GuidePedia

0


Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν στο τουρκικό ναυτικό όπως καταγράφηκαν στο 10ο Σεμινάριο Ναυτικών Συστημάτων που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα και αποκαλύφθηκαν από ενδιαφέροντα λογαριασμό στο Twitter. Καταρχάς, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ (MEKO 200 TN, track II) καθυστερεί.

Όσον αφορά το πρώτο εκ των 4 σκαφών που διαθέτει το τουρκικό ναυτικό, το Orucreis (F245) οι εργασίες στο οποίο θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο δεν έχουν καν αρχίσει. Η εγκατάσταση του εγχώριου συστήματος εγγύς άμυνας Gokdeniz φαίνεται να μην προχωρά και οι Τούρκοι σκέπτονται τώρα να εγκαταστήσουν συστήματα Phalanx Mk15.

Την ίδια ώρα η Roketsan μελετά την ολοκλήρωση του πυραύλου ESSM Block 2 στο υπό ανάπτυξη Σύστημα Κάθετης Εκτόξευσης (VLS) MιDLAS 16 κυψελών που θα εγκατασταθεί στην υπό ναυπήγηση Φρεγάτα ISTANBUL (F515) ώστε να αποκτηθεί η δυνατότητα βολής 64 πυραύλων ΕSSM Block2 ή 16 K/B HISAR ή συνδυασμού αυτών, όπως αναφέρει πάντα αναφέρει το “Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος“.

Την ίδια ώρα, στα τέλη του επομένου έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχεδίαση των εγχωρίων τουρκικών πυραυλακάτων την οποία έχει αναλάβει το ναυπηγείο STM. Παράλληλα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τεχνικού του τουρκικού ναυτικού αρχιπλοίαρχος Ραμίς Ακίν αναφέρθηκε στο εγχώριο αντιτορπιλικό αεράμυνας περιοχής…

Όπως αποκάλυψε, η φάση προκαταρκτικής σχεδίασης του εγχώριου τουρκικού αντιτορπιλικού αεράμυνας περιοχής TF-2000 οδεύει προς ολοκλήρωση. Ανέφερε επίσης ότι συνεχίζονται οι δοκιμές της τουρκικής τορπίλης βαρέως τύπου ΑΚΥΑ με την οποία θα εξοπλιστούν όλα τα τουρκικά υποβρύχια.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top