GuidePedia

0
 

Το σχέδιο να βάλει στην τσέπη του τον Μπενιαμίν Νετανιάχου προφανώς θα αποτύχει, διότι ο Ισραηλινός δεν είναι βλάκας… 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Οι διαρροές από την Άγκυρα και την Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του ισλαμιστή ηγέτη τη Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και θα τον επισκεφθεί στο Παλάτι του, τον Ιούλιο .

Ελπίζουμε να μην πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη στις 20 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ο Ελληνισμός όπου γης τιμά τους νεκρούς της άνανδρης τουρκικής εισβολής εναντίον της Κύπρου.

Ο κ. Νετανιάχου έχει επιτεθεί κατά καιρούς με φραστική βιαιότητα εναντίον της κατοχικής Τουρκίας και την κατοχή της Κύπρου. Πιο επιθετικός ήταν ο υιός του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο οποίος χρησιμοποίησε το λογαριασμό του στο Twitter για να υποστηρίξει τον πατέρα του έναντι των βρώμικων επιθέσεων του Ερντογάν.
Όπως θυμούνται οι αναγνώστες μας τον είχε χαρακτηρίσει …«ναζί» για τη συμπεριφορά του απέναντι των Παλαιστινίων.

Όμως, στην πολιτική ουδείς θυμάται τα άσχημα λόγια. Τα προσπερνούν ως να τα πήρε ο άνεμος και να τα εξαφάνισε. Οπότε, ο θρασύτατος Ερντογάν, που συχνά πυκνά γλύφει εκεί που έφτυνε, επιθυμεί διακαώς να καταστήσει σύμμαχο του τον κ. Νετανιάχου και θα το πράξει με κάθε τίμημα. Ακόμα και αν χρειαστεί να εγκαταλείψει τους φτωχούς και άμοιρους Παλαιστίνιους.

Ο Ερντογάν πρέπει να ζει σε ένα φανταστικό κόσμο. Γιατί νομίζει ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα ξεχάσει όσα έπραξε η Τουρκία εναντίον του Ισραήλ; Επειδή είναι …όμορφος; Σίγουρα λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Διότι με τα σημερινά δεδομένα, η Τουρκία και ο ισλαμιστής πρόεδρος της, έχουν κακολογήσει το Εβραϊκό Κράτος σε όλα τα φόρα και έχει εξυβρίσει το Ισραήλ ακόμα και από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Το χειρότερο που συνέβη, πέραν της δράσης Τούρκων πρακτόρων που έβαλαν πολλές φορές «φωτιές» μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, είναι το άσυλο που έδωσε ο Ερντογάν στους ηγέτες της τρομοκρατικής Χαμάς, οι οποίοι ζουν μέσα στα πλούτη στην Τουρκία και συνωμοτούν εναντίον του Ισραήλ.Η προηγούμενη νεοφιλελεύθερη κυβέρνησης της χώρας, που προχώρησε σε συμφωνίες με τον Ερντογάν, είχε θέσει ότι να αποχωρήσει η Χαμάς από την Τουρκία πριν βελτιωθούν οι σχέσεις.
Οι σχέσεις βελτιώθηκαν αλλά η Χαμάς παραμένει και δρα στο τουρκικό έδαφος. Δεν υλοποίησε την υπόσχεση του.

Ο κ. Νετανιάχου δεν είναι Λαπίντ ο οποίος ήταν ένας υποτακτικός Πρωθυπουργός και με τις ενέργειες του έθεσε σε κίνδυνο την στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ. Οπότε, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα προχωρήσει εάν οι ηγέτες της Χαμάς δεν φύγουν από την Τουρκία.

Είναι σημαντικό ότι την ημέρα που έγιναν οι διαρροές, έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ θα πουλήσει άρματα μάχης στην Κυπριακή Δημοκρατία. Να θυμίσω ότι προμήθευσε τη Λευκωσία και με τα καλύτερα drones, που διαθέτουν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ιερουσαλήμ διατηρεί μία ισχυρή στρατηγική σχέση με την Αθήνα και τη Λευκωσία και μετά τις ελληνικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση σε επίπεδο ηγετών: Του πρωθυπουργού του Ισραήλ, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας.Ευχόμαστε ότι οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου θα είναι έτοιμοι για να κάνουν το επόμενο μεγάλο σχήμα. Η στρατηγική σχέση να γίνει και στρατιωτική.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας, διότι η (πιθανή) συνάντηση του κ. Νετανιάχου με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας μας αφορά σε όλα τα επίπεδα. Οι διαρροές αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προτείνει την κατασκευή αγωγού από την Τουρκία στο Ισραήλ για να μεταφέρεται το ισραηλινό φυσικό αέριο.

Πάλι ξεχνά ο Ερντογάν ότι ο όποιος αγωγός πρέπει να περάσει από την κυπριακή ΑΟΖ. Και το Ισραήλ δεν πρόκειται να παραβιάσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top