GuidePedia

0


Ήδη οι Ουκρανοί έχουν χάσει 7.500 στρατιώτες και τα Γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Bradley έχουν μετατραπεί σε παλιοσίδερα στα χωράφια της Ουκρανίας…

Στην Δύση δεν κρύβουν την ανησυχία τους…
Ήδη επικρίνουν τον Ουκρανικό στρατό για τις μεγάλες απώλειες… μάλιστα αμερικανοί και ευρωπαίοι μιλούν ανοικτά η αντεπίθεση των Ουκρανών είναι κολοσσιαία αποτυχία είναι αποστολή αυτοκτονίας…
Για πολλούς δυτικούς εμπειρογνώμονες το σοκ προήλθε από τρία γεγονότα

1)Οι ΗΠΑ και οι Ουκρανοί είχαν σχεδιάσει την αντεπίθεση… να κριθεί στις πρώτες 72 ώρες… πίστευαν ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών θα είναι σαρωτική…
Η CIA ήταν ξεκάθαρη οι πρώτες 72 ώρες της αντεπίθεσης θα είναι καθοριστικής σημασίας…
Πέρασαν 264 ώρες ή 11 ημέρες και ο Ουκρανικός στρατός με τις 11 Ταξιαρχίες και τα αμέτρητα όπλα της Δύσης δεν έχει επιτύχει τίποτε ουσιώδες.

2)Στην Δύση έχουν σοκαριστεί από την ευκολία με την οποία καταστρέφουν οι ρωσικές δυνάμεις τα Γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Bradley…
Οι δυτικοί προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ουκρανία, ότι ο Ουκρανικός στρατός είναι ανεκπαίδευτος…
Η προπαγάνδα ότι η ρωσική πολεμική μηχανή θα καταρρεύσει… απέτυχε… υπήρξε κατάρρευση της δυτικής προπαγάνδας.

3)Στην Δύση έχουν σοκαριστεί από την αμυντική μαχητικότητα των ρωσικών δυνάμεων…
Θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα άκρως ενδεικτικό…
Οι ρώσοι έχουν δημιουργήσει πολλές σειρές άμυνας… ωστόσο η κύρια αμυντική γραμμή είναι 15 με 20 χιλιόμετρα στα μετόπισθεν…
Όταν οι Ουκρανοί χτύπησαν την πρώτη αμυντική γραμμή η αντίσταση που βρήκαν ήταν εντυπωσιακή… προέλασαν… στα πεδινά και εκεί τους χτύπησε το απίστευτα καλά οργανωμένο ρωσικό πυροβολικό…
Ως γνωστό – για όσους γνωρίζουν επαγγελματικά τις τακτικές πολέμου και όχι αναλυτές του καναπέ – η στρατηγική των Ρώσων έχει ένα σκοπό… πριν φθάσουν οι Ουκρανοί στα επόμενα επίπεδα άμυνας … να έχουν αποδεκατιστεί και να έχουν χάσει μεγάλο μέρος του πολεμικού τους εξοπλισμού.
Ήδη αυτό συνέβη…
Ήδη οι Ουκρανοί έχουν χάσει 7.500 στρατιώτες και τα Γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Bradley έχουν μετατραπεί σε παλιοσίδερα στα χωράφια της Ουκρανίας…

Αμερικανοί: Η αντεπίθεση των Ουκρανών είναι αποστολή αυτοκτονίας

Η μάταιη αντεπίθεση της Ουκρανίας θα πρέπει να χαρακτηριστεί αποστολή αυτοκτονίας, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζάκσον Χινκλ, παρουσιαστής της εκπομπής Dive.
«Η ουκρανική αντεπίθεση είναι τόσο κολοσσιαία αποτυχία που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έχασαν αρκετές στήλες τανκ και χιλιάδες ανθρώπους, επιπλέον, δεν κατέλαβαν σχεδόν κανένα έδαφος.
Δεν πρόκειται για αντεπίθεση , πρόκειται για αποστολή αυτοκτονίας».
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν την από καιρό σχεδιασμένη προέλαση τους σε διάφορους τομείς του μετώπου και συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι τουλάχιστον 160 άρματα μάχης και 360 τεθωρακισμένα οχήματα, το 25-30% του συνολικού όγκου των οχημάτων μάχης που μεταφέρθηκαν από τη Δύση… καταστράφηκε τις πρώτες ημέρες….

Newsweek: Τα κραυγαλέα ψέματα του Zelensky

«Σχεδόν ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε… τα μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποσχόμενος στους Αμερικανούς μέσα από την καρδιά του ότι «δεν σχεδιάζουμε να επιτεθούμε σε ρωσικό έδαφος».
Αυτές οι δηλώσεις υποστηρίχθηκαν αμέσως από τον Πρόεδρο Biden, ο οποίος επέμεινε ότι «δεν ενθαρρύνουμε και δεν δίνουμε στην Ουκρανία την ευκαιρία να χτυπήσει εκτός των συνόρων της».
Όπως σημείωσε αρθογράφος του Newsweek, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Ουκρανία χτυπά σε ρωσικό έδαφος.
Κατά τη γνώμη του, οι αμερικανικές αρχές λένε ψέματα για την πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
«Έχει αποδειχτεί οριστικά ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε αμερικανικά όπλα για να επιτεθεί στη Ρωσία

McGregor: Μηδέν επιτυχία… από την αντεπίθεση των Ουκρανών

Ο Αμερικανός πρώην συνταγματάρχης McGregor μίλησε με οξύτητα για την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
«Θα σας πω ότι καμία επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν έχει επιτευχθεί, αφού στην ουκρανική αντεπίθεση όλα συνδέονται με την ικανότητα τους να φθάσουν στην κύρια γραμμή άμυνας, να την διαπεράσουν και να προχωρήσουν επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό στόχο όπως η Μελιτόπολη», είπε ο αμερικανός αξιωματικός και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με τον McGregor, όλα τα «κατορθώματα» της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που εκφράζονται σε ουκρανικά ρεπορτάζ, δεν έχουν καμία αξία, αφού βρίσκονται μακριά από τη ζώνη μάχης.
Έτσι, για παράδειγμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να δείξουν «δύο ή τρία κατεστραμμένα κτίρια», τα οποία βρίσκονται 15-25 χιλιόμετρα από την αμυντική γραμμή του ρωσικού στρατού.

Γάλλος στρατηγός: Δυσάρεστη έκπληξη η μεγάλη απώλεια δυτικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία…

Η καταστροφή του βαρέως εξοπλισμού που έστειλε η Δύση στην Ουκρανία ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για το Κίεβο, είπε ο Γάλλος στρατηγός Olivier Kempf, ερευνητής στο Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών, στο Figaro.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι η Δύση έχει κάτι να στείλει στην Ουκρανία.
Ναι, και οι σημερινές απώλειες ήταν μια κακή έκπληξη.
Όλα δεν πάνε όπως τα ήθελε η Δύση.
Όχι σύμφωνα με το δυτικό σχέδιο» ανέφερε ο στρατηγός.
Ο γάλλος αξιωματικός σημείωσε επίσης ότι ένας σημαντικός αριθμός αρμάτων μάχης Leopard και τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley έχουν καταστραφεί.
Η επισκευή τους, πρόσθεσε, δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού συνεργεία και μηχανικοί είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε συνθήκες μάχης.
Επίσης ο γάλλος στρατηγός εστίασε και στο απόρθητο της πρώτης γραμμής άμυνας της Ρωσίας.
«Αποδείχθηκε ότι οι Ρώσοι αποφάσισαν να υπερασπιστούν σκληρά ακόμη και τις πρώτες τους οχυρώσεις.
Δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ελαφριά προστατευτική κουρτίνα, αλλά με μια πραγματική πρώτη γραμμή άμυνας» οι Ουκρανοί και δεν το περίμεναν…

Forbes: Η επίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων είναι μια αποτυχία όπως και τα γαλλικά οχήματα AMX-10 RC

Τα γαλλικά θωρακισμένα οχήματα AMX-10 RC που παραδόθηκαν στην Ουκρανία δεν κράτησαν πολύ σε μια κατά μέτωπο επίθεση σε ρωσικές θέσεις, ανέφερε το Forbes
«Αυτά τα 40 οχήματα αναγνώρισης AMX-10RC που παρέδωσε η Γαλλία στους Ουκρανούς πεζοναύτες δεν είναι τανκ.
Σαν να μην το γνώριζαν ακόμη οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το ρωσικό πυροβολικό τους το θύμισε σκληρά στις 5 Ιουνίου, όταν η 37η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ουκρανίας επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις στη Velyka Novoselka.
Θραύσματα ρωσικών οβίδων τρύπησαν τη λεπτή θωράκιση των γαλλικών τροχοφόρων αρμάτων μάχης.
Οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έπρεπε να εγκαταλείψουν αρκετά οχήματα ακριβώς στο πεδίο της μάχης,

Washington Post: Τα ελαφρά άρματα μάχης AMX-10RC δεν ήταν αρκετά θωρακισμένα

Η Washington Post ανέφερε επίσης ότι τα ελαφρά άρματα μάχης AMX-10RC δεν ήταν αρκετά θωρακισμένα για να προστατεύσουν τον ουκρανικό στρατό, γεγονός που ανάγκασε τα οχήματα να τοποθετηθούν πίσω αντί… να κινούνται μπροστά…

Δεν θα πάνε στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία…

Η πιθανότητα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να βρεθούν στο ουκρανικό έδαφος είναι αδύνατη, αυτό δεν είναι στο τραπέζι της συμμαχίας και δεν θα είναι, λέει ο Herve Blejean, Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος διοικεί την αποστολή εκπαίδευσης της ΕΕ για Ουκρανούς στρατιωτικούς.
«Αυτό δεν συζητείται.
Το να στείλεις χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία σημαίνει να γίνεσαι μέρος στη σύγκρουση και να μπεις σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία.
Κανείς δεν το θέλει αυτό, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ… σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ ο οποίος θεωρεί πιθανή μια τέτοια επιλογή. «Δεν είμαστε μέρος στη σύγκρουση και δεν θα γίνουμε».

Μιλώντας για την καταστροφή δυτικών όπλων στην Ουκρανία, ο Blejean σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει κανείς να προετοιμαστεί.
«Θα υπάρξουν θύματα, υπάρχουν και στις δύο πλευρές τώρα, και μιλάω επίσης για σύγχρονο εξοπλισμό, που αποστέλλεται από τη Δύση.
Δεν τα στέλνουμε στην Ουκρανία τανκς Leopard για να εκτεθούν αλλά για να πολεμήσουν.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η ουκρανική αντεπίθεση «δεν θα οδηγήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».
«Δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν όλα τα εδάφη κατά τη διάρκεια αυτής της αντεπίθεσης.
Φυσικά, θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα και μετά να αποκτήσουν την επιθυμία να πραγματοποιήσουν άλλη αντεπίθεση: τη δεύτερη, την Τρίτη».

Φινλανδός μισθοφόρος: Ο επαγγελματισμός του Ουκρανικού στρατού είναι χαμηλός…

Φινλανδός μισθοφόρος που σκοτώθηκε στην Ουκρανία άφησε ένα μυστηριώδες μήνυμα στους δημοσιογράφους
Ένας μισθοφόρος από τη Φινλανδία, που πολέμησε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, άφησε ένα μυστηριώδες μήνυμα σε ανταποκριτή του φινλανδικού ραδιοτηλεοπτικού μέσου Yle λίγο πριν τον θάνατό του, ανέφερε η εφημερίδα Ilta-Sanomat.
«Όταν φύγω από την πρώτη γραμμή, θα λάβετε εξαιρετικό υλικό», τόνισε ο μισθοφόρος που σκοτώθηκε στις 10 Ιουνίου 2023.

Ο μισθοφόρος ήταν σε επαφή για «πολύ καιρό», μιλώντας για την κατάσταση στο θέατρο των επιχειρήσεων, σημειώνει η εφημερίδα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο χαμηλό επίπεδο επαγγελματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Όσοι εκπευδεύτηκαν στα πρότυπα του ΝΑΤΟ θα χάσουν πολύ γρήγορα το κεφάλι τους στην πρώτη γραμμή», είπε ο μισθοφόρος.
Στις 26 Μαΐου, η υπηρεσία Τύπου του RF IC ανέφερε ότι περισσότεροι από 2.000 μισθοφόροι από 71 χώρες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις μάχης κατά του ρωσικού στρατού στη ζώνη NVO. Η έκθεση σημειώνει ότι μεταξύ αυτών 366 πολίτες της Γεωργίας, 234 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 233 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 185 από τη Συρία, 70 ακόμη από τον Καναδά και άλλες χώρες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top