GuidePedia

0

Φουντώνει η οργή στην Τουρκία για την ατέρμονη πολιτική του Ερντογάν και πλησιάζει η όλη διαδικασία στο σημείο μηδέν.

Περίεργες εξελίξεις έχουμε στην Τουρκία, στην οποία ως γνωστόν “βασιλεύει” το “Derim Dovlet”, ή “μαύρη κυβέρνηση”, η οποία ελέγχει πραγματικά την χώρα, βλέποντας τον “Καπετάνιο” Ερντογάν να οδηγεί την χώρα στο χάος και στην εξαθλίωση.

Μπορεί το ΑΚΡ να είναι στην εξουσία και να κάνει κουμάντο στην χώρα, αλλά λόγω των ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων, και της ακραίας φτώχειας, κινήσεις, όπως αυτή του Ριφάτ Σερντάρογλου, προέδρου του Κόμματος Doğru, μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις με πρόωρες εκλογές, ή ακόμα και καταστάσεις που θα παραπέμπουν σε εμφύλιο, όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται.

Ο συγκεκριμένος Τούρκος πολιτικός, πιθανότατα με προτροπή πολλών άλλων από πίσω, δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση σε βάρος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποδέκτη την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας, ζητώντας να διερευνηθεί η σχέση του με την οργάνωση FETO, καθώς και τα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία όπως γνωρίζει και ο τελευταίο Τούρκος πολίτης είναι τεράστια, ενώ ο λαός λιμοκτονεί στην κυριολεξία.

“Ο Ριφάτ Σερντάρογλου, Πρόεδρος του Κόμματος Doğru, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει ποινική μήνυση κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας απαιτώντας να διερευνηθούν τα περιουσιακά του στοιχεία στο εξωτερικό και η σχέση του με την FETO”, αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

Ο Τούρκος πολιτικός, ο οποίος έκανε γραπτή ανακοίνωση σήμερα, τόνισε ότι θα παραδώσει την μήνυση κατά του Προέδρου Ερντογάν στην Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας μετά την Πρωτοχρονιά.

Στο προσχέδιο της μήνυσης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: «Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το Νόμο 3628 για τη δήλωση της περιουσίας, την καταπολέμηση της δωροδοκίας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, οι δημόσιοι λειτουργοί και αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που έρχονται στην εξουσία με εκλογές, υποχρεούνται να δηλώσουν την περιουσία τους.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας και Πρόεδρος του AKP, Ρ.Ν. Ερντογάν έδωσε τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία στην αρμόδια αρχή, τα αποκάλυψε στο κοινό και τα δημοσίευσε στον ιστότοπο των κεντρικών γραφείων του AKP.

Στη δήλωση περιουσίας του Ερντογάν αναφερόταν ότι όλα τα περιουσιακά του στοιχεία ευρίσκονται εντός χώρας.

Από την άλλη, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με έγκριση 413 από τα 435 μέλη της, αποφάσισε να καθορίσει τα ακίνητα, τα χρήματα και τις επενδύσεις του Ερντογάν εκτός Τουρκίας.

Πολλά άρθρα και άρθρα έχουν γραφτεί στον αμερικανικό Τύπο για αυτό το θέμα. Στην Ευρώπη, άρθρα δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες εφημερίδων όπως, Basler Zeitung, Blick, Neue Züricher για το θέμα αυτό.

Επιπλέον, πολλά έγγραφα έχουν δημοσιευθεί για αυτό το θέμα σε έγγραφα του Wikileaks και σε έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, ο Ερντογάν είναι ο 12ος πρόεδρος. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τέτοια αξίωση για τους 11 αξιότιμους προέδρους πριν από αυτόν.

Ακόμη και αυτός ο ισχυρισμός από μόνος του είναι ντροπή για το τουρκικό κράτος. Είναι πολύ σημαντικό κρατικό καθήκον και πρέπει να εκπληρωθεί η διερεύνηση των ισχυρισμών για πλουτισμό του νυν Τούρκου προέδρου, αφού αυτό είναι απειλή και ντροπή για το τουρκικό κράτος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ποινικών Τμημάτων του τουρκικού ανωτάτου δικαστηρίου· η οργάνωση FETO, είναι μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Το AKP και ο Ερντογάν εργάστηκαν ως εταίροι με την FETÖ για 11 χρόνια, και αυτή η οργάνωση διείσδυσε στις πιο ευαίσθητες μονάδες του κράτους, συμπεριλαμβανομένου του Επιμελητηρίου.

Ο ισχυρισμός αυτός έχει επανειλημμένα επιβεβαιωθεί δημόσια από τις δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν και των υπουργών του.

Επιπλέον, το AKP δεν έχει το δικαίωμα να θέσει ορόσημο σε αυτό το θέμα, και το όλο ζήτημα ανήκει στην δικαιοδοσία των τουρκικών δικαστηρίων. Επιπλέον, το τουρκικό έθνος έχει ένα και μόνο ορόσημο, και αυτό είναι η 29η Οκτωβρίου του 1923.

Είναι απαραίτητο για την τουρκική ιστορία να διερευνηθούν και τα δύο ζητήματα και να αποκαλυφθεί το θέμα των αγωγών και να αποκαλυφθεί ξεκάθαρα η αλήθεια. Αυτό το καθήκον δεν μπορεί να παραμεληθεί», κατέληξε το προσχέδιο της μήνυσης του Τούρκου πολιτικού.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια ποια θα είναι η τύχη αυτής της μήνυσης, όταν αυτή υποβληθεί, διότι όλα γίνονται στην σημερινή Τουρκία, αλλά κατανοούμε πολύ καλά όμως, ότι το πολιτικό τέλος του Τούρκου πρόεδρου, πλησιάζει ταχύτατα, είτε ξεκινήσει από μια μήνυση, είτε από μαζικές διαμαρτυρίες που μπορεί να εκτραπούν σε κανονική εξέγερση και εμφύλιο πόλεμο στην συνέχεια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top