GuidePedia

0


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μυστικές συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον πολέμαρχο που οργάνωσε ένοπλη ανταρσία κατά του καθεστώτος του, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών.

Μια απροειδοποίητη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου, μια εβδομάδα μετά την εξέγερση του Yevgeny Prigozhin και του μισθοφορικού στρατού του Wagner, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Libération, επικαλούμενη πηγές μυστικών υπηρεσιών.

Από την υποτιθέμενη συνάντηση, ο Prigozhin φαίνεται να παραμένει στη Ρωσία αντί να εξαναγκάζεται να αυτοεξοριστεί στη γειτονική Λευκορωσία, όπως φαινόταν η μοίρα του νωρίτερα.

Οι ισχυρισμοί για μια συγκλονιστική σύγκρουση μεταξύ Πούτιν και Πριγκόζιν έρχονται εν μέσω μιας ανατριχιαστικής ξεχωριστής θεωρίας ότι το αφεντικό της Wagner μπορεί να έχει την αποστολή να χρησιμοποιήσει την ένοπλη δύναμη του για να δολοφονήσει τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι – και να «φέρει το κεφάλι του» στο Κρεμλίνο.

Ο Πριγκόζιν μπορεί να επιδιώξει να πραγματοποιήσει «μια μεγάλη θηριωδία προς όφελος της Ρωσίας» για να επιστρέψει στο καθεστώς Πούτιν μετά την ένοπλη εξέγερσή του με στόχο την ανατροπή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του αρχηγού του επιτελείου άμυνας Βαλέρι Γκερασίμοφ, δήλωσε ένας απότους πιο σεβαστούς εκδότες της Μόσχας. ο νομπελίστας Ντμίτρι Μουράτοφ.

«Πιστεύω ότι [ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν] μπορεί να μην ζητήσει συγχώρεση [από τον Πούτιν]», είπε ο Μουράτοφ, ο οποίος διευθύνει το πρωτοποριακό ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Novaya Gazeta, στην εκπομπή του YouTube Zhivoy Gvozd.

«Αλλά μπορεί να διαπράξει κάποια μεγάλη θηριωδία προς όφελος της Ρωσίας. Μπορεί να προσπαθήσει να οργανώσει μια απόπειρα δολοφονίας του Volodymyr] Zelensky και να φέρει το κεφάλι του Προέδρου της Ουκρανίας στο Κρεμλίνο.

«Πρέπει να κάνει κάτι που θα αφαιρέσει τη γεύση αυτού που ο Πούτιν αποκάλεσε «μαχαιρά στην πλάτη της Ρωσίας».

Στον απόηχο της ματαιωμένης ένοπλης ανταρσίας στις 24 Ιουνίου, ο Πούτιν απέσυρε γρήγορα τις απειλές ότι θα κατηγορήσει τον Πριγκόζιν για προδοσία και επικεφαλής εξέγερσης.

Ωστόσο, ο ηγέτης της Wagner και περίπου 8.000 μέλη της δύναμής του υποτίθεται ότι θα πήγαιναν στη Λευκορωσία σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας ανακωχής στην οποία μεσολάβησε ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Αντίθετα, ο Prigozhin πιστεύεται ευρέως ότι παρέμεινε στη Ρωσία – και η δύναμη της Wagner παραμένει προφανώς άθικτη.

Ο στρατηγός Viktor Zolotov, επικεφαλής της ρωσικής εθνικής φρουράς, και ο Sergei Naryshkin, αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR, παρακολούθησαν και οι δύο τη μυστική συνάντηση με τον Prigozhin μαζί με ανώτερους διοικητές της Wagner, σύμφωνα με τη Libération.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top