GuidePedia

0

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις γίνονται σε υποδομές που επηρεάζουν τη δυναμική του ουκρανικού στρατού είπε ο Lavrov.

Για άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτοί είναι που ορίζουν και τους στόχους κατά της Ρωσίας που πρέπει να πλήξει ο ουκρανικός στρατός, ενώ πυρά κατά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εξαπέλυσε και το Κρεμλίνο, το οποίο υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ είναι αυτό που επιβάλλει στο καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Παρέχουν όπλα και εκπαιδεύουν στρατιώτες.

Η συντριπτική πλειονότητα των στόχων των ουκρανικών ναζιστικών επιθέσεων που εξαπολύει εναντίον μας, ορίζονται από τους δυτικούς «αφέντες» του καθεστώτος του Κιέβου» είπε σε συνέντευξη τύπου ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά των υποδομών της Ουκρανίας.

Πλήττουμε υποδομές που αφορούν τον ουκρανικό στρατό

Όπως είπε, οι επιθέσεις αυτές γίνονται σε υποδομές που επηρεάζουν τη δυναμική του ουκρανικού στρατού ενώ ανέφερε πως παράλληλα καθιστούν αδύνατη την προμήθεια περισσότερων δυτικών όπλων στην Ουκρανία προκειμένου να σκοτώνει Ρώσους.
«Οι υποδομές, στις οποίες εξαπολύουμε επιθέσεις είναι υποδομές που αφορούν το μαχητικό δυναμικό του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών του ταγμάτων.
Το αποτέλεσμα των υψηλής ακριβείας χτυπημάτων αφορά ενεργειακές εγκαταστάσεις, από τις οποίες εξαρτάται η επιχειρησιακή λειτουργία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και οι παραδόσεις τεράστιων ποσοτήτων όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία για να σκοτώνουν Ρώσους» είπε ο Lavrov, τονίζοντας ότι όχι μόνο Ρώσοι, αλλά και Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση διεξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούνται τυχόν αρνητικές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό.

Δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις για να κερδίσουμε χρόνο

«Η Ρωσία δεν ζήτησε ποτέ διαπραγματεύσεις για να κερδίσει χρόνο για την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις αντιπροτάσεις του Κιέβου» υποστήριξε ο Lavrov.
«Όταν συνεχώς κατηγορούμαστε ότι ζητάμε κάποιου είδους διαπραγματεύσεις για να κερδίσουμε χρόνο για να συγκεντρώσουμε επιπλέον δυνάμεις για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αυτό είναι και γελοίο, γιατί λένε δημόσια, ψέματα.
Ποτέ δεν ζητήσαμε διαπραγματεύσεις, αλλά πάντα λέγαμε ότι εάν κάποιος ενδιαφέρεται για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων, είμαστε έτοιμοι να τους ακούσουμε» υπογράμμισε ο Lavrov.

Η Δύση επέλεξε τη σύγκρουση

Όπως είπε ο Lavrov, η Δύση είχε μια πραγματική ευκαιρία να αποφευχθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά επέλεξε να απορρίψει τις ρωσικές προτάσεις σχετικά με τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ αλλά και με τη διαμόρφωση ενός ειδικού καθεστώτος ασφαλείας για την Ουκρανία.
Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προσπαθεί να σύρει και την Ινδία σε αυτήν την «αντιρωσική και αντικινεζική» συμμαχία, τη στιγμή που όπως είπε, η Δύση επιχειρεί να συνθλίψει την επιρροή της Ρωσίας.

Δεν θέλησαν μια πραγματική γέφυρα με τη Ρωσία

Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΕΞ έκανε λόγο και για μεγάλα προβλήματα στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), κατηγορώντας τη Δύση ότι δεν θέλησε να έχει μια πραγματική γέφυρα με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
«Εκμεταλλευόμενη την αριθμητική ανωτερότητά της σε αυτόν τον οργανισμό, η Δύση προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια, αν θέλετε, να τον ιδιωτικοποιήσει.
Ή ίσως είναι πιο σωστό να πούμε πως προσπαθεί να εφορμήσει και να καταλάβει τον ΟΑΣΕ, να υποτάξει αυτή την τελευταία πλατφόρμα για περιφερειακό διάλογο» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως η Ρωσία θα ήταν πρόθυμη να επιστρέψει στις συνομιλίες με τη Δύση, αν η τελευταία αλλάξει γνώμη σχετικά με το όφελος της συζήτησης των προτάσεων ασφαλείας που έκανε η Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Καθόλου χριστιανική η τοποθέτηση του Πάπα για Τσετσένους, Μπουριάτ

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτηση του Πάπα Φραγκίσκου ότι οι στρατιώτες των Τσετσένων και των Μπουριάτ είναι αυτοί που προκαλούν και τις πιο βάναυσες επιθέσεις στην Ουκρανία, δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, ο Lavrov υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια μη κατανοητή δήλωση, η οποία κάθε άλλο παρά χριστιανική ήταν.
«Είναι μια δήλωση που διακρίνει τις δύο εθνικότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε κάποια κατηγορία από την οποία μπορούν να αναμένονται φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.
Αντιδράσαμε, όπως και η Μπουριατία, και η Δημοκρατία της Τσετσενίας.
Η Αγία Έδρα δεν βοηθάει ούτε τα λόγια αυτά προσδίδουν περισσότερη εξουσία στο Βατικανό» τόνισε ο Lavrov.

Το ΝΑΤΟ επιβάλλει στο Κίεβο τον πόλεμο … μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που επιβάλλει τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι αυτό που πιέζει το καθεστώς του Κιέβου έτσι ώστε να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Όπως είπε ο Peskov, η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg ότι αυτή τη στιγμή η Ουκρανία δεν πρέπει να σκέφτεται την ένταξη της στη Συμμαχία, αλλά πως θα διατηρήσει την κρατική της υπόσταση, δεν είναι κάποιου είδους «αποκάλυψη».
«Αλλά ούτε πρόκειται για κάποιου είδους διορατικότητα από την πλευρά της Συμμαχίας.
Η Συμμαχία είναι αυτή που επιβάλλει τον πόλεμο στο καθεστώς της Ουκρανίας, η συμμαχία είναι αυτή που εξακολουθεί να θέλει τον πόλεμο «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό»
Η Συμμαχία είναι αυτή που προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο παρατείνει τον πόλεμο, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση για το ουκρανικό καθεστώς» υποστήριξε ο Peskov.

Καμία δικαιοδοσία

Αναφερόμενος μάλιστα στην πρόθεση της Δύσης να «στήσει» δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Peskov υποστήριξε ότι αυτά δεν θα έχουν καμία δικαιοδοσία.
«Όσον αφορά τις προσπάθειες τους να στήσουν δικαστήρια, αυτά δεν θα έχουν καμία δικαιοδοσία.
Δεν θα τα αποδεχθούμε ποτέ και θα τα καταδικάσουμε» τόνισε ο Peskov.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top