GuidePedia

0


Γενικός Γραμματέας της Ελληνορωσικής Ένωσης και Πρόεδρος Φίλων της Κριμαίας στην Ελλάδα, κ. Παύλος Χρήστου: «Γιατί δεν έχουμε κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία, η οποία δεν μας έχει κάνει τίποτα κακό;»

Επίθεση φιλίας υλοποιεί η Μόσχα στην Ελλάδα μέσω της πρεσβείας της και των ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση αποστολής παρτίδας ΤΟΜΑ και πυρομαχικών.

Με αφορμή τις εκλογές στην χώρα μας, ο ρωσικός παράγοντας προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις, αλλά και την κοινή γνώμη υπέρ των συμφερόντων της Μόσχας.

Σκοπός είναι η διακοπή αποστολής βοήθειας στους Ουκρανούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι έτοιμοι ακόμα για την πολυδιαφημισμένη επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ αλλά και σε άλλες περιοχές.

Χθες είχαμε παρέμβαση μέσω του ITAR TASS, στην οποία τονίστηκε ότι ”το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν αιτήθηκε συμβουλώναπό την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ή από το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, σχετικά με την βοήθεια προς την ελληνική μειονότητα που ζει στο Ντονμπάς”.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, αναφερόμενος στους χιλιάδες Έλληνες που ζούν εκεί.

Σήμερα, άλλο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων υπογραμμίζει ότι η “ η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να μεταφέρει άλλη μια παρτίδα BMP-1 στην Ουκρανία.
Εκτός από στρατιωτικά οχήματα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει στην Ουκρανία οβίδες 155 χιλ. και πυρομαχικά.
Επιπλέον, η Αθήνα ανακοίνωσε τη δυνατότητα να συνδράμει στην εκπαίδευση πληρωμάτων αρμάτων μάχης Leopard, ενώ εξέφρασε επίσης την επιθυμία να βοηθήσει στην περίθαλψη των τραυματιών”.

Πρόκειται για την γνωστή ανακοίνωση του πενταγώνου, μετά την επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα.
Ανακοίνωση του Γραμματέα της Ελληνορωσικής Ένωσης σε ρωσικό ΜΜΕ

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ελληνορωσικής Ένωσης, και Προέδρου της Εταιρείας Φίλων της Κριμαίας στην Ελλάδα, κ. Παύλος Χρήστου σε ρωσικό ΜΜΕ

“Η Ελλάδα δεν πρέπει να κόψει τους δεσμούς με τη Ρωσία, δεν πρέπει να υποστηρίξει τις αντιρωσικές κυρώσεις”.

Αυτό δήλωσε ο απόστρατος Υποπτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, και Γενικός Γραμματέας της Ελληνορωσικής Ένωσης, κ. Παύλος Χρήστου.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι “η Ελλάδα και η Σοβιετική Ένωση πολέμησαν μαζί τον ναζισμό.

«Η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού. Είμαστε Ορθόδοξοι. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε στενούς δεσμούς. Τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλες κοινότητες συμπατριωτών», ανέφερε ο ίδιος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Επέστησε δε την προσοχή στο γεγονός ότι η κατάσταση έχει αλλάξει, καθώς οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να βρίσκονται στη «σωστή πλευρά» της ιστορίας, κάτι που αποδείχθηκε λάθος.

Ο Χρήστου είναι συμπρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Εμπρός (Εμπρός), το οποίο διεκδικεί εκλογές στο πλαίσιο του συνασπισμού Συμμαχία για την Αλλαγή.

Αυτός ο συνασπισμός υποστηρίζει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς και τη διακοπή των προμηθειών όπλων στο Κίεβο και την αποκατάσταση των δεσμών με τη Ρωσία.

«Στο κοινοβούλιο, ο δημόσιος λόγος έχει άλλη διάσταση και διαφορετικό βάρος. Και θα μπορούμε να συζητήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, τόσο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και τα διεθνή προβλήματα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κόψει τους δεσμούς με τη Ρωσία. Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοια εξωτερική πολιτική», τόνισε ο κ. Χρήστου, που υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει καταλάβει παράνομα τμήμα της Κύπρου και απειλεί την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα έχει κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία.

«Γιατί δεν έχουμε κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία, η οποία δεν μας έχει κάνει τίποτα κακό;» επέστησε την προσοχή ο πολιτικός, προσθέτοντας ότι συμβαίνει στην Κριμαία και συναντιόταν πάντα με τους Έλληνες, που έχουν τα πλήρη δικαιώματα Ρώσων πολιτών.

Όπως ανέφερε το REGNUM, ο κ. Χρήστου είπε ότι το Κίεβο έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος μεταφέροντας τις εχθροπραξίες στις πόλεις, και αυτό είναι έγκλημα κατά του λαού της Ουκρανίας.

Ο αξιωματικός τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και η ηγεσία της χώρας διαπράττουν έγκλημα κατά των δικών τους ανθρώπων με χιλιάδες θύματα στον άμαχο πληθυσμό.

Ο Χρήστου είπε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση λόγω του γεγονότος ότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες για αυτό δυνατότητες.

Πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, αλλά όχι αρκετή για να κερδίσει”.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ δήλωσε ότι το μέλλον της Ουκρανίας και των πολιτών της δεν είναι στη σφαίρα των συμφερόντων των συμμάχων της.
Τόνισε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι αμέτοχη".

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top