GuidePedia

0


Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, το τζαμί του “Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή” που φιλοξενούσε αμάχους βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, την οποία πολιορκεί ο ρωσικός στρατός. Το ουκρανικό ΥΠΕΞ κατήγγειλε πως μέσα στο τζαμί βρίσκονταν 86 άμαχοι τουρκικής καταγωγής, καθώς και 34 παιδιά. Στο διπλωματικό πεδίο, το Κίεβο διέψευσε πως απέρριψε πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν.

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι αυτή την ώρα πότε έγινε ο βομβαρδισμός. Μια εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης, επικαλούμενη πληροφορίες από τον δήμαρχο της πόλης, είπε ότι είχαν καταφύγει στο τζαμί μαζί με άλλους που αναζητούσαν καταφύγιο από τη ρωσική επίθεση στο περικυκλωμένο λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, το Κίεβο διέψευσε δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου που φέρουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, να συμβουλεύει τον Ουκρανό πρόεδρο να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου (που απαιτούν πολλές υποχωρήσεις από την ουκρανική πλευρά) και τον Ζελένσκι να τους απορρίπτει ενοχλημένος.

«Αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά», φέρεται να είπε ο Μπένετ. Η απάντηση του Ζελένσκι ήταν σύντομη: «Σε ακούω», είπε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top