GuidePedia

0


Η κυρία Σοφία Μάντη είναι μία από τις εκατοντάδες νοσηλεύτριες που δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη να κρατήσουν στη ζωή, δίπλα στους γιατρούς, συμπολίτες της που νόσησαν από τον κορωναϊό.

Αγόγγυστα και με αυταπάρνηση αλλά όχι χωρίς συναισθήματα. Και ήταν αυτά τα συναισθήματα που φαίνεται ότι χθες την «έπνιξαν».

Οδηγώντας την να «σηκώσει» λίγες αλλά βροντερές λέξεις στο Facebook που θα μπορούσαν να διαβαστούν και ως φωνή απόγνωσης αλλά μάλλον ως κραυγή ενάντια στην ηλιθιότητα της αλαζονείας.



Το έχουμε ξαναπεί, δεν είναι όλοι οι ανεμβολίαστοι, ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι, αγράμματοι ή αδαείς.

Υπάρχει όμως μία συγκεκριμένη μερίδα που αφού επί μήνες κατηγορεί κάθε μέλος της έλλογης κοινωνίας των πολιτών ως «πρόβατα» και «κυρ Παντελήδες», φθάνουν γρήγορα στο σημείο όπου οι δοξασίες τους προσκρούουν στην αλήθεια.

Καταφεύγουν λοιπόν τότε στις δημόσιες δομές υγείας, με την ουρά στα σκέλια, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν χάνουν το θράσος της αλαζονείας.

Και εκεί ακόμη και κάποιοι από τους ήρωες νοσηλευτές, λυγίζουν. Όχι από την κόπωση. Από την απόγνωση της άνισης μάχης απέναντι στην -ανίκητη ως γνωστόν – ανθρώπινη βλακεία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top