GuidePedia

0

Η έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να αγοράζει ακίνητο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, με τουλάχιστον τα 600.000 ευρώ από αυτά να δίνονται σε «μαύρο» χρήμα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να αγόρασε ακίνητο μεγάλης αξίας, πληρώνοντας το 50% με μαύρο χρήμα γεγονός που αποτυπώνεται σε έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento, χωρίς να στοιχειοθετείται ο λόγος της συγκεκριμένης παρακολούθησης.
Η έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να αγοράζει ακίνητο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, με τουλάχιστον τα 600.000 ευρώ από αυτά να δίνονται σε «μαύρο» χρήμα.
Η εφημερίδα σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως «η επαφή με το υλικό της παρακολούθησης είναι ανατριχιαστική από κάθε άποψη».

Το θέμα παίρνει νέα τροπή καθώς αποκαλύπτεται πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθείτο και από «εξωτερικές πηγές» (σ.σ. ενδεχομένως μέσω Predator;), ενώ φαίνεται να καταρρίπτεται αφήγημα περί λόγων «εθνικής ασφαλείας», για την αιτιολόγηση των παρακολουθήσεων.

Στόχος 519c

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας βλέπουμε να υπάρχει το εξής απόσπασμα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα 600.000 πληρώθηκαν «μαύρα».
Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι 1.500 ευρώ το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».
Αναμένεται τώρα η αντίδραση του Μαξίμου για τις νέες αποκαλύψεις, αν και μάλλον ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος τηρήσει και πάλι σιγή ιχθύος, στάση που έχει τηρήσει εξάλλου και καθ' όλη την υπόθεση.

Η εφημερίδα είχε αποκαλύψει στις 24 Δεκεμβρίου 2022, πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν ο ο «στόχος 519c» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα ήλθε λίγες ημέρες μετά το τελευταίο τακτικό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) της χρονιάς που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 20/12, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με κυβερνητική διαρροή, η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, παρατείνεται για ένα έτος.
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν τότε ότι «για το θέμα των παρακολουθήσεων θα επιληφθεί η δικαιοσύνη.
Ο αρχηγός εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και του ΚΥΣΕΑ.
Ο ΑΓΕΕΘΑ θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του».

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούνται εξηγήσεις από Μητσοτάκη

Με δριμύτητα επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον πρωθυπουργό, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον νομό Έβρου, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη για το ζήτημα των υποκλοπών της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και τα νέα στοιχεία για τον Κωνσταντίνο Φλώρο που έρχονται στο φως.
Παράλληλα προειδοποιεί πως «ό,τι και να κάνει ο πρωθυπουργός, η αλήθεια θα βγει στο φως και τότε ο υπονομευτής της δημοκρατίας και της εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να αφήσει την υποκρισία και να λογοδοτήσει».
Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας στον Έβρο να πει γιατί η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη: «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας και να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στον Έβρο, καλό είναι να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο παρακολουθούσε όλη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμενων.
Ποιος ο δήθεν εθνικός λόγος που η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, τον Σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων;
Εκτός και αν όλα είναι ψέματα.
Αν είναι ψέματα όμως, γιατί τρέμει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στους παρόχους και με θράσος καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να συμμορφωθεί με το νόμο συγκάλυψης που ψήφισε;».



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top