GuidePedia

0


Το Τόκιο έκανε λόγο για τέσσερα αμφίβια πλοία σε “ασυνήθιστο” πλου. Photo via Twitter 18/03/2022
O αποδεκατισμός και η τελμάτωση των στρατευμάτων του Πούτιν στην Ουκρανία πρέπει να έχει λάβει τραγικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, τουλάχιστον 4 ρωσικά πλοία πραγματοποιούν μια πραγματικά απίστευτη διαδρομή για να προσεγγίσουν κάποιο λιμάνι της Ουκρανίας και να μεταφέρουν ενισχύσεις.

Βάσει των όσων ανακοίνωσε το Τόκιο, τα σκάφη διαπλέοντας τον Ειρηνικό διέγραψαν ένα “ασυνήθιστο” πλου περνώντας μέσα από στενό πέρασμα μεταξύ ιαπωνικών νήσων με κατεύθυνση… την Ουκρανία. Το ερώτημα είναι: Για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσουν τα Στενά του Βοσπόρου. Πώς θα γίνει αυτό αφού η Τουρκία βάσει της Συνθήκης του Μοντρέ τα έκλεισε – αν και με μεγάλη καθυστέρηση- τόσο ΄για τα Ρωσικά όσο και για τα ΝΑΤΟϊκά πλοία;

Θα είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη…






Τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία που μεταφέρουν δεκάδες στρατιωτικά φορτηγά εθεάθησαν να περνούν μέσα από ένα στενό στην Ιαπωνία χθες το πρωί – και ενδέχεται να κατευθύνονται προς την Ουκρανία, ήταν η ανακοίνωση της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία εντόπισε τα τέσσερα ρωσικά αμφίβια πλοία σε ύδατα κοντά στις ακτές της την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ο ιαπωνικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα πλοία έπλευσαν στο στενό Tsuruga που χωρίζει το νησί Honshu της Ιαπωνίας και το νησί Hokkaido, μια ασυνήθιστη κίνηση για τη Ρωσία, ανέφερε το Reuters .

Τα πλοία είναι σε θέση να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς, και εκατοντάδες στρατεύματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των πλοίων σε ένα τουλάχιστον εκ των οποίων φαίνεται να μεταφέρονται στρατιωτικά φορτηγά.

Όταν εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας ρωτήθηκε εάν ο εξοπλισμός θα μπορούσε να πάει στην Ουκρανία, είπε “είναι πιθανό”.

Η Ρωσία έχει υποστεί καταστροφικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένου του ενός πέμπτου των στρατευμάτων της, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να στείλει ενισχύσεις από πιο μακριά. Αλλά από τόσο μακριά;

Παρακάτω στον χάρτη παρουσιάζεται το πιθανό δρομολόγιο των πλοίων:



Το ερώτημα είναι πλέον, εφόσον ακολουθηθεί αυτή η διαδρομή κατά πόσον τα πλοία θα μπορέσουν να περάσουν τα Στενά του Βοσπόρου για να καταλήξουν στα μέτωπα της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μετά από μεγάλη καθυστέρηση η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι βάσει της Συμφωνίας του Μοντρέ κλείνει τα Στενά για τα ρωσικά αλλά και τα ΝΑΤΟϊκά πλοία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top