GuidePedia

0


Η Ρωσία πλέον δηλώνει ανοιχτά ότι ο έλεγχος του νότου της Ουκρανίας θα της δώσει χερσαία πρόσβαση στην Κριμαία και στην αποσχισθείσα περιοχή στη Μολδαβία.

Δημοσίευμα του κρατικού Interfax αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της ειδικής επιχείρησης που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να θέσει πλήρη έλεγχο στο Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία, για να παράσχει έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία, όπως δήλωσ ο Ρουστάμ Μινεκάεφ, εν ενεργεία διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας».

«Από την έναρξη της δεύτερης φάσης της ειδικής επιχείρησης, που έχει ήδη ξεκινήσει μόλις πριν από δύο ημέρες, ένα από τα καθήκοντα του ρωσικού στρατού είναι να θέσει υπό πλήρη έλεγχο στο Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία. Αυτό θα παράσχει έναν χερσαίο διάδρομο στην Κριμαία, καθώς επίσης θα επηρεάσει ζωτικής σημασίας στόχους της ουκρανικής οικονομίας», – δήλωσε ο Μινεκάεφ στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Περιφέρειας Sverdlovsk την Παρασκευή.

«Ο έλεγχος του ρωσικού στρατού στα νότια της Ουκρανίας θα δώσει επίσης την ευκαιρία να αποκτηθεί πρόσβαση στην Υπερδνειστερία, δήλωσε η διοίκηση της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. «Ο έλεγχος στη νότια Ουκρανία είναι μια άλλη διέξοδος προς την Υπερδνειστερία, όπου υπάρχουν επίσης γεγονότα καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού», είπε ο Μινεκάεφ», σύμφωνα με το Interfax.

Αναφορές του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass σημειώνουν ότι «ο ρωσικός στρατός είπε ότι η απόκτηση του ελέγχου της νότιας περιοχής της Ουκρανίας θα τους παράσχει μια άλλη πύλη προς την Υπερδνειστερία, στη Μολδαβία».

Σύμφωνα με το SkyNews, αυτές οι αναφορές έρχονται μόλις εβδομάδες αφότου το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι πιστεύει πως τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στην αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας και προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν «προβοκάτσιες» κατά μήκος των συνόρων.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top