GuidePedia

0


Διαξιφισμοί

Γράφει ο Κων/νος Φράγκος

10 ημέρες μετά την παρέλαση



Οι Έλληνες όπως αντιμετωπίζουμε την άμυνά μας βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας
Π. Κονδύλης (Θεωρία Πολέμου)

Επανήλθαμε στην προεκλογική κανονικότητα και κυνικότητα. Καυγάδες, ύβρεις και αθλιότητες για την επίτευξη του στόχου: Κατάληψη και νομή της Εξουσίας χωρίς ούτε μια πρόταση μείωσης του κομματικού Κράτους, των πελατειακών σχέσεων, τις διαφθοράς. Στώμεν καλώς! Ακόμη και ο νεόκοπος, νέος στην ηλικία, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νικ Ανδρουλάκης πατάει στα γνωστά χνάρια του παλαιοκομματισμού. Ούτε μία, μα ούτε μία πρόταση για αναθεώρηση θεσμών (π.χ. Μείωση αριθμού βουλευτών, Ασυμβίβαστου Υπουργού-βουλευτή, καθορισμένος χρόνος θητείας βουλευτών, κατάργηση του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος κ.α.) Κόφτεται μόνο να έχει το δικαίωμα να ορίζει Πρωθυπουργό!
Η ουσία και σκληρή πραγματικότητα είναι ότι πέραν της διατήρησης του νοσηρού κλίματος, διατηρούμε και την πλήρη απραξία και ραστώνη στα εξοπλιστικά προγράμματα της ΕΔ που βρίσκονται σε…. Εξέλιξη επί μήνες, επί έτη. Υπάρχει η αίσθηση, δίνεται η εντύπωση ότι μία αόρατος χειρ τα φρενάρει. Προέχουν προεκλογικές παροχές, διορισμοί, νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, συγκάλυψη υπευθύνων.


Ειδικά ο Στρατός Ξηράς συνεχίζει να έχει εκτεθειμένα τα νώτα του και να αισθάνεται ανασφαλής (ΣΣ Φρουρεί τα σύνορα και τα νησιά!). Αγωνίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πολλά ενωρίτερα για απόκτηση στοιχειωδών μέσων και λαμβάνει … υποσχέσεις.Συνεχίζει να στερείται τα προγραμματισμένα, από 10ετίας (!!!) προς προμήθεια σύγχρονα κράνη μαχητών. Πρόκειται για την ασφάλεια των μαχόμενων.
Ο εκσυγχρονισμός 19 Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ, πολλαπλασιαστών ισχύος (που τον επέρριψε αφρόνως το …. 2012 ο τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλος). Η αναβάθμιση αυτή ανατέθηκε, ορθώς, το 2021 σε Ισραηλινή Εταιρεία που έχει εμπειρία στο θέμα. Έκτοτε προχωράει ραθύμως και σημειωτόν. Την μία φορά «κολλάει» στον κ. Υπουργό, την άλλη στο ΚΥΣΕΑ, την παράλλη στη ΓΔΑΑΕ, την τέταρτη στο ελεγκτικό Συνέδριο, την Πέμπτη στη Βουλή και άλλοτε στην …… Αρχιεπισκοπή. Επί δύο χρόνια, αδέλφια! Επι δύο χρόνια. Μαρτυρά πολιτική βούληση αυτό; Μόλις προχθές (29-3) εγκρίθηκε, για πολλοστή νομίζω φορά, από το ΚΥΣΕΑ. Μέχρι να υπογραφή σύμβαση ….. πρέπει να περιμένουμε τα Αυγουστιάτικά κεράσια; Υπάρχει μεγάλη ανάγκη το θέμα να τελειώνει προ των εκλογών (ΣΣ Apropos που λένε οι Γάλλοι, ψάχνω μετα μανίας να βρω ποιος επιχειρηματίας κινείται πίσω απ’ αυτό το πρόγραμμα. Δεν τα κατάφερα, ……………….. Κάποιο θρυλικό δίδυμο που παραλίγο να βουλιάξει τον κ. Μητσοτάκη, Θα μάθω)Συστήματα SPIKE-NLOS/ER2(35) έναντι 370 εκ. € (συστήματα, πυρομαχικά, εκπαίδευση, υποστήριξη). Έχουν χαρακτηρισθεί αδήρητος και επείγουσα ανάγκη. Ακολούθησαν κι’ αυτά την νωχελική πορεία τον ΑΠΑΤΣΙ. Το Σεπτέμβριο 2021 είχε εγκριθεί η απόκτηση τους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις ανάγκες Στρατού Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού. Η βραδύτητα κινήσεων ενίσχυσε τις φήμες για ασυνεννοησία, εμπόδια που έθεταν εγχώριοι ή εξωγενείς παράγοντες, βαρόνοι προμηθειών κα.

Άλλοι μιλούσαν για διαφορετικές «γραμμές» γραφείων Πρωθυπουργού, Γρ. Υπουργού, ΓΔΑΕΕ κλπ.

Διετύπωσα, κατά τη γνώμη, ότι ο κ. Υπουργός έπρεπε αμέσως, ν’ αρπάξει το φραγκέλιο, το μαστίγιο για να τρέψει σε φυγή τους υπονομευτές, αν υπάρχουν και κυρίως να επιβάλλει ταχύτητες κινήσεων. Τελευταία, ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος δείχνει να έχει εγκαταλείψει την μπαγκέτα του Υπουργού. Έχει κουρασθεί; Έχει εντολές «άνωθεν;». Ο κ. ΝΠ είναι κατά την γνώμη μου, έντιμος, αλλά αυτό δεν φθάνει. Το τίμημα του Υπουργικού θώκου είναι η ευθύνη. Και μην ξεχνάτε κ. Υπουργέ ότι «Προς γαρ το τελευταίο εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». Βουρ, λοιπόν. Αυτά πρέπει να τελειώσουν συντομότατα.Οπλικά συστήματα SPICE για πολεμικά Α/Φ (Ισραήλ). Κι’ αυτά, πάνε κι’ έρχονται, χωρίς να πληρώνουν διόδια: Και αυτών αναμένεται η περάτωση ταχέως.!! Αναμενόμενες διευκρινήσεις από ΠΑ προς ΓΔΑΕΕ δόθηκαν. Κι’ εδώ κ. Υπουργέ, έχετε τον Λόγο.

Αξίζει όμως να κάνουμε μία αναδρομή για να θαυμάσετε την οργάνωση του Ελληνικού κράτους και τη φροντίδα του ΥΕΘΑ, διαχρονικά, για την Άμυνα της Χώρας.Το 2011 (πριν δώδεκα χρόνια) η ΠΑ είχε επιλέξει το σύστημα SPICE για να ενισχύσει την μαχητική ικανότητα των Α/Φ της. Το σύστημα εγκρίθηκε από παντού και ο τότε Α/ΓΕΑ προσκόμισε τον σχετικό φάκελο στον τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλο ο οποίος δεν υπέγραφε τίποτα. Τίποτα, σας λέω. Τον κ. ΕΒ διαδέχθηκε ο έντιμος και ανήσυχος, μη επαγγελματίας πολιτικός, κ. Παν. Μπεγλίτης. Του πήγαν τον φάκελο, τον μελέτησε ο άνθρωπος, προσεχτικά και τον υπέγραψε! Ο θρυλικός αυτό φάκελος προωθήθηκε στης υπηρεσίες του ΓΕΑ για τα περαιτέρω και ….. χάθηκε! (Μη με ερωτάτε λεπτομέρειες, δεν ξέρω). Έφυγε ο Μπεγλίτης ήρθαν άλλοι, κι’ άλλοι (ΣΣ δεν γράφω ιστορίες) και την Ισραηλινή πρόταση για το σύστημα επαναφέρει το ΓΕΑ το …….2021. Ζήτω το Έθνος! Πάλι, καλά. Η Ισραηλινή εταιρεία, σήμερα με πληροφορίες, έδωσε, αυτούσια, την πρότασή του 2011, με το ίδιο κόστος και τους ίδιους όρους ξανά: Δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς, περνάς….Αν όλα έβαιναν ομαλώς το σύστημα αυτό θα πρέπει ήδη να έχει παραληφθεί από την ΠΑ και θα είχε αυξήσει την επιχειρησιακή της δυνατότητες. Κουράσθηκα πια, να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια και να κουράζω κι΄εσάς.

Καταλήγω μόνο σε ένα συμπέρασμα: Τα παραπάνω αναφερόμενα πρέπει να τελειώσουν εντός του Απριλίου. Διαφορετικά, τρεχάτε ποδαράκια μου με το ότι θ’ ακολουθήσει τις εκλογές. Μπορεί να έχουμε πρωθυπουργό τον Παπαδημούλη!

Διεθνή ΝέαΤουρκία: (Από το AVIATION WEEK 02/03)Εξήλθε από τα υπόστεγα της ΤΑΙ (Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία) το νέο Τουρκικό επίτευγμα: Το μαχητικό αεροσκάφος TF-X.
Παρουσιάσθηκε χωρίς τελετές και φανφάρες. Φέρει κινητήρα F110 της G. Electric (ΗΠΑ). Η ΤΑΙ προχωρεί σε κατασκευή εγχωρίου κινητήρα.ΕλλάςΕντός των προσεχών ημερών εξέρχονται από τα υπόστεγα της ΕΑΒ, αμπαλαρισμένα, τρία (3) Α/Φ C-130 για να σταλούν στο Ισραήλ προς αξιοποίηση, αδυνατούσης της εταιρείας να το πράξη η ίδια.
Τα πυροσβεστικά CANADAIR, παρουσιάζονται, ομοίως, για να σταλούν προς συντήρηση στην Γαλλία La vie en rose…
Τα Α/Φ P-3 του ΠΝ διάγουν των 8ο (ναι, όγδοο) χρόνο… διακοπών στην ΕΑΒ, για ν’ αξιοποιηθούν! Το κόστος (προκαταβληθέν;) 500 εκ $ . Αν θεωρήσουμε τα χρόνια ως μήνες σε «εγκυμονούσα» αυτά τα Α/Φ βρίσκονται στον 8ο μήνα της κύησης. Το 2004 θα είναι ο ένατος. Άντε να δούμε θα γεννηθεί; Θα εξέλθη το πρώτο, έστω ένα, P-3 επιχειρησιακά αξιόμαχο; Ένα, μωρέ!
Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα;
Διότι οι πολιτικοί του τόπου, η κλεπτομανής συντεχνία, είναι λευκοί, ως ο κρίνος. Δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτή την παραλυσία. Να τους ξαναψηφίσουμε.

Επισκέψεις – συναντήσεις

Η επίσκεψη ενός βουλευτή στον κ. Α/ΓΕΕΘΑ είναι γεγονός ήσσονος σημασίας. Ασήμαντο, για ν’ αποτελέσει είδηση.
Άνετα, μπορώ να ισχυρισθώ μετά βεβαιότητας, ότι κάτι τέτοιες επισκέψεις είναι εξαιρετικά ενοχλητικές για τον Στρατηγό κ. Κων. Φλώρο.
Γιατί να θέλει, ντε και καλά, κάποιος βουλευτής να δει τον Α/ΓΕΕΘΑ ή άλλον Αρχηγό; Πρέπει να έχει κάποιο σοβαρό θέμα ν’ αναφέρει. Επισκέψεις εθιμοτυπικές και «αβρότητος» υποκρύπτουν κάτι άλλο, ιδιαίτερα προ εκλογών.
Ο βουλευτής Καβάλας ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος, εργασθείς κάποτε και σε έντυπα του ΥΕΘΑ, ιδιαίτερα επι Άκη.
Τελευταία, παραμονές εκλογών, ο κ. Βουλευτής ζήτησε να δει τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ. Επαναλαμβάνω για να γίνω σαφής, ότι τέτοιες επισκέψεις είναι ήσσονος ή μηδενικής σημασίας και δεν πρέπει να εκδίδονται ανακοινώσεις προς τον τύπο, συνοδευόμενες, μάλιστα, από φωτογραφίες. Τι ενδιαφέρει τους πολίτες; Τι είπε ο κ. Λαζαρίδης στον κ. Α/ΓΕΕΘΑ;
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέρου καθώς και προκλήσεις άμυνας! (SIC) Μα τι λέτε, ρε παιδιά!
Προς επίρρωση της «θερμότητος» ο Α/ΓΕΕΘΑ πόζαρε με τον κ. βουλευτή, του επέδωσε δε και σχετική πλακέτα.
Πληροφορίες, μη διασταυρωμένες, επιμένουν στο οι φωτογραφίες αυτές βρήκαν ήδη ευρεία δημοσιότητα στην Καβάλα, ένθα, επαναλαμβάνω, ο κ. Βουλευτής αντιπαρατίθεται με τον ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλο.
Έχουμε υπόψη και άλλα τινά που λέγονται για το κλίμα που κυριαρχεί μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών Ηγετών στο ΥΕΘΑ. Δεν κάνω περαιτέρω σχόλια. Απλά σας γνωρίζω ότι η Καθημερινή (30/3) δεν άφηνε να περάσει έτσι το θέμα και το σχολίασε με αρκετό χιούμορ. Πρόσθεσε ότι έχει διαπιστωθεί η μη αρμονική σχέση Α/ΓΕΕΘΑ – ΥΠΕΘΑ «Για ένα άδειο πουκάμισο, για μια Ελένη, που λέει ο Σεφέρης.
Υπάρχει και η εξής εκδοχή. Να υποχρέωσε ο κ. Πρωθυπουργός τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ να υποδεχθή μετα φανών και λαμπάδων τον βουλευτή για ν’ ανακοινώσει προεκλογική προίκα.
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Μην παρενοχλείτε τους Αρχηγούς. Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους.

Περνάει ο Στρατός κι’ οι τρομπέτες ηχούν….

Παρελαύνει η νεοπτωχεύσασα Στρατιά των απομάχων – βετεράνων του Στρατού Ξηράς από τη Λεωφόρο Μεσογείων την Τετάρτη 5 Απριλίου και κάνει στάση έξω από το ΥΕΘΑ, διαμαρτυρόμενη και οργισμένη για την απαξίωση – ληστεία από το κράτος (ΥΕΘΑ) των συντάξεών τους, των ταμείων τους. Της αξιοπρέπειάς τους.
Περνούν αυτοί που, για μια ζωή, υπηρέτησαν στις τάξεις του Στρατού με την προσδοκία να ζήσουν αξιοπρεπώς την περίοδο της απομαχίας τους και τους ανέμενε η ταπείνωση.
Θα τους ακούσει κανείς;
Στημένες λεμονόκουπες;
Αντιστράτηγοι με 42 χρόνια υπηρεσία λαμβάνουν την ίδια σύνταξη με ένα κλητήρα ΔΕΚΟ.

DEFEA: Πρόσω ολοταχώςΤην προηγούμενη εβδομάδα έγινε σύσκεψη στο ΥΕΘΑ, υπό την προεδρία του ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά.
ΘΕΜΑ: Η προσεχής Διεθνής Έκθεση Πολεμικού Υλικού (9-11 Μαΐου 2023)
Συμμετείχαν: Ο οργανισμός Εκθέσεων ROTA (κ. Τσαούσογλου, Λαγουδάκης, Μπάρκας) Συμμετέχουν οι Επιτελείς του ΥΦΕΘΑ πλοίαρχοι κ. Γ. Ζούρος και η κ. Ελένη Μπούμπου.
Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και έγινε επιλογή λύσεων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα συμμετάσχουν 350 κορυφαίες Αμυντικές Εταιρείες, 27 χώρες.
Υπενθυμίζω ότι η DEFEA οργανώνεται υπό την Αιγίδα Υπουργείου Άμυνας, Υ. Ε. Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και του ΣΕΚΠΥ
Υποστηριζόμενη από ΕΕΛΕΑΑ, ΕΒΙΔΙΤΕ
Ο Μάϊος μας έφθασε, εμπρός βήμα ταχύ.


ΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ I

Διωγμός των ….. κοτών. Των κοτετσιών και ουχί της πολιτικής. Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης (Διαύγεια 8/3) καθορίζονται περιορισμοί στην διατροφή κοτών (ΣΣ και κοκοριών, φυσικά) σε νοικοκυριά για λόγους τουριστικούς!
Βόμβα στο ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών)

Ακόμη και εκεί έβαλαν χέρι οι αχρείοι πολιτικοί. Με καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων που συνδέονται με το μεγάλο κοινοτικό πρόγραμμα ERASMUS, αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης συμβούλων κλπ παραιτήθηκε η Γενική Διευθύντρια του ΙΚΥ κ. Μαρίζα Φουντοπούλου. Καταγγέλλει επίσης παράνομες απολύσεις, ανορθολογική διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων, πρόσληψη συμβούλων με 30.000 τον χρόνο, κατασπατάληση χρημάτων! (ΝΕΑ 27/03) Τίποτα δεν αφήνουν όρθιο!Οι περισσότεροι διαγωνισμοί του Δημοσίου είναι φαλκιδευμένοι. Η αιτία είναι εξαιρετικά απλή. Δεν υπάρχει ένας που να τιμωρήθηκε, κανένας, για «φαλιεύδευση». Παρατηρείται «στήσιμο» διαγωνισμών (καθ. 25/3)…. Οι κομπιναδόροι κυριαρχούν.!

Ελλάς, το Μεγαλείο σου II


Η Κυβέρνηση, ακολουθούσα, πιστότατα, τις παραδόσεις, εισήγαγε στην Βουλή «πολυκέφαλο» Νομοσχέδιο, δηλ. λίθοι, κέραμο, σκύβαλα ατάκτως ερριμένα, μεταξύ τους και άρθρα ΜΗ προστασίας των εκτάσεων Δημοσίου που διεκδικούνται από Ιερές Μονές και λοιπές Εκκλησιαστικές Αρχές! (εφ Συν 20/3)
Την ειδησεογραφία της Εφημερίδας συμπληρώνει το σχόλιο ότι τα Δασαρχεία έχουν λάβει εντολή να μη διεκδικούν υπέρ του Δημοσίου περιοχές που τις….. φλερτάρουν και διεκδικούν Ιερές Μονές! (ΣΣ Τι να τις κάνουν οι Ιερές Μονές; Να τις πωλήσουν αργότερα;) Κοντολογίς, κάπως έτσι θα γίνεται: Ο περιφερειάρχης τηλεφώνησε στον Δασάρχη και του δίνει εντολή να μην διεκδικήσει ωραία περιοχή 500 στρεμμάτων από το Δημόσιο «κάνε πως δεν βλέπεις»
Το σχόλιο είναι περισσότερο, διεισδυτικό παρακάτω «Η διεκδίκηση δασικών εκτάσεων από μοναστήρι έχει συχνά απασχολήσει την επικαιρότητα με χαρακτηριστική περίπτωση Ιερών Μονών στη Βοιωτία, δηλ. την πρώην Επικράτεια (sic) του νυν Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που απαίτησε την κυριότητα 80.000 (!!) στρεμμάτων από την περιοχή Παρνασσού, Έλικώνα;;
Σώσον κύριε τον Λαό σου…
Πού είσθε εθνικοί Ηγέτες κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη να υψώσετε λίγο το ανάστημά σας. Επικύψεις, συνέχεια, στο ιερατείο; Εσείς κ. Δ. Κουτσούμπα;
Στην προ ημερών Μεγάλη Εθνική γιορτή τιμήσαμε τους ήρωες του ΄21 που πολέμησαν για να προσφέρουν την επελευθερωθείσα γη στον Λαό και όχι στα Μοναστήρια. Οι «ορφανές» αυτές εκτάσεις πρέπει να εκποιηθούν και τα έσοδα να διατεθούν στην Άμυνα, την Υγεία , την Παιδεία Μοναστήρια, Τέλος. Με τα 80.000 στρέμματα της Βοιωτίας μπορεί ν’ αγορασθούν τρείς (3) κορβέτες που θα ονομασθούν: Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μιαούλης. Συγνώμη για την αφέλειά μου.

Μα, που ήταν αυτοί;

Διαπιστώθηκε ότι στο ΟΣΕ, γίνονταν, επί χρόνια μεγάλες ληστείες. Ακόμη και ολόκληρα βαγόνια «έβαλαν στο χέρι» τα κυκλώματα. Επι σειρά ετών….
Τα όργια των οργίων γίνονται στο Υπουργείο Υγείας με το εμπόριο των φαρμάκων. Επί σειρά ετών (Ίδετε NOVARTIS).
Σειρά αρπαχτών στο ΥΕΘΑ – Εξοπλισμοί (π.χ. SIEMENS) Επί σειρά ετών.
Τα όργια των οργίων, καταστροφική μανία ακόρεστων, στη Μύκονο. Επί σειρά ετών.
Μα που ήσαν αυτοί οι Υπουργοί, Συγκοινωνιών, Άμυνας, Υγείας, Περιβάλλοντος; Δεν έπαιρναν χαμπάρι; Όλοι; Αγγελούδια, τους έβγαλαν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, προστασία από την συντεχνία.
Συνένοχοι ή βλάκες θα έλεγε ο μακαρίτης της Κίτσος Τεγόπουλος, της μακαρίτισσας Ελευθεροτυπίας.
Σήμερα, νάτοι καμαρωτοί και πεντακάθαροι μας τους σερβίρουν τα κόμματα να τους ξαναψηφίσουμε.

Ευτυχία!


Τι σημαίνει Ευτυχία για τους πολίτες μιας χώρες, τον Λαό της; Εξαιρουμένων φυσικών προσωπικών προβλημάτων;
Να έχει την αίσθηση και βεβαιότητα ο πολίτης ότι ζει σε ένα κράτος με στοιχειώδη αξιοκρατία, δωρεάν παιδεία, προστασία των δικαιωμάτων του, νοσοκομειακή περίθαλψη, ικανοποιητικούς μισθούς, Δικαιοσύνη, ανυπαρξία οικογενειοκρατίας, έντιμους πολιτικούς, έννομη τάξη, ευκρινές το μέλλον των παιδιών του κ.α.
Υπάρχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ευτυχίας και Ευημερίας πολιτών που καταγράφει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορεί να βαθμολογήσει τις χώρες και να τις κατατάξει ανάλογα. Για τον λόγο αυτό ρωτήθηκαν 100.000 πολίτες και ιδού τα αποτελέσματα.Οι πέντε πρώτοι στην κατάταξη είναι Φιλανδία (7821), Δανία (7636), Ισλανδία (7557), Ελβετία (7512), Ολλανδία (7461).
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 58η θέση με 5948 κ’ προηγούνται το Κόσοβο και η Κροατία. Η χώρα μας θα ήταν τελευταία στην Ευρώπη αν δεν ακολουθούσε η Βουλγαρία!Κοντολογίς, αυτό είναι το κατόρθωμα των Ελλήνων Πολιτικών που κατάφεραν, απελευθερώνοντας την λαμογιά, την διαφθορά, την αναξιοκρατία κλπ να βουλιάξουν τη χώρα στον πάτο της ΕΕ Χρειάζονται άλλες μαρτυρίες και στατιστικές.;

Τα F-35 LIGHTNING

Τι σου λείπει διακονιάρη; Φούντα με μαργαριτάρι.
Λαϊκόν

Στο προηγούμενο σας είχα υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσω ν΄ αποσαφηνίσω τις δηλώσεις του κ. ΥΕΘΑ (Παραπολιτικά 17/3) στο Θέμα της αγοράς των F-35.
Επειδή δεν είμαι καλός στους γρίφους σας δίνω, ατόφια την δήλωση για να εξάγετε τα συμπεράσματά σας.
……. Αναμένεται απάντηση των ΗΠΑ σε σχετική πρόταση της ΠΑ, να διευθετηθούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που θα μπορούν (;) να σημειώσουν εμπλοκή της εγχώριας βιομηχανίας στο πρόγραμμα. Ασφαλώς θα ήταν δική μου επιδίωξη δεδομένου ότι πρόκειται για καινούργιο πρόγραμμα που αφορά σε μαχητικά 5ης γενιάς….
Ξεκάθαρες θέσεις…….
Ίσως σας βοηθήσει ν’ αντιληφθείτε το θέμα ένα σχόλιο της Κ (25.03) με τίτλο Μύλος για τα F-35

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως σας έχω επανειλημμένως πληροφορήσει, πολύ συχνά παρουσιάζονται φαινόμενα ασυνεννοησίας σε τέτοιο βαθμό που είναι απορίας άξιον για το ποιος αποφασίζει και τι. Με το ιππικό τελικά βρέθηκε άκρη. Αντιθέτως κινδυνεύει να χαθεί η άκρη με τα F-35, όπου κανένας δεν συμφωνεί με το άλλον αν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς να βοηθήσουν με το στήσιμο των υποδομών για τα πέμπτης γενιάς μαχητικά. Η προθεσμία για την απάντηση τελειώνει, καθώς έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να υπάρχει μια κάποια κατάληξη.Η προσωπική μου θέση παραμένει αμετακίνητη. Δεν θα διαφωνήσω για τα F-35, δεν μου πέφτει λόγος αλλά θα επιμείνω στην άποψη ότι θα πρέπει να προηγηθεί αξιοποίηση των υπαρχόντων αεροπορικών μέσων ΤΩΡΑ, μαζί με τα εκκρεμούντα επί πολλά εξάμηνα Ισραηλινά εξοπλιστικά προγράμματα.
Η προκήρυξη εκλογών μετατάθεση για αργότερα μετά απόφαση για το θέμα.

Η AMS

(Aerospace Management and Support)Έλαβα (21.03) ανακοίνωση της εν λόγω Ελληνικής Εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί από την ΕΑΒ η αξιοποίηση τριών (3) Α/Φ C-130.

Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι η Εταιρεία διαθέτει ΟΛΕΣ τις προβλεπόμενες πιστοποιήσεις για συντήρηση Α/Φ, συσκευών τους και παρελκομένων. Αμφισβήτηση αυτών είναι ανακριβής και ψευδής.

Συμπληρώνει, η AMS ότι το έργο της αξιοποίησης των C-130 εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τυχόν καθυστερήσεις οφείλονται σε προβλήματα διάθεσης ανταλλακτικών.Οι Διαξιφισμοί, που δίνουν μάχες για την αξιοποίηση των Α/Φ και Ε/Π από Ελληνικές εταιρείες, ουδέποτε αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της AMS. Αφού την εμπιστεύτηκαν το ΥΕΘΑ και η ΕΑΒ δεν μας πέφτει λόγος και ούτε θ’ ασχοληθώ με έρευνες. Θα το κάνω άμα γίνει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία. Αυτά…..

Αυτό το ξέρατε;

Όλα αλλάζουν κι’ όλα τα ίδια μένουν
Λαϊκό

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Οικονόμου δεν είναι νέο εύρημα του κόμματος.
Είναι βουλευτής Φθιώτιδας, παλαιόθεν.
Όταν η Μεγάλη Δούκισσα της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη διαγράφηκε από το κόμμα (Σαμαράς) επειδή υπερψήφισε το α’ μνημόνιο (2010), την ακολούθησαν σειρά στελεχών (Κοντογιάννης, Οικονόμου, Μαρκογιαννάκης, Αυγενάκης κα). Γρήγορα – γρήγορα η Κυρία Ίδρυσε νέο Κόμμα τη Δημοκρατική Συμμαχία με εκπρόσωπο Τύπου τον κ. Γιάννη Οικονόμου ο οποίος «έβαλε» κατά ριπάς προς αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και δεξιά (ΝΔ).
Ημέραν τινά, ο κ. Γ.Ο., άρχισε, ων εν οίστρω, να τα ρίχνει άσχημα και στα δύο κόμματα κατηγορώντας ως σπάταλα και ανεύθυνα αφού είχαν φεσώσει με δεκάδες εκατομμυρίων, ίσως και εκατοντάδες το Δημόσιο. Την αλήθεια έλεγε.
Το 2013 όλα τα καλά παιδιά επέστρεψαν στο μαντρί (ΝΔ) και έκτοτε δεν έβγαλαν τσιμουδιά για τους μεγάλους μπαταχτζήδες, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν και σήμερα να χρωστούν τεράστια ποσά. Περιμένουν κάποια τροπολογία να τα διαγράψουν! Ζήτω το Έθνος!

Ένδοξη και Δημοκρατική ΕΛΛΑΣ.Απλή στατιστική μιας στιβαρής Δημοκρατίας.
Τα τελευταία 60 χρόνια της Ελλάδα Κυβέρνησαν τρείς πολιτικές Δυναστείες: Καραμανλήδες ΔΥΟ (2) Παπανδρέου ΤΡΕΙΣ (3), Μητσοτάκηδες ΔΥΟ(2). Ζήτω το έθνος!

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑΕΩ (29.03)

Εμφανίσθηκε σε μοναχό η Παναγία η Διπλοθρηνούσα αποκαλύπτοντας ότι έρχεται Δεύτερη τραγωδία που πλήξει τη Χώρα!

Ρε μπάς και ο μοναχός είναι Ρώσος πράκτωρ και μας τρομοκρατεί; Τον λόγο έχει η ΕΥΠ.Η αγορά

Θυμάστε την ευτυχή εποχή, λίγο πριν από την πτώχευση, με τα εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, χρηματιστηριοδάνεια, ταξειδοδάνεια κλπ; Σήμερα έχουμε τα καλάθια: Της νοικοκυράς, του νοικοκύρη, της χήρας, του συνταξιούχου. Τώρα έρχεται το καλάθι του Νονού και της Νονάς. Γιατί όχι;Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα βρίσκεις τα ακριβότερα καύσιμα της Ευρώπης.



Η προκήρυξη Εκλογών την 21-05-23


Βλαστοί πολιτικών τζακιών, μετά την αποφοίτηση τους από το ΓΕΪΛ Και LSE, μηδέποτε εργασθέντες, σπεύδουν να δηλώσουν υποψηφιότητα για να σώσουν τη χώρα.Κωνσταντίνου και Ελένης, των ισαποστόλων.

Όνομα ιδρυτών και διαδόχων, δύο μεγάλων Δυναστειών της Χώρας. Κων. Καραμανλής Α’ (Κων. Καραμανλής Β, του Αλέκου, Κων. Καραμανλής Γ, του Αχιλλέως) Κων. Μητσοτάκης.
Ο Άγιος Κωνσταντίνος, ως γνωστών, αφού συγκάλεσε την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο (Νικαίας) για να επισημοποιήσει την Χριστιανική Θρησκεία στην Αυτοκρατορία, δολοφόνησε αγρίως τον γιό του Κρίσπο και την Φαύστα, δεύτερη σύζυγό του. Μετά ταύτα ανακηρύχθη Άγιος Ιεραπόστολος και Μέγας! Αυτά, όμως, είναι ιστορία, ξεχασμένη.
Η προκήρυξη εκλογών υποχρεώνει τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή όπου, προσέφερε τις υπηρεσίες του, επί εννέα συναπτά έτη.

Τούτο χαροποίησε σφοδρά τον διάδοχό του κ. Νίκο Παπανδρέου, οποίος, επιτέλους, στα 67 του εισέρχεται στις τάξεις των απολαυόντων το γάλα από την Ιερή Αγελάδα του Δημοσίου. Υπήρξε μια δικαίωση στην υπομονή αναμονής του επί 10ετίες. Ομολογουμένως ήταν αδικία για ένα Παπανδρέου.



Αυτός δεν είναι ο Νικολάκης αλλά ο Γιωργάκης, Παπανδρέου ο Γ΄. Δεν ξεκολλά από το Δημόσιο με τίποτα. Θα τον έχουμε, οπωσδήποτε, στην προσεχή βουλή, ινα την λαμπρύνει δια της παρουσίας του και της σοφίας του.Συνεχίζει να κρατά σε αγωνία τους πολυπληθείς οπαδούς του ο τ. Υπουργός (Καραμανλή) Αρούλης Σπηλιωτόπουλος. Δήλωσε ότι δεν αποφάσισε ακόμη αν θα πολιτευθεί Φλερτάρει κι’ αυτός, όπως ο Αντώναρος με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης ξέρει; Any way τον έχει ανάγκη ο τόπος.

Είμαι πολύ περίεργος
Ποιο πολιτικό πρόσωπο, υψηλού κύρους και διεθνούς φήμης, επιφυλάσσεται να προτείνει ως Πρωθυπουργό, μετά τις εκλογές, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ν. Ανδρουλάκη, παραμερίζοντας τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα; Δεν τους γουστάρει, αδελφέ, τι να κάνουμε; Ακούγονται πολλά: Μήπως την κ. Τόνια Αντωνίου. Βρε μπάς θα καλέσει την περιηγήτρια κ. Λούκα Κατσέλη.
Κολλητός του, στενός επιτελής του, μου απεκάλυψε ότι κυμαίνεται μετά τριών μεγάλων, κορυφαίων προσωπικοτήτων της Κεντροαριστεράς, προσφερόντων τα μυαλά στη Χώρα. Έχουν γράψει Ιστορία.
Όταν μου τους ανέφερε, εικονίζονται ανωτέρω, συμφώνησα. Οι κ. Κ.Μητσοτάκης και Α.Τσίπρας πρέπει να σεβαστούν την επιλογή Ανδρουλάκη….. Είναι θέλημα και του Λαού…..

Μας δουλεύει άγρια!

Ποια; Μα η ευγενική συντεχνία των κλεπτομανών πολιτικών.
Προ εβδομάδων είχα κάνει ένα σχόλιο για την μείωση των βουλευτών του Γερμανικού Κοινοβουλίου από 736 σε 630!. 80 εκ πολιτών εκπροσωπούνται από 300!
Δέχθηκα επιπλήξεις από βουλευτές που μου απέδωσαν προθέσεις δυσφήμησης. Ένας μάλιστα, της ΝΔ, μου είπε ότι «εμείς θέλουμε τη μείωση αλλά το θέμα… δεν προχωράει. Ψάξτο…»
Όντος, το έψαξα και κατάφερα να «μαστορέψω» το παρακάτω ιστορικό:Τον Δεκ. 2010, στην αρχή της κρίσης, ο τότε Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Ρέππας έκανε μια τέτοια πρόταση για λόγους μείωσης κρατικών δαπανών. Γιούχαϊστηκε.
Είχε προηγηθεί, πολύ ενωρίτερα, το 1999, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος. Του πέταξαν λεμόνια.
Ακολούθως οι Πρωθυπουργοί κ. Γ. Παπανδρέου είχαν προτείνει το ίδιο. Τους σφύριξαν, ακόμη και οι των ΚΚΕ. Ήσαν Πρωθυπουργοί γιατί δεν έδιναν εντολή να προχωρήσει ο Νόμος; Μα το έκαναν για να πουλήσουν προεκλογικά φύκια. Για το δήθεν.
Το νεόκοπο κόμμα, τότε «Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη κατέθεσε πρόταση Νόμου στη Βουλή, η οποία… στραγγαλίσθηκε.
Να που φθάσαμε στα φρέσκα… Ο νυν Πρωθυπουργός, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις (4 Μαΐου 2014) σύμφωνα με την οποία ισχυρίσθηκε ότι είχε υποβάλλει πρόταση για τη μείωση από 300 σε 200. Όταν έγινε Πρωθυπουργός το ξέχασε….
Το 1/12/15 το Ποτάμι οργάνωσε ειδική μερίδα στο Ζάπειο για το θέμα αυτό.
Ακολούθησε η Άννα Διαμαντοπούλου το 2017.
Αυτά ήταν σύντροφοι. Πλήθος προτάσεις αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Το μεν πνεύμα πρόθυμων τη σαρμασθενή προτείνουν, φωνάζουν αλλά ΟΥΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ. Σήμερα όλα τα κόμματα, κόπτονται, για την ευημερία της πατρίδος και κατά της διαφθοράς (όσο περισσότεροι βουλευτές τόσο μεγαλύτερη η διαφθορά, οι πελατειακή σχέση, η ρουσφετολογία αλλά ΟΥΔΕΝ θέτει το θέμα των 300. Ούτε ο νέος, αδιάφθορες και νεόκοπος κ. Ανδρουλάκης.Για ενημέρωση σας, σας πληροφορώ: Ουγγαρία 199 (από 386), Πορτογαλία 10εκ. (230), Αυστρία 1εκ. (183), Βέλγιο 11,7εκ. (150), Ολλανδία 17,8εκ. (150).
Σας ερωτώ ξανά: Μας δουλεύουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Καλομελέτα κι’ έρχονταιΠρο ημερών με πρωτοβουλία της ONEX ELEFSIS SHIPYARDS έγινε υπογραφή σειράς συμφωνιών – Μνημονίων. Συνεργασίας (ΜΟU) από τις 2 Ιταλικές εταιρείες FIC ANTIERI και LEONARDO με τις παρακάτω Ελληνικές Εταιρείες. Τα εν λόγω μνημόνια Συνεργασίας Προβλέπονται να ενεργοποιηθούν στην περίπτωση που ανατεθεί στον όμιλο ΟΝΕΧ το πρόγραμμα των κορβετών.
Οι Ελληνικές εταιρείες, προς το παρόν είναι οι εξής οκτώ (8) και προβλέπεται να προστεθούν και άλλες SUNLIGHT GROUP, GENERAL COMMERCIAL AND INDUSTRIAL SA, ENVIROMETAL PROTECTIUN ENGINEERING SA, G. LIGEROS, SSA S.A., ELFON, TECROSS SA.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top