GuidePedia

0

«Η Δύση δείχνει να προτιμά νίκη του Κιλιντσάρογλου στην Τουρκία, πιστεύοντας ότι με αυτόν στο τιμόνι της χώρας θα μπορέσει να ανακόψει την πορεία της προς την Ευρασία» ,εκτιμά ο Δημήτρης Δρόσος στην ανάλυση που κάνει στο militaire channel για τις εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία.

Τι επιπτώσεις θα έχει στην Ελλάδα η νίκη του Ερντογάν ή του Κιλιντσάρογλου;

Ο κ.Δρόσος εξηγεί γιατί η εκλογή του Κιλιντσάρογλου δεν πρέπει να προκαλεί καμία προσδοκία για βελτίωση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Το έχει δείξει με δηλώσεις του αλλά μας το έχει αποδείξει και η ιστορία των Κεμαλιστών που εκπροσωπεί.

Θα προκύψει νικητής από τον πρώτο γύρο; Είναι πιθανό.

Θα αναγνωρίσει ο Ερντογάν την ήττα του αν προκύψει;

Θα τηρήσει την υπόσχεση του ο Κιλιντσάρογλου για απελευθέρωση χιλιάδων πολιτών που φυλακίστηκαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016;

Πως θα αντιμετωπιστεί ο Ερντογάν αν χάσει με τόσες υποθέσεις που έχει ανοιχτές;

Τι θα κάνει ο Κιλιντσάρογλου αν εκλεγεί στα ελληνοτουρκικά;

Όπως λέει ο κ.Δρόσος ,όποιος κι αν εκλεγεί στην Τουρκία, είναι βέβαιο ότι ΗΠΑ και Γερμανία θα μας πιέσουν να συζητήσουμε! Είναι δυνατόν να πληρώσουμε εμείς το τίμημα για να καλοπιάσουν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί την Τουρκία;

Ο κ.Δρόσος υπενθυμίζει ποια είναι η Ελλάδα και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει και το πολιτικό της προσωπικό δεν έχει εκμεταλλευθεί.

Εξηγεί τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα αντί να ασχολείται με το ποιος θα εκλεγεί ή δεν θα εκλεγεί στην Τουρκία.

Ο κ.Δρόσος επισημαίνει ότι ΑΟΖ δεν σημαίνει μόνο υδρογονάνθρακες. Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα στα οποία ήδη φαίνεται ότι έχουμε χάσει. Για παράδειγμα η αλιεία!

Τα κόμματα θα πρέπει να βγουν και να πουν στον κόσμο τι σκοπεύουν να κάνουν με την Τουρκία, λέει ο κ.Δρόσος. Τα κόμματα πρέπει να θέσουν ψηλότερα στην ατζέντα τους τα εθνικά θέματα. «Ελλάδα χωρίς Αιγαίο δεν μπορεί να υπάρξει», επισημαίνει ο κ.Δρόσος.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top