GuidePedia

0

Θέλουν να απλώσουν ένα μεγάλο ηλεκτρονικό «πέπλο» σε Αιγαίο-Αν.Μεσόγειο οι Τούρκοι που αλλάζουν τροπάρι σιγά-σιγά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Αφήνιασαν οι “Γείτονες” που η χώρα μας, δεν μάσησε τα όμορφα τα λόγια τα ωραία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ( αγοράζουμε χρόνο μέχρι το Φθινόπωρο), και προχώρησε στην αγορά των Ισραηλινών πυραύλων, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Πρώτα είδαμε τα εγκαίνια του ελικοπτεροφόρου Anadolou με αναφορά από τον Σουλτάνο Ερντογάν εκ νέου της “ ασφάλειας της Γαλάζιας Πατρίδας”.

Τώρα τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, με διασυνδέσεις στην Άγκυρα, προαναγγέλλει το νέο τουρκικό αεροσκάφος παρεμβολών.

“Σύντομα θα δούμε το νεότερο στρατηγικό πλεονέκτημα της Τουρκίας, το αεροσκάφος HAVASOJ (Airborne Stand-Off Jammer Aircraft). Το σύστημα είναι βασικά η αερομεταφερόμενη έκδοση του γνωστού συστήματος παρεμβολών KORAL-II EW System.

Μιλάμε για το πρώτο αεροσκάφος παρεμβολών τύπου Bombardier Global 6000 (BD-700) Hava Soj (Stand Off Jammer) THS41.

Πρόκειται για άκρως επιθετικά σχέδια του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, με επίκεντρο “επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού στα νησιά μας ( κάποια από τα οποία, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου δεν έχουν λέει ξεκάθαρο καθεστώς), ενώ ταυτόχρονα οι Τούρκοι θέλουν να απλώσουν ένα «ηλεκτρονικό πέπλο» ελέγχου/παρεμβολών στο ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, απαγορεύοντας τις επικοινωνίες των ελληνικών δυνάμεων.

Μιλάμε για μια εναέρια έκδοση του ραντάρ CORAL Press, με το οποίο οι Τούρκοι έχουν "γεμίσει” τα μικρασιατικά παράλια και για το οποίο δεν γνωρίζουμε αρκετά.

Το σχέδιο δράσεως της Άγκυρας αφορά πλάνο κατά το οποίο, τα τουρκικά αεροσκάφη παρεμβολών θα προηγούνται των εναέριων “πακέτων κρούσης” της τουρκικής Αεροπορίας και θα μπορούν να καταγράφουν σε μια βιβλιοθήκη πληροφοριών το σύνολο σχεδόν των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών του αντιπάλου στην περιοχή όπου θα επιχειρούν και να εντοπίζουν με ακρίβεια την τοποθεσία τους.

Ακολούθως με τους ισχυρούς πομπούς που θα διαθέτουν, θα "τυφλώνουν" από ασφαλή απόσταση τα εχθρικά ραντάρ και θα παρεμβάλουν στις τηλεπικοινωνίες του αντιπάλου, διευκολύνοντας την διείσδυση των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην εχθρική αεράμυνα.

Οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει στα αεροσκάφη τους το γνωστό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών SIGINT (KORAL, SPEWS-II vb.) με σκοπό να «τυφλώσουν» τα ελληνικά μαχητικά και τους ελληνικούς σταθμούς ραντάρ μας στα νησιά.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται εντατικά σε επιχειρήσεις «εναέριου ηλεκτρονικού πολέμου («Air Defense Electronic Warfare» (EWTTR), σε ειδικό εξομοιωτή στο Ικόνιο.

Εκεί οι «ισλαμιστές» πλέον πιλότοι του Ερντογάν εκτελούν σενάρια ηλεκτρονικού πολέμου και ελιγμών αποφυγής αντιαεροπορικών συστημάτων, φέρνοντας τους πιο κοντά στην πραγματικότητα και την τουρκική αμυντική βιομηχανία με τον ανεπτυγμένο σύστημα ((KORAL, SPEWS-II vb.).

Οι εντατικές προετοιμασίες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σαφώς ακολουθούν την πολεμική ρητορική Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου αλλά και άλλων Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι όπως είχαμε αποκαλύψει και παλαιότερα είχαν αποφασίσει σε παλαιότερη μυστική συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας, ότι ακόμα και ένας μικρός σε διάρκεια πόλεμος, θα ήταν εφικτός για τα …κοιτάσματα της υπό δημιουργία τουρκικής ΑΟΖ, η οποία φτάνει μέχρι τα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top