GuidePedia

0


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εμπόδισε ένα ιρανικό πλοίο να ''πιάσει'' ένα αμερικανικό θαλάσσιο drone στον Περσικό Κόλπο

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ λαμβάνουν πλέον χώρα στον Περσικό Κόλπο κλιμακώνοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ απέτρεψε μια προσπάθεια των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν να καταλάβουν ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του 5ου Στόλου.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο 5ος στόλος των ΗΠΑ εντόπισε ένα πλοίο υποστήριξης του IRGCN που ονομάζεται Shahid Baziar να ρυμουλκεί ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας Saildrone Explorer. Το περιπολικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USS Thunderbolt βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και απάντησε αμέσως.

Στα πλάνα που δημοσίευσε το αμερικανικό ναυτικό, φαίνεται το πλοίο υποστήριξης του Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Shahid Baziar, να ρυμουλκεί το μη επανδρωμένο πλοίο επιφανείας Saildrone Explorer στα διεθνή ύδατα του Αραβικού Κόλπου καθώς το πλοίο USS Thunderbolt (PC-12) του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού πλησιάζει ως απάντηση/παρέμβαση.
Ένα MH-60S Sea Hawk εκτοξεύτηκε επίσης από το Helicopter Sea Combat Squadron 26, που εδρεύει στο Μπαχρέιν.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είπε ότι οι απαντητικές του ενέργειές είχαν ως αποτέλεσμα το ιρανικό σκάφος να αποσυνδέσει τη γραμμή ρυμούλκησης με το Saildrone Explorer και να αναχωρήσει από την περιοχή περίπου τέσσερις ώρες αργότερα.

Αυτό το επεισόδιο δείχνει ότι το Ιράν συνεχίζει να παρακολουθεί τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με σκοπό την αρπαγή τους ώστε να εφαρμόσει την αντίστροφη μηχανική για να ενισχύσει τον δικό του στόλο.

«Οι ενέργειες του IRGCN ήταν κατάφωρες, αδικαιολόγητες και ασυνεπείς με τη συμπεριφορά μιας επαγγελματικής ναυτικής δύναμης», είπε ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, του 5ου Στόλου των ΗΠΑ και των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνάμεων. «Οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση και θα συνεχίσουν να πετούν, να πλέουν και να επιχειρούν οπουδήποτε το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο, προωθώντας παράλληλα τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες σε όλη την περιοχή».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top