GuidePedia

0


Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο πώς θα επηρεάσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ την στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής επισημαίνοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία.

«Τώρα ξεκινάει το μεγάλο παζάρι για την Τουρκία» ανέφερε ο κ. Σέρμπος διερωτώμενος σε ποιο βαθμό τα ελληνοτουρκικά μπορούν να του δώσουν κρίσιμο εκλογικό αποτύπωμα που αυτή τη στιγμή λείπει», τόνισε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής. «Μένει να αποδειχθεί αν και κατά πόσο το Αιγαίο θα αποδειχθεί σταθερό ή αν ο (Ερντογάν) αποφασίσει να πειραματιστεί και με μια ελεγχόμενη ένταση», πρόσθεσε ο κ. Σέρμπος. Το ζητούμενο σύμφωνα με τον αναλυτή διεθνών σχέσεων είναι «εάν η Τουρκία συνεχίσει σε μια προσπάθεια διεθνοποίησης των ελληνοτουρκικών», με βάση το δικό του αφήγημα.

Αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές και στα προγνωστικά που δείχνουν να υπολείπεται σε σχέση με όλους τους πιθανούς αντιπάλους ο κ. Σέρμπος σχολίασε ότι «είναι θύμα της επιτυχίας του». Εξηγώντας τι εννοεί, λέει ότι η οικονομία είναι αυτό που δημιουργεί πρόβλημα στον Ερντογάν. «Αν ο Ερντογάν χάσει, στο πλαίσιο της επιβίωσής του, θα πρέπει να προκαλέσει κάτι πολύ μεγάλο με στόχο να επιβιώσει σε μια διάδοχη κατάσταση», εκτίμησε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top