GuidePedia

0


Η μεγάλη διπλωματική δραστηριότητα που αναπτύσσει εσχάτως η Τουρκία απαιτώντας την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και θέτοντας θέμα κυριαρχίας γίνεται φυσικά εκ του πονηρού. Σύμφωνα με πηγές ο Ερντογάν και το περιβάλλον του επεξεργάζονται σχέδια εισβολής σε κάποιο ελληνικό νησί χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το διπλωματικό περί αποστρατιωτικοποίησης κρεσέντο.

Φαίνεται μάλιστα πως οι εν λόγω σχεδιασμοί έχουν προχωρήσει αρκετά όπως αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις των Τούρκων αλλά και την έντονη στρατιωτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αναφέρει σε άρθρο του το έγκυρο Nordic Monotor. Πιθανοί στόχοι είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Λήμνος και η Σαμοθράκη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. Η Τουρκία “καταγγέλλει” την Ελλάδα για την ανάπτυξη δυνάμεων επ’ αυτών κατά παράβαση, βάσει της δικής της ανάγνωσης, των συνθηκών. ”

Αν χρειαστεί θα δώσουμε στην Ελλάδα μια τελευταία προειδοποίηση”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Τουρκία όμως δεν περιορίζεται σε απλή ρητορεία, επί του προκειμένου, αλλά παράλληλα “βομβαρδίζει” τον ΟΗΕ με επιστολές περί των “δικαίων” της και την “παραβίαση” από την Ελλάδα της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, την οποία βέβαια η ίδια έχει καταντήσει κουρελόχαρτο. Η Τουρκία επικαλείται και την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Το ζήτημα δε των νησιών συντηρείται ψηλά στην τουρκική πολιτική ατζέντα και στο εσωτερικό για προφανείς λόγους στήριξης του Ερντογάν. Την ίδια ώρα βέβαια που η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα διατηρεί η ίδια μια ολόκληρη στρατιά απέναντι από τα ελληνικά νησιά και απειλεί να πάρει κολυμπώντας το Καστελόριζο. Τα ελεγχόμενα από τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν τουρκικά μέσα διατηρούν το θέμα των νησιών στην απόλυτη επικαιρότητα και διασπείρουν καθαρή προπαγάνδα απευθείας εκπορευόμενη από την τουρκική ηγεσία και τον σύμβουλο του σουλτάνου, τον Φαχρεντίν Αλτούν.

Η εκστρατεία του Ερντογάν κατά της Ελλάδας άρχισε να ξετυλίγεται με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ακολούθησε το χτύπημα στα Βαρώσια και πρόσφατα η μετατροπή της Παναγίας Σουμελά σε αίθουσα ρέιβ συναυλίας. Την ίδια ώρα οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται σε σενάρια κατάληψης ελληνικού νησιού…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top