GuidePedia

0


Μαρία Ζαχαράκη
Προκλητικό εμφανίζεται για μία ακόμα φορά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σχολιάζοντας την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα. «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές εξοπλιστικές της δραστηριότητες με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών», αναφέρει το τουρκικό Υπ. Άμυνας. «Από τις αρχές του 2021, η Ελλάδα έχει διαπράξει 2.321 παραβιάσεις στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Πρόκειται για δραστηριότητες εκ περιτροπής που περιλαμβάνουν την ανταλλαγή υλικοτεχνικών μέσων και στρατιωτών των ΗΠΑ στην Ευρώπη για να συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, εκπαιδεύοντάς τους για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια επιστρέφοντάς τους πίσω. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει τεράστια συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

“Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές εξοπλιστικές της δραστηριότητες με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών. Μαζί με εμάς, και δικοί τους ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί εκφράζουν ανοιχτά ότι αυτή η προσέγγιση των Ελλήνων κυβερνώντων είναι μια μάταιη προσπάθεια. Από τις αρχές του 2021, η Ελλάδα έχει διαπράξει 2.321 παραβιάσεις στα νησιά με Αποστρατιωτικοποιημενο Καθεστώς με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη”.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top