GuidePedia

0


«Ο Μητσοτάκης έμεινε από πίστωση – Είπε: Ας μην εμπλέκουμε τρίτους» είναι το τίτλος της τουρκικής Yeni Safak, αποδίνοντας τα λόγια στον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν εμφανίζεται έξαλλος που ο «Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, παραπονέθηκε στις ΗΠΑ για την Τουρκία και ζήτησε να μην πουλήσει τα F-16» και προειδοποιεί ότι «εξάντλησε όλη του την πίστωση».

Στην τελευταία συνεδρίαση του κόμματος, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε σύμφωνα με την εφημερίδα: «Ο Μιτσοτάκης είπε «Ας μην εμπλέκουμε τρίτους», αλλά πήγε και μίλησε για το θέμα στις ΗΠΑ. Θα μπορούσαμε να έχουμε διαπραγματευτεί τη στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά τώρα πρέπει να την αξιολογήσουμε».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της χώρας του για ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την Τουρκία και αντέστρεψε τη φράση «Ας μην εμπλέκουμε τρίτους». Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη που έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία στις ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του AKP υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν, σημαντική θέση πέρα ​​από τις εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική και τις εργασίες της Συνέλευσης, είχε και η εξωτερική πολιτική». Και συνεχίζει:


Το δημοσίευμα της Yeni Safak

«Σκληρά αντέδρασε και ο Πρόεδρος Ερντογάν στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Για τις δηλώσεις Μητσοτάκη που ήρθαν στην ημερήσια διάταξη κατά την παρουσίαση της Προεδρίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες, ο Ερντογάν είπε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά πρέπει να το αξιολογήσουμε μετά τις τελευταίες του δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης είπε «Ας μην εμπλέκουμε τρίτους», αλλά πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε το ζήτημα της στρατηγικής συνεργασίας και εταιρικής σχέσης».
«Η νέα πίστωση τελειώνει πριν αρχίσει»

«Ο Μητσοτάκης ήρθε στην Τουρκία μετά την ενεργειακή κρίση που προέκυψε με την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας: «Πρέπει να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ερντογάν».

Στη συνάντηση του Μαρτίου, όταν η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης, πέρασε σε θετικό κλίμα, υπήρχε η ελπίδα ότι θα ξεκινούσε μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, μετά από λίγο, αφού ελληνικά αεροσκάφη άρχισαν να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο Μητσοτάκης δήλωσε τελικά ότι «δεν θα δεχτούν ποτέ λύση δύο κρατών στο νησί της Κύπρου» και έθεσε υπόψη την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο για πωλήσεις όπλων στην Τουρκία από το Κογκρέσο των ΗΠΑ», αναφέρει η Yeni Safk, σημειώνοντας ότι έτσι ο Μητσοτάκης «τερμάτισε την ανοιξιάτικη διάθεση στις διμερείς σχέσεις».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top