GuidePedia

0


Το «εξοπλιστικό θαύμα» που η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πούλησε» για κάμποσους μήνες στην ελληνική κοινή γνώμη, αρχίζει να «θολώνει». Η πλήρης έλλειψη σχεδιασμού φάνηκε, επισημάνθηκε αλλά λίγο έπεισε είναι η αλήθεια ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης που θέλησε καλοπροαίρετα να πιστέψει, ότι πράγματι υπάρχει η πρόθεση για πραγματικό επανεξοπλισμό της χώρας.

Τα «εξοπλιστικά προγράμματα» που άρχισαν να «σκάνε» σαν πυροτεχνήματα από το πουθενά, άρχισαν να προκαλούν τις πρώτες σκιές στο «εξοπλιστικό παραμύθι» και να δημιουργούν τις πρώτες υποψίες ότι δεν ζούμε τον «επανεξοπλισμό της χώρας» αλλά κάτι άλλο… Αποκορύφωμα η… έμπνευση του ΓΕΕΘΑ να ζητήσει μεταχειρισμένα αμφίβια οχήματα που δεν μπορούν να «κουμπώσουν» με τα ελληνικά αρματαγωγά…

Ας επικεντρωθούμε όμως στο σοβαρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα για τον πραγματικό εξοπλισμό της κι όχι γι ΄ αυτόν που «κόλλησε» το κομματικό σύμβολο της ΝΔ στα Rafale! Το μέγα θέμα ήταν και παραμένει η ενίσχυση του Στόλου, η οποία ΔΕΝ έχει εξασφαλιστεί με την παραγγελία των Belharra. Οι οποίες να υπενθυμίσουμε για όσους «βομβαρδίζουν» ήδη τις γέφυρες του Βόσπορο, θα έρθουν χωρίς Scalp Naval.

Η ενίσχυση του Στόλου προέβλεπε ότι οι Belharra θα «πλαισιώνονταν» από κορβέτες. Τι πιο λογικό να γινόταν αγορά-πακέτο και να είχαν παραγγελθεί οι επίσης γαλλικές Gowind. Πότε επικράτησε η λογική στους ελληνικούς εξοπλισμούς για να επικρατήσει τώρα θα πείτε…

Έστω κι έτσι όλοι αναμέναμε την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, μέχρι που άρχισαν να προκύπτουν τα πρώτα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το πρόγραμμα των κορβετών πάει πίσω!!! Ο λόγος η …οικονομική στενότητα!

Δεν υπήρχε οικονομική στενότητα όταν η κυβέρνηση σκορπούσε δις για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα; Δεν υπάρχει οικονομική στενότητα για τις δυσκολονόητες εισηγήσεις του ΓΕΕΘΑ για πανάκριβα UAV, αμφίβια οχήματα και …πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων; Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη…

Όσοι διαδίδουν ότι το πρόγραμμα κορβετών πάει για ναυάγιο, προσθέτουν ότι το ΠΝ θα αρκεστεί στον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ. Εμείς καχύποπτα ομολογούμε/υποψιαζόμαστε ότι τελικά θα «φορτωθούμε» ως κορβέτες κάποιες από τις «αλουμινένιες» αμερικανικές φρεγάτες που όπως θα θυμάστε οι ίδιοι οι Αμερικανοί καλούσαν το ναυτικό τους …να τις βυθίσει.

Όπως έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές το «εξοπλιστικό πρόγραμμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μας απασχολήσει για χρόνια και δεν θα είναι για καλό. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top