GuidePedia

0

Συνταγματάρχης ε.α των Ειδικών Δυνάμεων ο κ.Γρηγόρης Πανουργιάς, αναλύει με ψυχραιμία ,ρεαλισμό αλλά και σεμνότητα, όσα αντιλαμβάνεται να συμβαίνουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Μιλά για το τέχνασμα των Ρώσων στρατηγών, που φαίνεται να το «δανείστηκαν» από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους δυτικούς.

«Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την εισβολή με μια επίθεση ευρείας κλίμακας. Άπλωσαν ένα τεράστιο μέτωπο επιχειρήσεων από το Νότο, τα Ανατολικά και στα Βόρεια της Ουκρανίας, που ξεπερνά τα 1.200 χιλιόμετρα! Φαινόταν ότι οι Ρώσοι πάνε με μια ζαριά να τα παίξουν όλα για όλα. Ήταν όμως έτσι; Θεωρώ ότι στην πραγματικότητα από τους Ρώσους, έγινε μια ευρείας κλίμακας παραπλανητική ενέργεια για να μπορούν να κινηθούν στα Νοτιοανατολικά, στις περιοχές του Ντονμπάς και της Μαριούπολης με τη λιγότερη δυνατή αντίσταση», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ.Πανουργιάς.

Τι λέει για τα εγκλήματα πολέμου που καταγγέλουν και οι δύο πλευρές στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας;

Αξιωματικός με εξαιρετική φήμη από την καριέρα του στις Ειδικές Δυνάμεις, με καθαρή άποψη και θέση, ο κ.Πανουργιάς δεν διστάζει να απαντήσει και σε ένα θέμα που συχνά «διχάζει». Αναφερόμαστε στα «συνθήματα» που κατά καιρούς ακούγονται από στρατιωτικά αγήματα που συμμετέχουν σε παρελάσεις . Κάποιοι αισθάνονται καλά με αυτά και κάποιοι άλλοι όχι. Ο βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων παίρνει θέση.

Ο κ.Πανουργιάς χωρίς να το επιδιώξει είναι γνωστό πρόσωπο σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινής γνώμης. Ένα βίντεο που τον δείχνει να υποδέχεται ως διοικητής νέους αλεξιπτωτιστές στον Ασπρόπυργο είναι δημοφιλέστατο στο διαδίκτυο. Για την αξία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ,μιλά και στη συνέντευξη του στο Militaire.gr και όσα λέει μακάρι να τα ακούσουν εκεί ψηλά στην ιεραρχία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top