GuidePedia

0


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ
Καθώς μας χωρίζουν σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα έχουν αποσαφηνίσει την στρατηγική τους βάσει της οποίας διεκδικούν την ψήφο του λαού. Η εικόνα είναι θλιβερή. Οι περισσότεροι αρχηγοί τους, με πρώτο τον κύριο Αλέξη Τσίπρα επιχειρούν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στο αποδεδειγμένα αποτυχημένο… παρελθόν.

Συνεχίζουν να υπόσχονται έναν κόσμο που πια δεν υπάρχει. Έναν κόσμο που, όπου έχει ριζώσει, έφερε μόνο μιζέρια και φτώχεια. Και έτσι, η απόσταση που χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους άλλους γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Αντικειμενικά, ο μόνος υποψήφιος που κοιτάζει μπροστά, ο μόνος -που όχι μόνο γνωρίζει αλλά και έχει υλοποιήσει μερικά από όσα χρειάζονται να γίνουν για να πάρει μπροστά η Ελλάδα- είναι ο Μητσοτάκης.

Αυτό το γνωρίζει ένα σημαντικό ποσοστό του λαού, που κυριολεκτικά τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί η χώρα να γυρίσει πάλι πίσω. Ότι μπορεί να χαθεί η ευκαιρία να κάνει ένα σταθερό άλμα μπροστά. Γιατί κακά τα ψέματα, ο κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι τέσσερα χρόνια δεν είναι αρκετά για να γίνει η δουλειά που χρειάζεται.

Εν τω μεταξύ, οι εκλογές αυτές, οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, όπως έχω γράψει αρκετές φορές, είναι ιστορικές για τον Απόδημο Ελληνισμό. Και είναι ιστορικές γιατί είναι η πρώτη φορά που μας δίνεται το (κουτσουρεμένο) δικαίωμα να ψηφίσουμε. Ήδη τα κόμματα έχουν επιλέξει τους υποψήφιους βουλευτές Επικρατείας που θα μας εκπροσωπούν και έχει επίσης οριστεί η 20ή Μαΐου ως η ημερομηνία που θα μπορούμε να ψηφίζουμε.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί δεν ορίστηκε μια ημερομηνία νωρίτερα, για να αποφευχθούν ορισμένα πρακτικά προβλήματα, όπως το μέτρημα και η μεταφορά των ψήφων στην Αθήνα. Πιθανόν να επιλέχθηκε η ημερομηνία αυτή με την σκέψη ότι ο αριθμός των αποδήμων που έχουν μπει στην οδύσσεια να εγγραφούν είναι μικρός.

Ωστόσο, αντίθετα με εμάς, ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων αποδήμων αναμένεται να ψηφίσουν για τις εκεί εκλογές της 14ης Μαΐου, που σημειωτέον ήδη έχουν αρχίσει να ψηφίζουν. 800.000 έχουν ήδη ψηφίσει τις τελευταίες 6 μέρες. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε 156 σημεία σε 73 χώρες!!! Απίστευτο!

Κι αφού συγκεντρωθούν οι ψήφοι τους θα ναυλώσουν 3 αεροπλάνα, που με την συνοδεία εκπροσώπων των κομμάτων, θα τις μεταφέρουν στην Τουρκία. Να λοιπόν σε κάτι που υστερούμε αισθητά από τους Τούρκους… Εν τω μεταξύ, το «The Economist» -δες πρώτη σελίδα- δημοσίευσε ένα δριμύτατα καταδικαστικό σχόλιο σε βάρος του Ερντογάν, με το οποίο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ηττηθεί.

Γράφει: Οι εκλογές στην Τουρκία αποτελούν τις πιο σημαντικές εκλογές του 2023 στον Κόσμο, και ότι η καταψήφιση του Ερντογάν θα δείξει και στις άλλες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα ότι μπορεί να ανατραπεί αυτή η πορεία και να επαναφέρουν την δημοκρατία. Και προσθέτει: Η νίκη της αντιπολίτευσης θα είναι επίσης καλή για τους γείτονες της Τουρκίας και τεράστιας γεωπολιτικής αξίας για την Δύση.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top