GuidePedia

0

Ο τελευταίος Ουκρανός στρατιώτης στο Bakhmut…ντύθηκε γυναίκα για να διαφύγει

Ενώ….οι Ουκρανοί διαφημίζουν την αντεπίθεση που… ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν βαριά πλήγματα στον ουκρανικό στρατό στις περιοχές Dnipro, Kharkiv, Kramatorsk…
Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, παραδέχτηκαν ότι η Ρωσία μπορεί να διεξάγει άνετα πόλεμο για μακρό χρονικό διάστημα, εξέλιξη πολύ σημαντική η οποία θα αξιολογηθεί από την Δύση αφού… η στήριξη στην Ουκρανία δεν θα διαρκέσει πολύ…
Η επίθεση Ουκρανών στην συνοριακή πόλη Belgorod όπου απωθήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, θεωρήθηκε πρόκληση από την Ρωσία και προφανώς θα υπάρξουν αντίποινα…
Οι αμερικανοί που πρωταγωνιστούν στην μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών 4ης γενιάς των F-16… αναγνωρίζουν ότι δεν θα αλλάξουν ουσιωδώς οι ισορροπίες στο πολεμικό μέτωπο…
Για τον ρωσικό στρατό, έχουν απομείνει ακόμη λίγα εδάφη στο Donbass να απελευθερώσουν…

Οι επίλεκτες δυνάμεις της Ουκρανίας καταστράφηκαν στο Bakhmut – Χτυπήθηκε το αρχηγείο των Kraken

Μετά από βαριές παρατεταμένες μάχες, η πόλη Bakhmut τέθηκε υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Η επιχείρηση εκκαθαρίσεων με στόχο την καταστροφή των τελευταίων Ουκρανών στρατιωτικών που μπορεί να κρύβονται στα ερείπια βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η αποναρκοθέτηση της πόλης έχει ξεκινήσει.
Στις 25 Μαΐου, οι Wagner PMC θα παραδώσουν την υπεράσπιση του Bakhmut στις μονάδες της επιχείρησης του ρωσικού στρατού.
Η πόλη Artyomovsk, που αρχικά ονομάστηκε από έναν σοβιετικό πολιτικό, αλλά μετονομάστηκε από Ουκρανούς εθνικιστές σε Bakhmut, απελευθερώθηκε στις 20 Μαΐου, ακριβώς ένα χρόνο αφότου η διαβόητη ουκρανική φρουρά στο Azovstal παραδόθηκε και ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε τον πλήρη έλεγχο ενός άλλου ουκρανικού «φρουρίου» της Μαριούπολης.

Όπως και το 2022, η Ουκρανία δεν βιάζεται να παραδεχτεί την ήττα της.
Στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η ουκρανική φρουρά στο Azovstal πολεμούσε παρ΄ ότι είχε παραδοθεί στην πραγματικότητα.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε όλες τις ουκρανικές ήττες στο Donbass και σε άλλες περιοχές.
Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ουκρανοί μιλούν για μάχες στο Bakhmut αλλά η πόλη έχει καταληφθεί πλήρως από τους Wagner.

Ο τελευταίος Ουκρανός στρατιώτης στο Bakhmut…ντύθηκε γυναίκα για να διαφύγει

Ενώ οι σημαίες της Ρωσίας και των Wagner υψώνονταν πάνω από την πόλη Bakhmut και οι Ουκρανοί στρατιώτες που επέζησαν στην κρεατομηχανή βιντεοσκοπούσαν ενθουσιασμένοι την υποχώρησή τους, ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωνε περήφανα στη Χιροσίμα:
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται ακόμα στο Bakhmut. Επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο».
«Δεν θα πω ακριβώς πού βρίσκονται», πρόσθεσε ο Zelensky
Σε απάντηση, ο επικεφαλής των Wagner PMC Yevgeny Prigozhin διευκρίνισε ότι ο τελευταίος Ουκρανός στρατιώτης στο Bakhmut πυροβολήθηκε περίπου το μεσημέρι της 2ης Μαΐου, όταν προσπαθούσε να δραπετεύσει ντυμένος με γυναικείο φόρεμα.
Οι Wagner σταμάτησαν να κρατούν αιχμαλώτους, γι' αυτό οι δρόμοι της πόλης Bakhmut είναι γεμάτοι πτώματα νεκρών Ουκρανών στρατιωτών.
Στο Bakhmut ο Ουκρανικός στρατός υπέστη πανωλεθρία.

Προειδοποίηση Medvedev: Πιο κοντά η πυρηνική αποκάλυψη

Όσο πιο καταστροφικά όπλα δίνει η Δύση στην Ουκρανία τόσο πιο κοντά έρχεται η Πυρηνική Αποκάλυψη υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, αναφερόμενος στην πρόσθεση των Δυτικών να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους και να στείλουν στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.
«Όσο περισσότερα όπλα παρέχονται, τόσο πιο επικίνδυνος θα είναι ο κόσμος.
Και όσο πιο καταστροφικά είναι αυτά τα όπλα, τόσο πιο πιθανό θα γίνεται το σενάριο αυτό που συνήθως ονομάζεται πυρηνική αποκάλυψη» επισήμανε ο Medvedev, αναφέροντας πως «όλες οι ενέργειες που στοχεύουν στη στρατιωτική ενίσχυση του καθεστώτος του Κιέβου οδηγούν τελικά σε ένα μόνο πράγμα: στην αύξηση του αριθμού των θυμάτων και στην παράταση της στρατιωτικής σύγκρουσης.

Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς

Ρωσικοί πύραυλοι και UAV χτύπησαν ξανά τον ουκρανικό στρατό σε όλη τη χώρα όλη τη νύχτα.
Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, καταστράφηκε το αρχηγείο του τάγματος Kraken.
Επιπλέον, εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές της Οδησσού, του Zaporozhye και του Mykolaiv.

Η πιο μαζική ρωσική επίθεση είχε στόχο την πόλη Dnipro.
Αναφέρθηκαν περίπου 20 εκρήξεις, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή του εργοστασίου Yuzhmash.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στα περίχωρα της πόλης.
Οι δευτερεύουσες εκρήξεις συνεχίστηκαν έως τα ξημερώματα.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν επίσης προσωρινή απώλεια ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τη ζημιά σε επιχείρηση, χωρίς να αποκαλύψουν ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος.

Μεγάλη έκρηξη στο Kramatorsk

Το απόγευμα της 22ας Μαΐου, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια μεγάλη έκρηξη στην πόλη Kramatorsk η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή της βιομηχανίας Starokramatorsky.
Ωστόσο, καμία ρωσική επίθεση δεν επιβεβαιώθηκε από τις τοπικές πηγές.
Η φωτιά πιθανότατα ξέσπασε στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι ουκρανικοί στρατοί ως αποθήκη στρατιωτικού εξοπλισμού.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί είναι απίθανο να αποκαλύψουν τις απώλειές τους.

Η πόλη Kramatorsk είναι ένα στρατηγικά σημαντικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στα βόρεια του Donbass.
Βρίσκεται στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας και χρησιμεύει ως σημαντικός κόμβος για τη μεταφορά του στρατιωτικού εξοπλισμού στις πρώτες γραμμές στο Bakhmut και σε άλλες περιοχές.
Ουκρανικές εφεδρείες και στρατιωτικές μονάδες αναπτύσσονται στο Kramatorsk
Το Kramatorsk βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.
Για παράδειγμα, στις 21 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μια αποθήκη πυρομαχικών της 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών καταστράφηκε.

Στόχοι οι πόλεις Slavyansk - Kramatorsk

Οι πόλεις Slavyansk - Kramatorsk είναι οι τελευταίες πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Donbass που παραμένει υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τα χτυπήματά τους στην περιοχή μέχρι να απελευθερωθούν οι πόλεις.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν: Πέντε επιθέσεις την ημέρα στην Kremennaya για να σπάσουν τη ρωσική άμυνα

Διαδοχικές επιθέσεις για την ανάκτηση θέσεων κοντά στην Kremenaya, στην περιοχή Krasny Liman πραγματοποιούν καθημερινά οι Ουκρανοί, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειες τους να έχουν αποτέλεσμα.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να σπάσουν τις άμυνες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Kremennaya, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, πραγματοποιώντας ακόμα και 5 επιθέσεις την ημέρα για να ανακαταλάβουν προηγούμενες θέσεις τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο απόστρατος συνταγματάρχης του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Andrey Marochko, επικαλούμενος πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Παραδοχή Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών: Η Ρωσία μπορεί να διεξάγει άνετα πόλεμο για πολύ καιρό…

Η Ρωσία είναι σε θέση να διεξάγει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών Bruno Kahl.
Η Ρωσία, όπως και πριν, παραμένει ικανή να ηγηθεί της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα ανέφερε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.
Ο Kahl σημείωσε επίσης ότι η υπηρεσία πληροφοριών δεν βλέπει ότι η σύγκρουση έχει κλονίσει την δύναμη του ρωσικού κράτους.

Οι Wagner θέλουν να πάρουν όπλα από το Μάλι…

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner φέρεται να προσπαθεί να οργανώσει την προμήθεια όπλων μέσω του εδάφους του Μάλι για χρήση στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Miller.
«Πιστεύουμε ότι οι Wagner προσπαθούν να κρύψουν τα σχέδια τους για απόκτηση στρατιωτικού εξοπλισμού για χρήση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Miller, οι ΗΠΑ φέρεται να έλαβαν πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες ότι οι Wagner προσπαθούν να εισάγουν όπλα μέσω του Μάλι.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν χρειάζεται ξένες προμήθειες για την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς το σύμπλεγμα της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας μπορεί να παράγει όλα τα όπλα…

Σήμα από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Έχουμε το μίνιμουμ των όπλων για αντεπίθεση

Η Ουκρανία διαθέτει το μίνιμουμ των απαιτούμενων όπλων για να εξαπολύσει την αντεπίθεση κατά της Ρωσίας, η οποία αναμένεται σύντομα υποστηρίζει ο Kirill Budanov, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας.
«Έχουμε ήδη τα απαραίτητα ελάχιστα όπλα για την αντεπίθεση.
Μπορώ μόνο να πω ότι η αντεπίθεση θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον» υποστήριξε μιλώντας στο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV o Budanov, τονίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να χρειάζεται μια σταθερή προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για να συνεχίσει με επιτυχία τις επιχειρήσεις.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top