GuidePedia

0

Οι σημαντικότεροι δικηγόροι της Λιβύης ”ακυρώνουν” τον Ερντογάν.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια
Πέντε δικηγόροι υπέβαλλαν προσφυγή στο διοικητικό δικαστικό σώμα της Λιβύης, κατά της πετρελαϊκής συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Νταμπάιμπα με την Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο.

Τι αναφέρουν:

Η πολιτική συμφωνία εμποδίζει την κυβέρνηση ενότητας να συνάψει οποιεσδήποτε συμφωνίες.

Η Τουρκία δήλωσε ότι οι εταιρείες της θα αρχίσουν να εφαρμόζουν τη συμφωνία χωρίς να αποκτήσουν σύμβαση παραχώρησης, κάτι που αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας για το πετρέλαιο

Η διακοπή της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας είναι μια επείγουσα υπόθεση και ζητούμε από τη δικαιοσύνη του δικαστηρίου να απαντήσει επειγόντως.

Η συμφωνία στέρησε από τη Libyan Oil Corporation την αποκλειστική της αρμοδιότητα στο εμπόριο πετρελαίου και περιέχει κείμενα με διαφορετικές μεταφράσεις.

Η συμφωνία θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά που δεν μπορεί να αποκατασταθεί, όταν η Τουρκία ξεκινήσει τις εργασίες της συμφωνίας, γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποκατάσταση της κατάστασης στην κατάσταση που ήταν πριν από την υπογραφή της.

Η συμφωνία παραβιάζει αρκετές διατάξεις του νόμου περί πετρελαίου, κυρίως την έλλειψη εμπειρίας των τουρκικών εταιρειών σε αυτόν τον τομέα

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top