GuidePedia

0

Ευθεία επίθεση στον Ερντογάν για δημιουργία κομματικού κράτους από τον Μπαμπατσάν
Παναγιώτης Νάστος
Το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία είναι πολύ τεταμένο, με τον Ερντογάν να έχει κατορθώσει με την πολιτική του να στρέψει εναντίον του ακόμη και παλαιά πρωτοκλασάτα μέλη των κυβερνήσεών του, όπως ο Ali Babacan, ιδρυτής του κόμματος DEVA, ο οποίος σε ομιλία του στην περιοχή Sancaktepe της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στις επόμενες εκλογές, θα φτάσουμε στο τέλος του χρόνου που έχει διατεθεί στους εταίρους της εξουσίας, μικρούς και μεγάλους. Η Τουρκία δεν θα επιστρέψει ποτέ στους κώδικες της δεκαετίας του 1990".

Συνέχισε δε λέγοντας:

"Στη χώρα μας, δεν θέλουμε ποτέ να ζήσουμε μια περίοδο κατά την οποία αυτοί που καταλαμβάνουν την εξουσία συντρίβουν ξανά τους αδύναμους. Ακριβώς όπως συμβαίνει με την παρέμβαση του κράτους στον τρόπο ζωής των πολιτών μας''.

Τώρα βλέπουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι επιχειρούν κάποιες πρακτικές στη δημόσια ζωή, προκειμένου να επιβάλλουν τον τρόπο ζωής των πολιτών, προβαίνοντας σε κατάχρηση της ιερότητας της θρησκείας μας. Θα θέσουμε τέλος σε αυτήν την τυραννία. Η Τουρκία δεν θα επιστρέψει ποτέ στους κώδικες της δεκαετίας του 1990

Η χώρα μας δεν θα πάει από το ένα λάθος στο άλλο. Τα μάτια μας θα είναι πάντα μπροστά. Τα μάτια μας θα είναι πάντα στραμμένα στην τήρηση της «δημοκρατίας». Θα αλλάξουμε τελείως τη στρεβλή νοοτροπία που κυριαρχεί στην κρατική διοίκηση.

Η Τουρκία δεν είναι μια τόσο μικρή χώρα που μια ομάδα μπορεί να κυβερνήσει επιβάλλοντας τη δική της άποψη. Μέχρι τώρα, κάποιος προσπαθούσε να τυποποιήσει αυτήν την κοινωνία. Έκλεψαν την ελευθερία και την ευημερία αυτού του έθνους με αυθαίρετες πρακτικές και απαγορεύσεις. Έβλεπαν μόνο μέσα από τις παρωπίδες τους και επέβαλαν τη δική τους αλήθεια σε αυτό το έθνος.

Τέλος στο μοντέλο κόμμα-κράτος που στοιχειώνει τη χώρα μας.

Ξεκινήσαμε με μια ολοκαίνουργια σύνθεση. Πήραμε μια απόφαση. Θα κυβερνήσουμε την Τουρκία με την κοινή βούληση όλων των τμημάτων της κοινωνίας. Θα λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω αμοιβαίου διαλόγου και συμφιλίωσης. Για το σκοπό αυτό, θα θέσουμε τέλος στο μοντέλο κόμματος-κράτους που έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα μας. Θα περάσουμε σε μια νέα κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Δεν θα γίνουμε ποτέ, από αυτούς που ανεβαίνουν στην εξουσία και στη συνέχεια καταπιέζουν αυτούς που βρίσκονται κάτω. Θα ενώσουμε τα χέρια με όλους για τη χώρα μας. Θα κυβερνήσουμε τη χώρα μας μαζί με όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Είπαμε ότι θα είμαστε η πραγματική δημοκρατική φωνή αυτής της χώρας. Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι θα παρέχουμε μια ζωή όπου όλοι θα μπορούν να αισθάνονται ίσοι, ελεύθεροι και έντιμοι. Σημαίνει να μπορείς να κατανοείς διαφορετικές σκέψεις, διαφορετικές ανησυχίες, διαφορετικούς τρόπους ζωής. Σημαίνει να υψώσουμε τη φωνή όλων των πολιτών μας. Δεν χρειάζεται να είσαι θύμα μιας αδικίας για να την υπερασπιστείς. Προστατεύουμε την τιμή κάθε ατόμου αυτής της χώρας, ανεξάρτητα από την ταυτότητά του.

Θα σπάσουμε τα ραβδιά όσων επιτίθενται με το ραβδί της κρίσης

Δεν θα χάσουμε χρόνο σε άδειους αγώνες. Δεν θα αφήσουμε καμία αρχή που θέλει να καθιερώσει την κηδεμονία στη Συνέλευση να εμφανιστεί ξανά . Θα αφαιρέσουμε τη δικαστική εξουσία από το να είναι μέρος της εκτελεστικής εξουσίας. Δεν θα πάρουμε μόνο τα μπαστούνια εκείνων που επιτίθενται σε εκείνους που δεν σκέφτονται σαν αυτόν με το ραβδί της κρίσης. Θα σπάσουμε αυτά τα μπαστούνια.

Η δημόσια υγεία απειλείται

Σήμερα, οι οικογενειακοί επαγγελματίες υγείας αναζητούν τα δικαιώματά τους στην Άγκυρα. Τον περασμένο μήνα επιβλήθηκε «ποινικός κώδικας» στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι συνθήκες εργασίας επιδεινώθηκαν.

Η λύση των συμβάσεων διευκολύνθηκε. Η ασφάλεια της εργασίας έχει εξαλειφθεί. Ξέρετε, λέμε πάντα «οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μας δεν πληρώνονται»

Η κυβέρνηση πρέπει να έχει παρεξηγήσει. Αποφάσισε να μην «πληρώσει» πραγματικά για τα οφέλη της υγειονομικής μας περίθαλψης"

Τουρκικές εκλογές

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι ο λόγος του Μπαμπατσάν, άγγιξε ευαίσθητες χορδές της τουρκικής κοινωνίας και πως ο Ερντογάν θα έχει να αντιπαρατεθεί στις προσεχείς εκλογές, αν κατέβει ο ίδιος υποψήφιος πράγμα αμφίβολο, με πολλούς και σημαντικούς πολιτικούς αντιπάλους, οι οποίοι θα είναι ενωμένοι απέναντί του.

Τελευταίες πληροφορίες από την Τουρκία, κάνουν λόγο για σοβαρή εξέταση συνεργασίας στις προσεχείς εκλογές μεταξύ των κομμάτων των Κιλιντζάρογλου- Ασκενέρ- Νταβούτογλου και Μπαμπατσάν

Από την άλλη η δημοτικότητα των κομμάτων του Ερντογάν και του Μπαχτσελί με τον οποίο συγκυβερνά είναι στο 25,4% και στο 7,8% αντίστοιχα.

Παράλληλα οι Κούρδοι της Τουρκίας, εάν τελικά κλείσει το κουρδικό κόμμα HDP, το πιθανότερο είναι να ψηφίσουν το συνασπισμό κομμάτων της ενωμένης αντιπολίτευσης που προανέφερα και όχι το δίδυμο Ερντογάν-Μπαχτσελί που θα είναι υπεύθυνο για το κλείσιμο του HDP.

Ίσως τελικά η δήλωση του Μπαμπατσάν προς τον Ερντογάν, ότι τελείωσε ο χρόνος σου, να αποβεί προφητική.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top