GuidePedia

0


Αδιανόητη σκληρότητα! Τούρκοι εγκατέλειψαν γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου – Διασώθηκαν 92 άτομα

Μετά το περιστατικό που διαδραματίστηκε με τους 38 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι στον Έβρο, αλλά και τις συνεχόμενες ψευδείς επιθέσεις της Τουρκίας που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, ακόμη μια περίεργη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

92 μετανάστες ολόγυμνοι στον Έβρο

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί.
Παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο:

Απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί

Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες,την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

''Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης'', δήλωσε συγκεκριμένα.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των 92 παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν ενενήντα δύο (92) παράνομους μετανάστες χωρίς ενδύματα και ορισμένους εξ αυτών με σωματικά τραύματα. Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όλες οι ανάγκες ένδυσης - σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές.

Ελλάδα: 40 εκατ. στην Ελλάδα στήριξη από την Ελβετία

Χρηματική συνεισφορά ύψους 40 εκατ. ευρώ από την Ελβετία στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης προβλέπει η διμερής Συμφωνία – Πλαίσιο, που υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και η υπουργός Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίς Κάριν Κέλερ – Σούτερ. Η συμφωνία, που υπεγράφη στο Λουξεμβούργο, προβλέπει την ενίσχυση, με στόχο να στηριχθούν και να υλοποιηθούν δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, προβλέπονται δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση δομών φιλοξενίας και των υπηρεσιών ασύλου αλλά και την ενίσχυση αφενός των εθελούσιων επιστροφών στις χώρες προέλευσης, και αφετέρου ενταξιακών δράσεων των αναγνωρισμένων προσφύγων.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top