GuidePedia

0


Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε τα πρώτα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, που θα βοηθήσουν το Κίεβο να προστατευθεί από τις ρωσικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

«Σήμερα, ο όμορφος ουκρανικός ουρανός μας γίνεται ασφαλέστερος διότι τα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot έφθασαν στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο ουκρανός υπουργός Αμυνας ευχαριστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γερμανία και την Ολλανδία που «κράτησαν τον λόγο τους».

H Γερμανία παρέδωσε ένα σύστημα αεράμυνας Patriot και πυραύλους στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Βερολίνο.

Η Γερμανία υποσχέθηκε να παράσχει στην Ουκρανία μια συτοιχία Patriot τον Ιανουάριο μετά τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να στείλει το αμερικανικό σύστημα. Η Ολλανδία επίσης εντάχθηκε στη συνέχεια στην επιχείρηση.

Το σύστημα Patriot είναι το πιο προηγμένο όπλο αεράμυνας στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ και το οποίο το Κίεβο ζητούσε εδώ και καιρό. Μία συστοιχία Patriot έχει τέσσερις έως οκτώ εκτοξευτές σχεδιασμένους για τέσσερις πυραύλους ο καθένας.

Οι Patriots στοχεύουν να βελτιώσουν σημαντικά την άμυνα των ουκρανικών πόλεων και τις κρίσιμες υποδομές έναντι των τακτικών ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε στις 30 Μαρτίου ότι 65 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν ολοκληρώσει εκπαίδευση σε συστήματα Patriot στο Φορτ Σιλ της Οκλαχόμα και επέστρεψαν στην Ευρώπη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top