GuidePedia

0


Γκουτζάνης Σπύρος
Έκπληξη αλλά όχι θετική, μάλλον ψυχρολουσία για τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, αποτέλεσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στην κορυφή του οποίου τέθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μέχρι μία ημέρα νωρίτερα στο κομματικά παρασκήνια κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο θα ήταν γυναίκα η οποία θα συμβόλιζε την διεύρυνση της ΝΔ με στόχο την διείσδυση σε άλλους πολιτικούς χώρους. Η κ. Αγαπηδάκη όμως γνωστή από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος της δεν μπορεί να συμβολίζει παρόμοια διεύρυνση, άλλωστε είναι ήδη μέλος της κυβέρνησης καθώς ξεκίνησε από την ειδική γραμματεία προστασίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και τελικά διορίστηκε γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι διαπραγματεύσεις με το πρόσωπο που θα συμβόλιζε την διεύρυνση ναυάγησαν. Η κ. Αγαπηδάκη είναι από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόταση αρχικά του Απόστολου Δοξιάδη που πριν μπει στην πολιτική είχε γίνει γνωστή στο διαδίκτυο από τα σκληρά σχόλιά της για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Εκ των πραγμάτων το μόνο που μπορεί να συμβολίσει είναι μία αναθέρμανση του αντι- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού είναι και οι επόμενοι υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις. Στην δεύτερη και τρίτη θέση είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Χρήστος Στυλιανίδης και ακολουθούν οι Ιωάννα Λυτρίβη, Γιώργος Σταμάτης και Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Όπως έλεγαν στελέχη της ΝΔ ο μόνος που ήταν από παλιά κομματικό στέλεχος της ΝΔ είναι ο Νίκος Κορογιαννάκης και πρόσθεταν με χιούμορ στην τελευταία θέση ο γνωστός από την θητεία του δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Αν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είθισται να μπαίνουν πρόσωπα εκτός πολιτικής, με ευρύτερη ακτινοβολία, τότε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με την κ. Αγαπηδάκη και τους δύο υπουργούς στις επόμενες θέσεις δεν ικανοποιεί αυτή την συνθήκη. Επιπλέον και ο κ. Σκυλακάκης και ο κ. Στυλιανίδης δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθείς στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Από την άλλη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι πάντα επιλογή του προέδρου του κόμματος. Στα γαλάζια παρασκήνια λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται την επόμενη ημέρα των εκλογών και δημιουργεί με τις επιλογές του την καθαρά προσωπική του ομάδα βουλευτών.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top