GuidePedia

0

Διαξιφισμοί

Γράφει ο Κων. Φράγκος

Κάτι που πρέπει να θυμόμαστε καλά…….

Οι Έλληνες όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα την άμυνά μας, βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας…

†Π. Κονδύλης (Θεωρία Πολέμου)



Με:
  • 300 βουλευτές, αντί των 180 που αναλογούν στον πληθυσμό μας
  • Εννέα (9) Αντιπροέδρους στη Βουλή
  • Υπουργικό Συμβούλιο 53 Υπουργών – Υφυπουργών
  • Παροχή δωρεάν πολυτελών αυτοκινήτων στους Βουλευτές
  • Ίδρυση εκατοντάδων Ανεξαρτήτων Αρχών, με τα σέα και τα μέα τους, για να βολεύονται «ημέτεροι»
  • Διορισμούς χιλιάδων μετακλητών, ως επί το πολύ αργοσχόλων
  • Διορισμούς αμέτρητων «στελεχών» ως Γεν. Γραμματέων, Ειδικών Γραμματέων, με τα σέα και τα μέα τους
  • Διορισμούς αναπληρωτών Γεν. Διευθυντών, όπου κολλάει (πχ. Νοσοκομεία)
  • Χωρίς Αμυντική βιομηχανία
  • ΕΔ υστερούσες σε πολλούς τομείς
  • Καλπάζουσα υπογεννητικότητα, εξοργιστική διαφθορά, ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία
  • Αμφιλεγόμενες διαδικασίες και θολή διαφάνεια στους εξοπλισμούς
  • Πολιτική ηγεσία σε ρήξη, αλληλομισούμενη και ενδιαφερόμενη μόνο για την προστασία των προνομίων των πολιτικών και κατάληψη- νομή της εξουσίας.
  • Τεράστιο εξωτερικό χρέος
  • Φτωχοποίηση του 27% του πληθυσμού
  • Πλήρη περιφρόνηση της ΑΙΔΟΥΣ και ΝΕΜΕΣΕΩΣ στον πολιτικό βίο
  • Ανυπαρξία αξιοκρατίας στους Δημόσιους Τομείς και Διοικήσεις
  • 3500 αστυνομικούς, μισθοδοτούμενους από την φορολογία των πολιτών υπηρετούντες ως battlers, κηπουροί, οδηγοί της Κυρίας μίας ανυπόληπτης ελίτ………και άλλα πολλά.
ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ, Η ΧΩΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣΚι’ αυτά όταν η παντοδύναμη Τουρκία, υπό τις σημερινές τοπικές και περιφερειακές συνθήκες αποτελεί μοχλό και όχι απλό κρίκο στην διεθνή συγκυρία, κλιμακώνει την απειλή που είναι πλέον χειροπιαστή. SOS

Αγαπητέ ΥΠΕΞ κ. Ν. ΔένδιαΣας άκουσα τις προάλλες να διαμαρτύρεσθε και να παραπονείσθε (ΣΣ Οι Έλληνες, γενικά, έχουμε την φήμη των παραπονιάριδων στην ΕΕ) στη Γερμανίδα ομόλογο σας κυρία Αναλένα Μπέρμποκ για τις πωλήσεις πολεμικού υλικού από την Γερμανία στην Τουρκία.
Ιδιαίτερα αναφερθήκατε στα έξι (6) Υποβρύχια 214 που αυτή την στιγμή συμπαράγονται από την Γερμανική Εταιρεία και Τουρκικά Ναυπηγεία, και της τονίσατε ότι η «σύμμαχος, απειλούσα γείτων» θα υπερέχει

Πριν το κάνετε ασφαλώς θα γνωρίζατε ότι η Γερμανία είναι πιστή συμπαραστάτης της Τουρκίας προκεμαλικά και την εφοδιάζει, συστηματικά πολεμικό υλικό εισπράττοντας τεράστια ποσά. Είναι έμπορος. Η Τουρκία δεν αγοράζει, όπως εμείς, τα Υ/Β αλλά τα συμπαραγάγει επωφελούμενη τα μάλα, οικονομικά και τεχνολογικά. Αλήθεια, έχετε πληροφορηθεί το πώς αγοράσαμε εμείς τις 4 Υ/Β 214 με τους ΣημιιτοακοΣμώκους;
 
Η ευγενέστατη κ. Μπερμποκ έδειχνε πως δεν τη καταλάβαινε…….
Καταλήγω ότι και αν η Τουρκία έχει έξι (6) και εμείς τέσσερα (4) καλά είναι. Αρκεί τα πληρώματα να είναι καλά εκπαιδευμένα και με κορυφαίο το φρόνημα, το υλικό καλά συντηρημένο και εξοπλισμένο. Εξ άλλου, κ. Υπουργέ το ΥΕΘΑ, από το οποίο έχετε περάσει κάποια μικρή περίοδο, δεν φημίζεται για την μεγάλη συμπάθεια του στο ΠΝ. (ΣΣ Μην αναφερθείτε, παρακαλώ, στις φρεγάτες που γίνονται αφού ξεχείλισε το ποτήρι). Πόσα χρόνια οι «ιθύνοντες» μελετούν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ και πόσα άλλα έχουν το έχουν αφήσει χωρίς Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας. Κάνω λάθος; Ας μην επανέλθω.

Ελλάς, Χώρα της Πλάκας

Παίρνοντας αφορμή από το σκάνδαλο υποκλοπής επικοινωνιών του κ. Ν. Ανδρουλάκη, το οποίο, ήδη έχω χαρακτηρίσει ήσσονος σημασίας, θα προσθέσω μερικές σκέψεις περί επιλογής προσώπων – Αξιωματούχων, για τους ύπατους θώκους.
Όταν ένα Κράτος, όπως η Ελλάς, έχει ως φλάμπουρο, σήμα κατατεθέν, το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος (έργο των σπουδαίων πολιτικών – επιστημόνων, πατριωτών κ. Ε. Βενιζέλου και Π. Παυλόπουλου) που επιτρέπει στους Υπουργούς να διαπράττουν ληστείες του Δημοσίου, μια υποκλοπή δεν φαντάζει ως μικροϋπόθεση ήσσονος σημασίας;
 
Επιστρέφω στο κυρίως θέμα. Όταν κάποιος πολιτικός Ηγέτης καταξιώνεται, με την λαϊκή ψήφο, να γίνει Πρωθυπουργός αναλαμβάνει, κοντά στ’ άλλα, την μεγάλη ευθύνη να επιλέξει Υπουργούς και βασικούς Αξιωματούχους. Πρέπει με προσοχή να αξιολογήσει τα στελέχη του και κυρίως να χρίσει τους καλλίτερους ως ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, ΥΠΟΙΚ, ΥΠ. ΕΣΩΤ., ΥΠΔΤ κλπ, καθώς επίσης τους επικεφαλής των μεγάλων Κρατικών Υπηρεσιών.
 
Ο κ. Κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον αρχηγό της ΕΥΠ με ποια προσόντα; Ποια ειδικά χαρίσματα είχε αυτός ο Κύριος για ν΄ αντιμετωπίσει τα μύρια προβλήματα ασφάλειας της Χώρας και, ταυτόχρονα, τα θηρία της ΜΙΤ, ΚGΡ, CIA, MOSANT, Ανευθυνότητα!

Μήπως ο κ. Κ. Καραμανλής προβληματίσθηκε όταν επέλεγε ως ΥΠΟΙΚ τους κ. Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου ΥΕΘΑ τον κ. Μεϊμαράκη και ΥΠΕΣ τον κ. Παυλόπουλο που τίναξαν το Κράτος στον αέρα;

Μήπως ο αφελής και πανανίκανος Γιωργάκης δεν έκανε τα ίδια;

Μήπως οι κ. Κ. Καραμανλής και Α. Τσίπρας ένιωσαν κάποια τσίπα που έκαναν τον Προκόπη Π.τ. Δ;
Στις ευθύνες του Ηγέτη για την επιλογή Υπουργών αναφέρονται λεπτομερώς, σπουδαίες προσωπικότητες όπως οι Μακιαβέλι και Μπίσμαρκ. Μελετήστε λίγο κ. Πολιτικοί.

Και κάτι πολύ ενδιαφέρον για το ΥΕΘΑ, όσο αστείο. Η πείρα διδάσκει ότι εκεί δεν πρέπει να τοποθετούνται κομπλεξικοί……. βαψομαλιάδες που απεδείχθηκαν ανεπαρκείς, γελοίοι και καταστροφικοί. Για κάνετε μια αναδρομή παρακαλώ, θυμηθείτε. Κάποιον με μαλλί χρώματος ντουλαπί ή κομοδινί, άλλον με κατάμαυρο πισάτο, κατράμι και ένα τρίτο με ….. ακαζού….. Οι χείριστοι.

ΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥΠρώτη στους εμμέσους φόρους, πρώτη στην φοροδιαφυγή και φοροκλοπή στην Ευρώπη, με κυβερνήσεις στη σειρά, που αδυνατούν, είναι ανίκανες να κτυπήσουν την Πανώλη.

– Η πώληση των υπερπολυτελών γερμανικών οχημάτων PORSCHE αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 27,7 % το 2021.

– Η εγγλέζικη BENDLEY υπερδιπλασίασε τα κέρδη τηςΚι άσε αυτούς να σου πιπιλίζουν το μυαλό με το Επιτελικό Κράτος.
 
Κι΄ ενώ έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια μας η Εκκλησία πιέζει τον Πρωθυπουργό να εγκρίνει διασπάσεις Μητροπόλεων ώστε να αυξηθούν οι θώκοι. Το Κράτος θα πληρώσει τις φιλοδοξίες των Αγίων Πατέρων του, Φαντάζεσθε το «συνδικάτο των στρατηγών», αν υπήρχε, να πίεζε την Κυβέρνηση να διασπάσει τις μεραρχίες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Μεράρχων.
Το άκρος άωτο της ξεφτίλας!. Βουλευτές, σοβαρά εννοείται πρόσωπα, χυδαία υποκείμενα, μετέδιδαν σε εφημερίδα με μικροπομπό, τις απόρρητες συζητήσεις Επιτροπής. Μιλάμε για ποιότητα του πολιτικού προσωπικού. ΟΥΣΤ…………

Μεγάλο πλήγμα…….Υπέστη ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης από τις εναντίον του δηλώσεις των κ. Π. Παυλόπουλου, Γ. Κύρτσου, Ευ. Αντώναρου, Σάββα Τσιτουρίδη κ.α. Δεν τον συγχωρούν ότι τους έχει έξω από την Εξουσία.
Συγκεκριμένα ο πρώην Π.τ.Δ. κ. Προκόπης Παυλόπουλος μισεί θανάσιμα τον Πρωθυπουργό που τον αποκαθήλωσε από τον θώκο όπου τον είχαν ανεβάσει, αξιοκρατικά βεβαίως, οι κ. Κ. Καραμανλής και Α. Τσίπρας. Έτσι ένας εντελώς αποτυχημένος υπουργός της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, που διόρισε, παράνομα, χιλιάδες, βοηθώντας το «καράβι» να βουλιάξει, αντί να οδηγηθεί σε Εξεταστική Επιτροπή για «κατάχρηση διαπιστευμένων» ανεκηρύχθει ως πρώτος πολίτης της Χώρας!
Στα θετικά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη καταγράφεται το ξήλωμα του Προκοπίου.
Τελευταία, εξελθών εκ της ναφθαλίνης, ομίλησε και ο κ. Κ. Καραμανλής, ο επιλεγόμενος Ακάματος, ζητών «ΦΩΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ».



Το 2022, Έτος Συντήρησης Τεχνικού ΥλικούΑπό το ΓΕΣ
Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Χαρ. Λαλούση για την πρωτοβουλία του.

Πλήγμα για τη Χώρα

Καλλίτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος
Καρλ Μαρξ

Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου ή Καστελοριζιώτης έπαυσε να είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οποίο πλήγμα για τη Χώρα! Και τώρα τι θα κάνουν, παγκοσμίως, οι σοσιαλιστές χωρίς Γιωργάκη; Πώς θ’ αντέξουν;
Την Προεδρία αυτού του συνονθυλεύματος «αποστράτων» ανενεργών πολιτών, σοσιαλιστών, ανέλαβε ο Γιωργάκης το 2006 και αμέσως οργάνωσε Συνέδριο στο …Σαντιάγο της Χιλής! Το 2007, ακολούθησε η Γενεύη, το 2008, το εξωτικό Πουέρτο Βαγιάρτα του Μεξικού, το 2009 Μπούντβα του Μαυροβουνίου
Το 2009, αμέσως μετά την ανάληψη της Εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως για τον κατήφορο της Χώρας μετά τις οργιώδεις διαχειρίσεις του Δημοσίου Χρήματος από τις λαμπρές Κυβερνήσεις Σημίτη – Κ. Καραμανλή Β’, οργανώνει χλιδάτο Συνέδριο στον Αγ. Δομίνικο.
Ακολούθησαν Ν. Υόρκη, Πόλη του Μεξικού, Γενεύη, Βαρκελώνη και κα.
Τι συζητούσαν οι Σοσιαλιστές στα Συνέδρια; Άρες Μάρες κουταμάρες και ευχολόγια.
Αλλού είναι όμως το ερώτημα! ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ για τα χλιδάτα αυτά συνέδρια αφού η Διεθνής Σοσιαλιστική δεν διέθετε ταμείο; Έλα ντε;

Και επειδή ουδόλως μας ενδιαφέρει ποιοι πλήρωναν τα έξοδα των Ιταλών, Βέλγων, Τούρκων και σοσιαλιστών, ενδιαφέρθηκα να μάθω ποιοι πλήρωναν την λυπητερή για τον Γιωργάκη.
Δεν είμαι Πίκερντον ή Πουαρό αλλά θυμήθηκα ότι όταν ανέλαβε την Αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο πομφολυγώδης Βενιζέλος, που απεχθανόταν τον Γιωργάκη για την κενότητα του εγκεφάλου του, απευθύνθηκε σε τέσσερις (4) μεγάλες εταιρίες οικονομικού Ελέγχου για να «ψάξουν» τα Οικονομικά του κόμματος, το οποίο είχε ήδη, χρεωκοπήσει. Οι 4 αυτές εταιρείες με τα πορίσματα τους συμφωνούσαν απόλυτα: Έγινε μεγάλο γλέντι και κατασπατάληση 120 εκ. Ευρώ στο ΠΑΣΟΚ επί Προεδρίας Γιωργάκη: Επρόκειτο για κρατική επιδότηση η οποία λεηλατήθηκε! Στοιχεία διέρρευσαν στον Τύπο που έφερναν αναγούλα από τις σπατάλες του ίδιου Προέδρου. 50 εκ. €, περίπου, διετέθησαν για τα ταξίδια του Προέδρου και της κομπανίας του. Ο παμπόνηρος και σαδιστής Βενιζέλος δεν δημοσιοποιούσε, επίσημα, το πόρισμα, που θα τσουρούφλιζε οριστικά τον Γιωργάκη, για να τον βασανίζει αλλά και για να μην πληγώσει το γόητρο του κόμματος!

Έγιναν πολλές παρεμβάσεις προς συγκάλυψη. Τελικά ο ΒΕΝΙ παρέδωσε το πόρισμα στην αείμνηστη Φώφη. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του ενώ η Δικαιοσύνη που έπρεπε να παρέμβη πάραυτα αυτεπαγγέλτως, εσιώπησε ή μάλλον δεν αντελήφθη την παρανομία.
Αυτός, λοιπόν, ο φοβερός Γιωργάκης αφού παρέμεινε στη Βουλή επί δύο 4ετίες, (βάσει ενός αθλίου αντισυνταγματικού Νόμου) ex oficio δηλώνει ότι θα ξαναμπεί στο Κοινοβούλιο από το «παράθυρο» και πάλι . Ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκης αντί να δώσει τον φάκελλο στην δημοσιότητα και να υποδείξει στο Γιωργάκη την έξοδο συναινεί στη διατήρηση της γελοιότητας και φαυλότητας.

Αισιόδοξα μηνύματα ανανέωσηςΜε ζητωκραυγές υπεδέχθηκαν στο Εκλογικό Σώμα την ανακοίνωση τεσσάρων σπουδαίων πολιτικών, της προπερασμένης γενιάς, κ. Σκανδαλίδη, Καστανίδη, Κακλαμάνη (ΝΔ) και Τραγάκη ότι θα κατέλθουν πάλι ως υποψήφιοι για να συνεχίσουν την προσφορά τους στην Πατρίδα!

Εύγε!Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι θυγατέρες των τ. βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Νάγια Γρηγοράκη και Μ. Γιαννακοπούλου καθώς και η θυγατέρα της κ. Φάνης Πετραλιά (ΝΔ) θα κοσμίσουν, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους για να συνεχίσουν την προσφορά των γονέων τους στην Πατρίδα
Αθάνατη Ελλάδα……..

Κουμπαριές

Σέβομαι, ασφαλώς τον ιερό θεσμό της κουμπαριάς και τους ίδιους τους κουμπάρους, καίτοι προσωπικά, έχω δυσάρεστες εμπειρίες.
Το Μητσοτακέϊκο έχει μακρά παράδοση σ’ αυτά. Λέγεται ότι ο αείμνηστος Επίτιμος διέθετε λίστα 150-200 βαφτιστιριών και άλλων τόσων γάμων ένθα παρέστη ως κουμπάρος.
Ως εκ τούτου ουδεμία εντύπωση μου προκάλεσε η πληροφορία, παλαιότερα, ότι στο Μαξίμου μπαινόβγαιναν κουμπάροι μεταξύ των οποίων, κορυφαίος, ο κ. Γιάννης Λαβράνος, κουμπάρος του εγγονού του Επίτιμου, περί τον οποίο έγινε πολύς σαματάς τελευταία, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη
Δεν θα διατυπώσω κακεντρεχή και «κακοήθη» σχόλια. Όταν δεν έχω στοιχεία, δεν ομιλώ. Αν αποκτήσω θα ομιλήσω. Και είμαι κοντά….

Θα αντιληφθή την πραγματικότητα;

Όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη

Λαϊκή παροιμία

Για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ομιλώ. Δεν θα είχα λόγο να επανασχοληθώ μαζί του αν δεν προκαλούσε…….. Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του. Έχει εκτροχιασθεί πλήρως.
Πριν συνεχίσω περί ΒΕΝΙ θα σημειώσω την έκπληξή μου όταν ανεκάλυψα ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει χιούμορ! Θα το διαπιστώσετε πιο κάτω.
 
Μετά την θριαμβευτική παρουσίαση του βιβλίου του με το οποίο αυτοανακηρύχθηκε και αυταποθεώθηκε ως Σωτήρ της Ελλάδος, δεν ανεχώρησε για διακοπές. Παρέμεινε καιροφυλακτών και ενεδρεύων αναζητώντας ευκαιρία να επιτεθεί στον Κυριάκο! Μα, θα μου πείτε, μόλις προ εβδομάδων τον είχε ανακηρύξει ως σοφό της Ελλάδος για να μας εκπροσωπήσει στην Ε.Ε. Εδώ είναι η πλάκα του Κυριάκου που γνωρίζει καλά τη σοφία του ΒΕΝΙ.
 
Ας πιάσουμε, όμως, το νήμα από την αρχή. Ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο ΒΕΝΙ πίεζε, πολλαπλώς, τον Πρωθυπουργό για να τον τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση στη λίστα Επικρατείας της ΝΔ, αφού, ήδη, είχε «φάει πόρτα» από τον Ανδρουλάκη. Αντί όμως θετική απάντηση του ήρθε, κατακέφαλα, η ανακήρυξή του ως σοφού! Κατάλαβε ότι ο Κυριάκος τον «δούλευε» κανονικώς και αγρίως. Του τηλεφωνεί, όπως πληροφορήθηκα και του λέει «Κυριάκο, άλλο σου ζήτησα εγώ. Τι να την κάνω την σοφία; Ότι είμαι σοφός το ξέρω» Ο Μητσοτάκης του’ κοψε τον βήχα. «Επικρατείας τέλος!» Ο ΒΕΝΙ οργίσθηκε, αναστατώθηκε, ορκίστηκε εκδίκηση.
 
Η υπόθεση υποκλοπών, αφού του έθιξε τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, του έδωσε την αφορμή να επιτεθεί στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Μητσοτάκη. Πρώτη φορά στην μακρά του πολιτική πορεία (από το 1989) είχε ακούσει για τηλεφωνικές υποκλοπές! Αγνός, άσπιλος! Προέβη σε μια άκρως επιθετική δήλωση, καυστική και επιτιμητική, καταλήγων, αμφισβητών πλήρως το κύρος και την ικανότητα του Πρωθυπουργού. «Το ζητούμενο είναι μια Κυβέρνηση ικανή ν΄ανταπεξέλθει στις μεγάλες διεθνώς πολιτικές προκλήσεις».

Τί εννοούσε ο ποιητής; Μια κυβέρνηση άλλη με τον ίδιο Πρωθυπουργό ή βασικό Υπουργό. Σαφώς….Εν τω μεταξύ ο ΚΜ έγραψε οριστικά στη μαύρη λίστα τον ΒΕΝΙ (Καθ. 17/08). Στην συνέχεια ο ΒΕΝΙ, μαζί με τους φίλους του Συνταγματολόγους κ. Αλιβιζάτο και Κροντηρά απευθύνθηκαν στον κ. Ανδρουλάκη (ΠΑΡΑΠ. 21/08) με μία δελεαστική πρόταση «Θα σου φτιάξουμε ένα κείμενο, τόσο δυνατό, για να τινάξεις στον αέρα τον Μητσοτάκη στη Βουλή για τις υποκλοπές». Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε και that’s all.
 
Ποιος ο σκοπός της κίνησης αυτής του ΒΕΝΙ; Μα να συγκινήσει τον ΝΑ και του ανοίξει την Πύλη της λίστας Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος όμως δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη. Γνωρίζει καλά γιατί η αείμνηστη Φώφη πέταξε εκτός του ΒΕΝΙ, είχε τους λόγους της που τους ξέρει σύμπαν το ΠΑΣΟΚ. Εξ άλλου είχε ένα βαρίδι στο κόμμα, τον Γιωργάκη. Να προσθέσει και τον Βαγγελάκη;
Ο ΒΕΝΙ όμως δεν το βάλλει κάτω είναι πνιγμένος από τις φιλοδοξίες, την εξουσιολαγνεία του, τον αυτοθαυμασμό του θεωρεί εαυτόν μέγα, αδικημένο, ασφυκτιά εκτός Βουλής και Εξουσίας και απορεί γιατί οι μετοχές του έχουν εξανεμισθεί. Δεν έχει κάνει ποτέ μια αυτοκριτική. Δεν διανοείται να θέσει υποψηφιότητα εκτός λίστας γιατί γνωρίζει ότι θα φάει φούμο. Αρχίζει να χάνει τον έλεγχο, αυτοεκτίθεται.
 
Μετά την συζήτηση στη Βουλή, χλιμίντρισε ξανά με αποτέλεσμα να εκτεθεί ακόμη περισσότερο. Προβαίνει σε δήλωση – ποταμό – που καταλήγει σε κρεσέντο (SIK). «Αν δεν θέλει να σέβεται τις πολιτικές μου απόψεις ο κ. Μητσοτάκης, πάντως να προσέχει και να λαμβάνει υπόψη του τις νομικές μου απόψεις. Θα μπορούσε να βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του συγκεντρωτικού και μονοπρόσωπου μοντέλου εξουσίας» Οϊ, οϊ μαναμ! Καλεί ο ΒΕΝΙ τον Πρωθυπουργό να τον συμβουλευτεί! Τι εγωϊσμός και αλαζονεία είναι αυτή! Πρωτάκουστη!
Ξεράθηκαν στα γέλια ακόμη και οι χελώνες της Πάρνηθας που οδεύουν, σιγά – σιγά, προς χειμερία νάρκη. Χλευαστικά σχόλια ακούσθηκαν από όλες τις πλευρές. Την έκπληξη όμως προκάλεσε ένα σχόλιο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28/08) η οποία μέχρι τώρα λιβάνιζε τον Ευάγγελο.

Περί τυχοδιωκτισμού

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανήκει στην κατηγορία των πεισματάρηδων της πολιτικής, δίνοντας ενίοτε την εντύπωση πως η Ιστορία του χρωστά κάτι παραπάνω από αυτό που άξιζε κατά την περίοδο της συμμετοχής του σε καίρια θεσμικά αξιώματα της χώρας. Αν ο ίδιος δεν έχει συμβιβαστεί με την ήττα, καλό θα είναι να μη διεκδικεί νίκες τυχοδιωκτικού περιεχομένου με σκοπό να αποκαταστήσει το κύρος της πολιτικής του υστεροφημίας.

Τον ήδη «τσουλουφρισμένο» ΒΕΝΙ έσπευσαν την Δευτέρα (30-08) να τον διασώσουν, ξανά, τα ΝΕΑ γράφουν (SIC): Ο Βενιζέλος δεν ήταν στην Βουλή αλλά ακούστηκε, περίπου, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί. Έχει δημιουργήσει ένα αυτόνομο πόλο επιρροής με τεράστιο ακροατήριο (!!). Ο ορισμός του είναι Stateman….

Ο όρος stateman σημαίνει μια μεγάλη, ευρέως αναγνωρισμένη πολιτική προσωπικότητα με ευρύ σεβασμό και αναγνώριση. Προσωπικά, θεωρώ Statemen τον κ. Στέφανο Μάνο, τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο αμφότεροι με πολιτική ιστορία και θετική θητεία στα Υπουργεία.

Ο ΒΕΝΙ που βρέθηκε Stateman; Που άφησε στάχτη και μπούρμπερη απ’ όπου πέρασε; Για την διαχείριση των ΟΑ, την παντελή εγκατάλειψη της Άμυνας ως ΥΕΘΑ, για το θάψιμο της λίστας Lagarnd, για το μπουρλότο στο ΥΠΟΙΚ και την ανακήρυξη του ως χειρότερο Υπουργού Οικονομικών της ΟΝΕ. Θα μας τρελάνουν. Του καλλιεργούν την αλαζονεία και διογκωμένη οίησή του. Τον φθείρουν περισσότερο.

Καλοκαιρινή εξόρμηση κομμάτων


Στο χωριό Παλαιοχούνη Αρκαδίας γιορτάσθηκε στις 17 Αυγούστου η ημέρα της Νεολαίας.
Το ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι εικονιζόμενοι. Τα υπόλοιπα κόμματα αγνόησαν την Εκδήλωση πλην του ΠΑΣΟΚ που το εκπροσώπησαν οι κ. Σκανδαλίδης και Καστανίδης.

In Memorial

Δόκιμος (1) Θάλεια Καρδαμπάλου



Ιδανικές φωνές κι’ αγαπημένες

εκείνων που χάθηκαν ή εκείνων

που είναι για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.

Κάποτε μες τα όνειρά μας ομιλούνε

Κάποτε μες στη σκέψη τες ακούει το μυαλό


Κ. Κ.Η είδηση του αιφνίδιου χαμού της νεαρής Δοκίμου συγκλόνισε το Πανελλήνιο
Έγκαρδα συλλυπητήρια στην Οικογένεια της και το ΠΝ.

Φάει Παστουρμά κι έλα βράδυ στον οντά

(Ανάλογο με το δικό μας: Φάει λάδι κι έλα βράδυ)

Με αιφνίδια νυκτερινή επίθεση μας απείλησε ο κ. Ερντογάν με λόγο του στη Σμύρνη.
Δεν γνωρίζει ότι οι Έλληνες είναι αεί νυκτόβιοι και νυχτοπερπατούντες. Νυκτόβιες είναι και οι ΕΔ μας
Ας κοπιάσει…

Άντε και να τους εκατοστήσουμε
Η πτωχή αλλά όλβιος Ελλάς διαθέτει το πολυπληθέστερο Υπουργικό Συμβούλιο σε άπασα την υδρόγειο. Πενήντα δύο Υπουργοί – Υφυπουργοί.
Ευχαρίστως μάθαμε και χειροκροτούμε ότι προστέθηκε εσχάτως ένας ακόμη. Ο κ. Γιάννης Μπρατακός, Υφυπουργός παρά του Πρωθυπουργού. Πενήντα τρείς (53) και το λουρί της μάνας. Να τους εκατοστήσουμε! Ένας Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας για να συμμαζέψει τα ασσυμάζευτα δεν προβλέπεται!
Στο προηγούμενο είχα παρουσιάσει μερικά ντοκουμέντα από το κορυφαίο σκάνδαλο εξοπλισμών, επί της εποχής των Σημιτογιάννων. Αυτό των ελικοπτέρων ΝΗ-90 στα ΑΩ του οποίου έγινε επίσης μεγάλο φαγοπότι αργότερα το οποίο κουκουλώθηκε, με τη σειρά του.
Ο ακόλουθως ΥΕΘΑ (2004( κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος) διέταξε, αμέσως διενέργεια ΕΔΕ από τον έντιμο Ταξιάρχο (Α.Σ) κ. Γ. Πατρινό, η οποία απεκάλυψε σημεία και τέρατα. Πριν βγουν στο φως τα ονόματα των φοβερών τρωκτικών ο Σπηλιοτόπουλος αντικατεστάθηκε από τον «σπουδαίο» Μεϊμαράκη. Ο Πατρινός αποστρατεύθηκε κατασυκοφαντούμενος από «παπαγαλάκια» του ΥΕΘΑ και ο φάκελος τάφηκε εν τόπω χλοερό! Οι ακολουθώντες Μεϊμαράκη, Βενιζέλος κλπ. ουδόλως ενδιαφέρθηκαν για τη ληστεία.
Έγραψε «Ο φάκελος ετάφη μετά την αναχώρηση του κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου» Ο δαίμων της πληκτρολόγησης έγραψε…. μετά την απόφαση του κ. Σ.Σ «Συγγνώμη κ. Υπουργέ για να το βουλώσουν μερικοί.
Διότι σήμερα είναι αργά αν ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, ανασύρει τον φάκελλο. Όταν γνωρίζαμε όλοι το δράμα αυτών των Ε/Π.

  
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top