GuidePedia

0

Η Ουκρανία θα πρέπει να δεχθεί την κινεζική διαμεσολάβηση όταν αποτύχει η αντεπίθεση

 Ενώ η Ουκρανία δηλώνει σχεδόν έτοιμη για αντεπίθεση… μετά από εντολές που έλαβε από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ… οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις καταστροφές των Ουκρανικών δυνάμεων, χτυπώντας αποθήκες πυρομαχικών και άλλους νευραλγικούς στόχους.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει όλες τις προσπάθειες αναγνώρισης και δολιοφθοράς των Ουκρανών, μόνο το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκαν 16 προσπάθειες από τους Ουκρανούς και απέτυχαν και οι 16 αφού σκοτώθηκαν οι Ουκρανοί στρατιώτες ή υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση…

Η Ουκρανία έτοιμη για αντεπίθεση…

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι γενικά έτοιμος να ξεκινήσει μια αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων σε Donbass και νότια Ουκρανία.
«Ας το πούμε έτσι, σε γενικές γραμμές, σε ένα υψηλό ποσοστό, είμαστε έτοιμοι, όλα εναπόκεινται πλέον στο Γενικό Επιτελείο», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση που πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξαπολύσει σύντομα.

Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη όλα τα μαθήματα εκπαίδευσης για τη σωστή χρήση του δυτικού εξοπλισμού.
«Τα οπλικά συστήματα έχουν παραδοθεί εν μέρει, αλλά υπάρχουν και είδη στρατιωτικού υλικού για τα οποία τα προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί».
Ο ουκρανός αρχηγός άμυνας σημείωσε ότι, συνολικά, οι προετοιμασίες της Ουκρανίας για μια αντεπίθεση τείνουν να ολοκληρωθούν.

Οι εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια πιθανή αντεπίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα είναι διαδεδομένες εδώ και αρκετούς μήνες, με διάφορες πιθανές ημερομηνίες.
Οι New York Times, επικαλούμενοι το Πεντάγωνο και τα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσαν πρόσφατα, ανέφεραν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα σχεδίαζαν να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση στη νότια κατεύθυνση τον Μάιο 2023. Μάλιστα η Ουκρανία έχει εκπαιδεύσει 12 μάχιμες ταξιαρχίες των 4.000 στρατιωτών η καθεμία δηλαδή 48.000 στρατιώτες.

Wagner: Έως τις 15 Μαΐου η αντεπίθεση των Ουκρανών

Ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος για μια αντεπίθεση που θα ξεκινήσει μέχρι τις 15 Μαΐου, δήλωσε ο ιδρυτής των Wagner, Yevgeny Prigozhin, σε συνέντευξή του το Σάββατο (29/4/2023).
«Ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος για την αντεπίθεση.
Εμποδίστηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες και, ίσως, κάποια εσωτερικά προβλήματα που έπρεπε να επιλύσει», είπε ο Prigozhin.
«Ίσως θα μας ξεκουράσουν στις 9 Μαΐου, αλλά η επίθεση θα ξεκινήσει 100% πριν από τις 15 του επόμενου μήνα», πρόσθεσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν Ουκρανούς και οπλικά συστήματα

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές της κεντρικής Ουκρανίας.
Το βράδυ της 28ης Απριλίου σήμανε συναγερμός σε όλη την Ουκρανία.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ρωσικά UAV και βομβαρδιστικά Tu-22 και Tu-95 με πυραύλους X-101 και X-555.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πολυάριθμους εναέριους στόχους για να αποκαλύψουν τις θέσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της Ουκρανίας.
Π.χ. οι ρώσοι στέλνουν drones που οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι κατέρριψαν αλλά οι ρώσοι πέτυχαν τον στόχο τους να ανακαλύψουν τις θέσεις αεράμυνας της Ουκρανίας…

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι 21 ρωσικοί πύραυλοι φέρεται να αναχαιτίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις.
Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό.
Αφού σε πάνω από 7 πόλεις της Ουκρανίας και στο Κίεβο σημειώθηκαν εκρήξεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα.
Η διοίκηση του Κιέβου ανέφερε ότι το σύστημα αεράμυνας ενεργοποιήθηκε.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης επιβεβαίωσε ζημιά στην τοπική γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Obolon.

Ουκρανικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι επτά ρωσικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν κοντά στην πόλη Dnepro.
Ωστόσο, ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι έφτασαν στους στόχους τους.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, καταστράφηκαν δύο αποθήκες πετρελαίου που χρησιμοποιούσε ο ουκρανικός στρατός.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι μια πολυκατοικία υπέστη ζημιές από συντρίμμια του πυραύλου σε περιοχή του Κιέβου.
Σπίτια πολιτών υπέστησαν ζημιές επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν τον στόχο τους πάνω από την κατοικημένη περιοχή της πόλης.
Μια άλλη παρόμοια τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Uman στην περιοχή Cherkassy.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν άλλη μια πολυκατοικία.
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε ότι δέκα κτίρια υπέστησαν ζημιές, ως αποτέλεσμα της επίθεσης πυραύλων δεν διευκρίνισε όμως ότι ο λόγος της κατάρρευσης ήταν η ανικανότητα του ουκρανικού στρατού.
Μέχρι στιγμής, ο θάνατος 14 αμάχων έχει επιβεβαιωθεί από Ουκρανούς αξιωματούχους.
Στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν πιθανότατα το τοπικό αεροδρόμιο…

Η Ουκρανία θα πρέπει να δεχθεί την κινεζική διαμεσολάβηση όταν αποτύχει η αντεπίθεση

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Volodymyr Zelensky στις 26 Απριλίου, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping προσδιόρισε τις διαπραγματεύσεις ως τον μόνο τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, κάτι στο οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε αντιρρήσεις.
«Ο διάλογος και η διαπραγμάτευση είναι η μόνη δυνατή μέθοδος», ανέφερε ο Κινέζος Πρόεδρος και τόνισε επίσης ότι το Πεκίνο «θα επιδιώξει επίμονα την ειρήνη και θα προωθήσει τις διαπραγματεύσεις».

Από την πλευρά του, ο Zelensky, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες έχει εκφράσει ενδιαφέρον να μιλήσει με τον Xi Jinping, είπε ότι είχε «ένα μακρύ και ουσιαστικό τηλεφώνημα» με τον Κινέζο πρόεδρο που διήρκεσε μια ώρα.
«Συζητήσαμε ένα πλήρες φάσμα επίκαιρων θεμάτων των διμερών σχέσεων.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους τρόπους πιθανής συνεργασίας για την εδραίωση μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης για την Ουκρανία».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη εις βάρος των εδαφικών συμβιβασμών», πρόσθεσε, εννοώντας ότι ο Κινέζος Πρόεδρος χάνει τον χρόνο του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο διορίστηκε ο πρώην Υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας ως Πρέσβης της Ουκρανίας στη Κίνα.

Η μακρά απουσία ενός Ουκρανού πρεσβευτή στην Κίνα καταδεικνύει την παραδοσιακή στάση που είχε η Ουκρανία απέναντι στην Κίνα.
Επιπλέον, η τηλεφωνική επικοινωνία Xi-Zelensky έρχεται λίγες μόνο μέρες αφότου ο Κινέζος Πρέσβης στο Παρίσι προκάλεσε αντιδράσεις λέγοντας ότι τα κράτη της Βαλτικής δεν είχαν καθεστώς βάσει του διεθνούς δικαίου μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, προκαλώντας ενόχληση και στις αρχές της Ουκρανίας.
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κίνας για τις Ευρασιατικές Υποθέσεις, πρώην Πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία θα ηγηθεί ειδικής αντιπροσωπείας για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.
Η σύσταση ειδικής κινεζικής αντιπροσωπείας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.
Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να τρέφονται ψευδαισθήσεις, καθώς οι ΗΠΑ πιθανότατα θα εμποδίσουν την Ουκρανία να συμβιβαστεί με την Ρωσία με βάση το Κινεζικό σχέδιο.

Παρά τις δυσκολίες η Κίνα εμφανίζεται ως ειρηνοποιός στη σύγκρουση στις αρχές του 2023, αφού πρότεινε λύση του πολέμου με βάση 12 σημεία.
Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε πλήρως από την Ουκρανία και τους δυτικούς υποστηρικτές, καθώς δεν περιλάμβανε κανένα όρο για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Με την Κίνα να συμφιλιώνει επιτυχώς το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της Κίνας αισθάνονται επίσης σίγουροι ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, δεδομένου ότι η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται σε άμεση σύγκρουση, σε αντίθεση με τις δύο χώρες της Μέσης Ανατολής.
Επειδή η Ουκρανία πιστεύει ότι μπορεί να επικρατήσει εναντίον της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης με την σχεδιαζόμενη αντεπίθεση, δεν πρέπει να υπάρχουν προσδοκίες ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο μόλις αποτύχει η αντεπίθεση της Ουκρανίας, η Ουκρανία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στην Κίνα για να βοηθήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top