GuidePedia

0

Διαξιφισμοί...

Περνάει ο Στρατός της Ελλάδος Φρουρός…
Στην Ελλάδα ζεις δεν υπάρχει Ελπίς

Διονύσης Σαββόπουλος

Οι Ε.Δ και ειδικότερα ο Στρατός έδωσαν το παρόν στην αντιμετώπιση της θεομηνίας που την ονόμασαν Ελπίδα (!!). Η συμμετοχή τους δεν υπήρχε στον σχεδιασμό μέτρων, κλήθηκαν εκτάκτως για να καλύψουν την ανεπάρκεια των ειδικών και αρμοδίων. Ανταποκρίθηκαν πλήρως. Η συμμετοχή των Ευελπίδων προκάλεσε ευνοϊκά σχόλια. Δεν μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι και να θεώνται το δράμα που εξελισσόταν έξω από την πόρτα τους. Τα Συγχαρητήρια στο ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, Σχολή Ευελπίδων.
Είχαμε όμως και ένα ηχηρό φάλτσο. Εκ των έσω! Η ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) απεύθυνε αυστηρό τελεσίγραφο προς την ΠτΔ, Υπουργό Άμυνας, Α/ΓΕΕΘΑ διαμαρτυρόμενη “…για την εμπλοκή των ΕΔ σε ενέργειες που ξεφεύγουν της αποστολής τους” (sic). Άλλο και τούτο! Συμμετοχή ΕΔ δεν επιβάλλεται σε αντιμετώπιση θεομηνιών όταν το Κράτος παραλύει; Τι μας λέτε Κύριοι Συνδικαλιστές; προσέξτε τι λέτε γιατί χάνετε την αξιοπιστία σας.

Η συντήρηση των ελικοπτέρων S. PUMA
Στους προηγούμενους ΔΞ έδωσα μια εικόνα του θλιβερού επιπέδου διαθεσιμότητας των καλών και πανάκριβων ελικοπτέρων από την οποία προέκυπτε η ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για την αξιοποίηση τους. Τα σχόλια μου δεν διαψεύστηκαν και επομένως θέμα υπάρχει όπως, παράλληλα, υπάρχει και άλλο που αφορά στον ανταγωνισμό και τις ίντριγκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφές υπερτεσσαράκοντα βουλευτών -ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ- με έντονη παρουσία κυρίων (πχ Ξενογιαννακοπούλου – Χριστίδου – Τζάκρη κα) κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση αναφορικά με την υπόθεση αυτή κατηγορώντας το ΥΕΘΑ και την ΠΑ για παρασκηνιακές παρεμβάσεις που αφορούν στους υποψήφιους φορείς ανάληψης του έργου. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ενώ η σύμβαση κατευθυνόταν στην Νατοϊκή NSPA επιχειρήθηκε από την ΠΑ να κατευθυνθεί σε τοπική επισκευαστική μονάδα, μη εξουσιοδοτημένη (!). Διαμαρτύρονται, επίσης, οι καλοί βουλευτές γιατί παρακάμπτεται η ΕΑΒ!!

Δεν γνωρίζω, όντως, τι αποφάσισε το ΥΕΘΑ ούτε κι΄αυτούς που, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να θολώσουν τα νερά αλλά ξεράθηκα στα γέλια όταν διάβασα περί ΕΑΒ. Έχουν γνώση οι ερωτώντες, κυρίως αι κυρίαι, για την κατάσταση της σημερινής ΕΑΒ; Μάλλον όχι. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν διότι ομού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν το χεράκι τους για ν΄απαξιωθεί η με πολλές δυνατότητες Κρατική Αεροπορική Βιομηχανία.

Όσο αφορά, συγκεκριμένα, στο θέμα των SP θα έλεγα ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να παύσουν ελληνικά πολεμικά μέσα να ταξιδεύουν στο Εξωτερικό για αξιοποίηση. Εκεί γινόμαστε ρεντίκολα των σκυλιών και πλήττεται σκληρά το γόητρο της Χώρας. Πως δέχεται η πολιτικοστρατιωτική Ηγεσία της Χώρας τους απέναντι να κατασκευάζουν υψηλής ποιότητας UAV’S, εκπαιδευτικά Α/Φ, κατασκοπευτικές φρεγάτες κι΄εμείς να μη μπορούμε να συντηρήσουμε τα C-130, τα S.P και άλλα υλικά;
Επειδή η Πυροσβεστική και το Λιμενικό διαθέτουν ομοιότυπα Ε/Π, πως τα συντηρούν; Τα στέλνουν στο NSPA, στην Ισπανία για επισκευή;
Ο νέος ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιάς είναι από τους ανθρώπους που ξέρει να παίρνει αποφάσεις και δεν έχουν μπει ακόμη στο μάτι του τσίμπλες του κομματισμού και της διαφθοράς. Πληροφορήθηκα ότι έχει αντιληφθεί, σωστά, το πρόβλημα.
Και κάτι απλό. Οι κ. Βουλευτές να προσέχουν τι υπογράφουν. Πρέπει να έχουν γνώση του αντικειμένου και μην βαράνε ντουφεκιές στον αέρα.

Απορία



Πληροφορήθηκα, μόλις, προ ημερών (ΝΕΑ 16/1) ότι ο φίλος δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είχε αφορισθεί από τον Μακαβριώτατο και Μαυροψυχότατο τ. Επίσκοπο Αμβρόσιο. Το λοιπόν; χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι, θα έλεγα εγώ.
Μας ενδιαφέρει τι δηλώνει και ποιους αφορίζει ένας ξεμωραμένος παρανοϊκός, πρώην χωροφύλακας, πρώην κράχτης ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και νυν απολίθωμα μεσαιωνικού σκοταδισμού αρχιερέας;
Σημειώνω ότι μετά τον Βερύκιο, ο Μακαβριώτατος, αφόρισε τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και τον, τότε, Υφυπουργό κ. Ν. Χαρδαλιά. Πρόσφατα τους κ. Χωμενίδη και Μόσιαλο!
Αλλού, όμως, είναι η απορία μου. Η εφημερίδα φέρει τον Βερύκιο δηλώνοντα “Ενοιωσα στο πετσί μου τι εστί αφορισμός, τέσσερα χειρουργεία, το ένα κατόπιν του άλλου”. Επειδή στο επιτίμιο-αφορισμό καθορίζεται ότι “το παρόν επιτίμιο ισχύει έως όταν ο αφοριζόμενος προσέλθει εν μετάνοια, γονυπετής ενώπιον ημών (δηλαδή του Αμβροσίου) και ζητήσει συγνώμη”.
Ερωτώ, λοιπόν, αυθόρμητα:

– Μήπως οι αφορισμένοι πολιτικοί προσήλθαν εν μετάνοια και γονυπετείς στον Μακαβριώτατο και ζήτησαν συγγνώμη;

– Γιατί ο κ. Πρωθυπουργός διόρισε τον κ. Ν. Χαρδαλιά Υφυπουργό Άμυνας ενώ είναι αφορισμένος ; Να μας μολύνει το Στράτευμα;

– Δήμο Βερύκιε είναι αληθής η δήλωση σου περί επιπτώσεων του αφορισμού; Μήπως κι εσύ προσήλθε γονυπετής και απηλλάγεις τον αφορισμό; Μια χαρά και υγιέστατο σε βλέπω στην τηλεόραση.
Να΄σαι καλά Μακαβριώτατε που μας φτιάχνεις το κέφι.

Μία άποψη για το Ελληνικό μπάχαλο
Του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, τ. Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, υπήρξε άψογος, πατριώτης και σώφρων.
Αν ο Γιωργάκης, ο επονομαζόμενος Καστελοριζιώτης, είχε επιλέξει το 2009 τον Α.Π ως Υπουργό Οικονομικών, όπως του υποδείκνυαν αρκετοί. και όχι τους κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο, κατά σειρά, εντελώς ανεπαρκείς και ακατάλληλους πιθανότατα δεν θα έριχνε το βαπόρι στους βράχους. Τον ΑΠ, όμως, δεν τον ήθελαν πολύ πασόκο γιατί ήταν έντιμος.
Ο κ. ΑΠ, λοιπόν, γράφει στα ΝΕΑ (31/12/21)

“ Στις προηγμένες Δημοκρατίες της Ευρώπης η συναίνεση στα βασικά θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες του είναι καθήκον αυτονόητο. Περιορίζομαι να αναφερθώ μόνο στις μεσογειακού ταμπεραμέντου χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, για τις συναινετικές και τελικά σωτήριες συμπεριφορές τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Στη χώρα μας, αντίθετα, αφηνίασαν. Δίχασαν και έσπειραν μίσος. Έκαναν καριέρα πρωθυπουργών, αρχηγών κομμάτων κλπ που σε κανονικές συνθήκες θα παρέμενε “παιδικό όνειρο”. Μια κρίση που θα μπορούσε να επιλυθεί σε τέσσερα έως πέντε χρόνια κράτησε δέκα ολάκερα χρόνια, αφήνοντας τη χώρα αδύναμη και εύθραυστη στις δυσκολίες της απρόβλεπτης εποχής μας.”
Συμπληρώνω ότι τους αφηνιασμένους, τους ανεπαρκείς και ανίκανους, που χαντάκωσαν την χώρα τους βλέπουμε σήμερα χωρίς αιδώ να αναζητούν εξουσία. Κοιτάξτε γύρω σας…
Η Πορτογαλία, όπου πάνω από 90% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι, είναι η χώρα που βγήκε από το μνημόνιο μόλις σε 3 (τρία) χρόνια, γιατί οι ηγέτες της, μονιασμένοι, αλλά και ικανοί, αντιμετώπισαν το πρόβλημα. Η “οργανωμένη”, δύστυχη Ελλάς, χρειάσθηκε δέκα (10) λόγω ανεπάρκειας των πολιτικών της.

Μια διάψευση
Μέσα σε μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα ο διακεκριμένος πολιτικός κ. Παν. Ψωμιάδης δήλωσε ότι αποχωρεί από τη ΦΑΡΜΑ και επανέρχεται στην πολιτική, “Τι ΦΑΡΜΑ, τι πολιτική. Το ίδιο είναι” δήλωσε.
Πάραυτα κυκλοφόρησε η φήμη ότι τον κ. Ψωμιάδη θα τον διαδεχθεί ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου. Αργότερα η φήμη διαψεύστηκε.

Το άκρον άωτον της αξιοκρατίας

Η παντελής έλλειψη Νεμέσεως

( ένα δείγμα της απόλυτης διάβρωσης της Χώρας)
Είναι γνωστό, και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ότι η πλέον ολέθρια κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης που εκτόξευσε το δημόσιο χρέος και συνέβαλε στην πτώχευση της Χώρας αυτή του κ. Κων. Καραμανλή Β’, του επονομαζόμενου Χαλαρού η Σκανδαλοθάπτη. Το επιβεβαίωσε, τελευταία, με μια αναλυτική μελέτη ο διακεκριμένος στα οικονομικά θέματα δημοσιογράφος κ. Γ. Στεργίου (Οικ. Ταχ. 28/12)
Οι πρωταγωνιστές αυτού του εκτροχιασμού υπήρξαν ο τ. Πρωθυπουργός, ασφαλώς, οι δύο Υπουργοί Οικονομικών, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και Γ. Παπαθανασίου, ο Υπουργός εσωτ. κ. Π. Παυλόπουλος που διόριζε, παρανόμως, χιλιάδες στο Δημόσιο. Περιορίζομαι σ’ αυτούς και αποφεύγω ν΄αναφέρω τον κ. Ε. Μεϊμαράκη που διέλυσε την Αμυνα. Ποιά η, περαιτέρω, τύχη αυτών που έβλαψαν κραυγαλέα, το Ελληνικό Δημόσιο. Που ήταν πρωταίτιοι;
Ο τ. Πρωθυπουργός αντί να ζητήσει συγνώμη και ν΄αποσυρθεί, καμαρώνει ως αργόμισθος βουλευτής, φιλόδοξων να γίνει ΠτΔ, ο κ. ΠΠ έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κ. Γ.Π Πρόεδρος τον ΕΛΠΕ με παχυλότατο μισθό, ο κ. ΕΜ ευρωβουλευτής. Δεν ξέχασα τον κ. Αλογοσκούφη. Του έδωσαν, κατ΄αρχάς, μια εξέχουσα θέση στο εξωτερικό και τώρα, όπως διαβάζω, τον ετοιμάζουν για Διοικητή ενός μεγάλου Οργανισμού. Ζήτω το Έθνος!

Ησυχία, τάξη κι΄ασφάλεια

Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα. Καλή γάτα

Είναι αυτή που τρώει τα ποντίκια

Τεγκ-Τσαο-Πινγκ
Από ρεπορτάζ της Κυβερνητικής ΝΕΑ (10/01/22)

– 350 συμμορίες, 2500 κακοποιοί, σαράντα κυκλώματα μεταφοράς κοκαΐνης (1,8τ η ποσότητα που έχει κατασχεθεί).

– Μαφίες Ρομά, Γεωργιανών, Μεικτές αλωνίζουν.

– Υπολογιζόμενα κέρδη 245εκ Ευρώ.

– Μερικά κυκλώματα χρηματίζουν κρατικούς λειτουργούς!
Υπέροχη εικόνα! Θα προσθέσω ότι τα λίγα αστυνομικά όργανα που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανομίας έχουν, ήδη, καταπονηθεί από τους ελέγχους για την πανδημία και το κυνήγι των μπαχαλάκηδων.
Κι από την άλλη πλευρά 3000 αστυνομικά όργανα, αμειβόμενα από τις τσέπες των καταπονημένων πολιτών, “φρουρούν” αμφιλεγόμενες προσωπικότητες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει ανάγκη καμμιά προστασίας, δεν απειλείται. Έχει ανάγκη, όμως, οικιακών βοηθών τους οποίους, απλόχερα, παραχωρεί το Υπουργείο Δημόσιας Αταξίας.
Είσθε ικανοποιημένος κ. Υπουργέ; Κι εσείς κύριοι της Αξιωματικής η ελάσσονος Αντιπολίτευσης γιατί σιωπάτε; Μήπως θίγουν τα προνόμια της κάστας της ελίτ την οποία συμπεριλαμβάνεσθε;

Νομενκλατούρα και Νομενκλατούριοι
Σοβιετικής προέλευσης όρος που προσδιόριζε προνομιούχα άτομα ή κατάλογο προσώπων ή συνδικαλιστών κόμματος για επιλογή σε θέσεις ανωτέρων αξιωματούχων.
Στην Ελλάδα, της πλέριας δημοκρατίας και ισότητας των πολιτών υφίσταται νομενκλατούρα δύο κατηγοριών: Κομματική και Γενική του συνδικάτου δηλαδή του πολιτικού κόσμου.
Στην Γενική περιλαμβάνονται πρόσωπα της οικονομοπολιτικής ελίτ που, ανεξαρτήτως κόμματος, στελεχώνουν κορυφαία αξιώματα…Έχουν το διακομματικό χρίσμα. Είναι προνομιούχοι.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της κ. Λούκας Κατσέλη-Αρσένη, καθηγήτριας Πανεπιστημίου, οικονομολόγο.

Με το πέρας των σπουδών διορίζεται, επί ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του ΚΕΠΕ (1982-1986). Μετά, μεταπηδά στην φωλιά της Κεντρικής Εξουσίας και γίνεται σύμβουλος επί των οικονομικών του τότε Πρωθυπουργού αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και της Πρωθυπουργικής συζύγου κ. Μιμής Λιάνη, ιδιαίτερα κατά την παντοδυναμία (93-96). Το 1993, μάλιστα, διέθετε τέτοια επιρροή που έπεισε τον Α.Π να διορίσει ως ΥΕΘΑ τον σύζυγό της Μάκη Αρσένη. Ακολούθησε το φιάσκο της Ιμιας (1996) και η άνοδος του κ. Κ. Σημίτη στην εξουσία. Τότε η κ. Λ.Κ διορίζεται Ειδική Σύμβουλος στο Υπ. Παιδείας.

Επί Κυβέρνησης κ. Κων Καραμανλή, του επονομαζόμενου Χαλαρού ή Σκανδαλοθάπτη, δεν εντοπίζεται σε κυβερνητικό πόστο. Επιλέγεται όμως στη λίστα επικράτειας του ΠΑΣΟΚ, αρχηγεύοντος του “χαρισματικού” Γεωργάκη. Στην Κυβέρνηση ΓΑΠ (2009) διορίζεται Υπουργός Εθν. Οικονομίας και λέγεται ότι υπήρξε Ηγερία του στα οικονομικά και εμπνεύστρια του συνθήματος λεφτά υπάρχουν. Το “πλοίο”, ως γνωστόν καταποντίστηκε, η Χώρα χρεωκόπησε κλπ.
Η κ. Λ.Κ πραγματοποίησε άλμα προς το ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείψασα στην τύχη του τον θλιβερό Γεωργάκη. Υπήρξε σύμβουλος του κ. Α. Τσίπρα που ασκούσε τέτοια επιρροή που κατέβαλε προσπάθειες να προωθήσει τον μακαρίτη Μάκη Αρσένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας! Θα το επετύγχανε, οπωσδήποτε, αν δεν παρενέβαινε ο κ. Κων. Καραμανλής που προωθούσε τον αστέρα κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για να τον ανταμείψει για το παραγωγικό έργο του στο Υπ. Εσωτερικών, όπου διόρισε παρανόμως 80.000 δημ. υπαλλήλους, από το παράθυρο.
Σήμερα ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης φρόντισε ώστε η Χώρα να μην στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών της. Ίδρυσε μια ανεξάρτητη Αρχή (Ενωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής) ένθα η κ. Λ.Κ διορίσθηκε Γεν. Διευθύντρια! Κανένας δεν χάνεται από τα καλά παιδιά!
Για να μην θεωρηθεί ότι ασχολήθηκα μόνο με τη μία πλευρά του πολιτικού κόσμου, σας διαβεβαιώνω ότι το ίδιο γίνεται και την άλλη ένθα πρωταγωνιστεί, επί παντός καιρού, η κ. Άννα Παναγιωταρέα! Επί 10ετίες πανταχού παρούσα, καταλαμβάνουσα εξέχουσες θέσεις. Σήμερα ποζάρει ως Σύμβουλος της Υπουργού Πολιτισμού ενώ, παράλληλα, φρόντισε να διορισθεί η κόρη της εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα (Ουάσιγκτων) με παχυλότατο μισθό.

Έχουμε και καλά νέα
INTRACOM IDE Της ανατέθηκε από την Νατοϊκή NSPA η αναβάθμιση των Ελληνικών Συστημάτων PATRIOT. Πάλι καλά γιατί όπως πάνε τα πράγματα πιθανόν να υπήρχαν μερικοί “εθνικόφρονες” που θα ήθελαν να στείλουν τα PATRIOT σε κάποια άλλη χώρα για αναβάθμιση, όπως κάνουν για τα C-130.
THEON SENSORS Η ελληνική αυτή εταιρεία έρευνας και κατασκευής οπτικών συστημάτων υψηλού επιπέδου προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Αμερικανική, επίσης υψηλού επιπέδου και τεχνολογίας EOTECH με στόχο περαιτέρω ανάπτυξη προϊόντων της περιοχής οπτικών μέσων.

Εδώ είναι Μπαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε



Απαραίτητο το λίγο αλατοπίπερο σ’αυτές τις άνοστες ημέρες που ζούμε.
Η θεία Ντόρα, όπως σας πληροφορήσαμε προ ημερών, ανέλαβε υπηρεσία στου Μαξίμου. Συγκυβερνά, ελέγχει τα πάντα. Εστι Ντόρας οφθαλμός ος τα πανθ’ορα. Είναι αυτή που επεξεργάστηκε την πρόταση του αγαπητού Ναυάρχου Δ. Χατζηδάκη, για το αφορολόγητο των επιδομάτων επικινδυνότητας, συνηγόρησε και το εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό. Μπράβο, θεία (Καθ. 23/01).
1987 : Αντρέας. Βυθίσατε το ΧΟΡΑ.

2022: Καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης. Καταρρίψατε ένα τούρκικο UAV.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μία ατελείωτη ιστορία. Ενώ οι διαδικασίες για την παραχώρηση τους σε ιδιώτη, που τα αγόρασε, προχωρεί με ρυθμούς χελώνας προέκυψε, ξαφνικά, παρέμβαση του Δήμου Αιγάλεω που θέλει την θαλάσσια ζώνη, προ των Ναυπηγείων, να την κάνει…πλαζ.
RAFALE (σχόλιο -sic- από Κ 23/01). Διαθέτει σύστημα σύζευξης LINK-16, σύστημα αυτοπροστασίας, αισθητήρα Front sector optronics και -από προχθές- ματάκι για να μην μας αβασκαθεί.

Χρονιά της LOCHEED-MARTIN το 2021
Καλά πάνε, βέβαια, οι πωλήσεις της DASSAULT με τα RAFALE, αλλά ο Αμερικανός υπερκολοσσός στα μαχητικά ψάρεψε δύο νέους πελάτες για τα F-35, Φινλανδία και Ελβετία.
Η ειρηνική Φινλανδία έχουσα πικρά πείρα με τις σχέσεις της με την Ρωσία δικαιολογείται. Η Ελβετία όμως από ποιόν απειλείται; Απειλούνται όμως τα τεράστια κεφάλαια που έχει συσσωρεύσει στα χρηματοκιβώτια της από την διεθνή πλουτοκρατία.
Εν τω μεταξύ παρέδωσε το πρώτο F-35 στη Δανία ενώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πάνω από 750 μαχητικά αυτού του τύπου ίπταται, παγκοσμίως.

Σχόλια από την άφιξη των RAFALE
Δεν είναι ανάγκη να επαναλάβω, ότι, κατά την γνώμη μου η κίνηση-απόφαση Μητσοτάκη ήταν εξαιρετικά σπουδαία για την Π.Α και την αποτροπή.
Εξακολουθεί όμως να είναι ελαττωματική, ελλιπής ως σύμβαση γιατί δεν εμπεριέχει βιομηχανικές επιστροφές. Είναι αδιανόητο. Οι Τούρκοι, απέναντι, μας λένε μπουνταλάδες γιατί αφήνουμε μια τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Αυτοί, σε κάθε προμήθεια, έβγαλαν από τη μύγα ξύγκι.
Ακούσαμε τον Πρόεδρο της DASSAULT AVIATION κ. Ερικ Τραπιέ ν΄αναλύει γλαφυρά τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας Γαλλίας-Ελλάδας που ενισχύθηκε με την προμήθεια από την δεύτερη, των RAFALE. Δεν ξέχασε να αναφέρει ότι με την DASSAULT συνεργάστηκαν οι γαλλικές εταιρείες THALES, MBDA και SAFRAN. Tres bien. Αλλά για παροχή βιομηχανικών επιστροφών και τεχνολογίας, ούτε κουβέντα o monsieur. RIEN!
Το ΚΚΕ, βέβαια, του κ. Κουτσούμπα χαρακτήρισε υπέρογκο το κόστος απόκτησης και μας διαβεβαίωσε ότι τα αποκτηθέντα θα εμπλακούν με επιθετικά σχέδια ιμπεριαλιστικών συμμαχιών!
Κλείνω με μια ρήση του Μεγάλου Λευτέρη Βενιζέλου “Μεταξύ Κρατών δεν υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν μόνο συμφέροντα”.

Η Εισαγγελέας κ. Ελένη Τουλουπάκη
Πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, διάδοχος της σπουδαίας κ. Ελένης.
Διώκεται, όπως και κάθε άλλος ή άλλη Δικαστικός Υπουργός που τόλμησε να βάλει χέρι σε προσωπικότητες της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών. Τώρα γίνεται προσπάθεια να εμπλακεί στην βρωμερή υπόθεση NOVARTIS. Κατέφυγε, ήδη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαμαρτυρόμενη για τον διασυρμό της.
Την κ. Ε. Τουλουπάκη γνωρίζω προσωπικά, δεν νομίζω να με θυμάται, όταν κατέθεσα σ΄αυτήν για ένα βρωμερό σκάνδαλο εξοπλισμών της 8ετίας Σημίτη. Υπήρξε άψογη και κατέληξε σε πόρισμα που “τσουλούφρισε”. Όλα εδώ πληρώνονται κ. Εισαγγελεύ! Κουράγιο.

Το σκάνδαλο NOVARTIS


Μας δουλεύει το σύστημα “ψιλό γαζί.”
Πετάνε συνεχώς την μπάλα έξω, για να κυλίσει ο καιρός. Επιθυμούν να εξελιχθεί η υπόθεση όπως αυτή της λίστας Langarnd. Να πνιγεί…
Από που ξέρω κι΄επαναλαμβάνω ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε δυο βαρβάτα πρόστιμα, εκατοντάδων χιλιάδων $ στη NOVARTIS. Νομίζω ότι το ίδιο έκανε η Γαλλία.
Εμείς τι κάνουμε; Ποιόν περιμένουμε; Τι περιμένουμε; Ζήτω το Εθνος.

Αυτά που λες εγώ τ’ ακούω βερεσέ



Δεν αφήνουν τον άνθρωπο, τον συγχωρεμένο Ακη εννοώ, να αναπαύεται και να ξεκουράζεται στα παραδείσια λιβάδια και να ψιθυρίζει “ου συνοδεύουν τα πλούτη ου παραμένει η δόξα…”. Τον μπλέκουν με διαθήκες και νούμερα θυρίδων τραπεζών. Η χήρα Ακη κ. Βίκυ Σταμάτη τα βρήκε και επιθυμεί οι θυρίδες να ανοίξουν. Ο συνήγορος της κ. Αλεξανδρής λέει ότι όταν ανοίξουν οι θυρίδες θα προκύψουν οι αληθινοί ιδιοκτήτες και πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Αυτή τη φράση και άλλη που επιμένει ότι “το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο” την ακούω 10ετίες..
Η απλή, κοινή, λογική πείθει ότι όταν μια θυρίδα έχει ιδιοκτήτη κάποιον, στην συγκεκριμένη περίπτωση τον Ακη, τότε αυτή ανήκει σ΄αυτόν και τους κληρονόμους του. Αν υπάρχει, λέγω αν, υπάρχει ένα σημείωμα στην θυρίδα που λέει ότι έχει λαμβάνειν και ο …Χατζηπετρής, δεν νομίζω ότι στέκει νομικά. Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι ποιος έδωσε το χρήμα για να το φυλακίσει σε θυρίδες. Δεν είναι εύκολο να αποκαλυφθεί.
Σας θυμίζω ότι κάτι νούμερα λογαριασμών και θυρίδων είχαν προκύψει και όταν ο Άκης είχε ελεγχθεί από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής 100% μαϊμού. Τότε ο μέγας ΒΕΝΙ έπεισε τους πάντες ότι πρόκειται για νούμερα τηλεφώνων! Νομίζω δεν το ξεχάσατε…
Κάτι τέτοια νούμερα θα προκύψουν και πάλι. Η “αδελφότητα” κρατάει καλά τα μυστικά της.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top