GuidePedia

0


Η Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα μηνύματα SMS μεταξύ Πολιτικής Προστασίας και αεροδρομίου, που αν ευσταθούν, αποκαλύπτουν ότι αν και τέσσερις παράγοντες της τουρκικής ομάδας Φενέρμπαχτσε πέρσι τον Οκτώβρη είχαν πυρετό, δόθηκε εντολή να περάσουν ανεμπόδιστα. Έχει ως πρωτοσέλιδο «Μηνύματα που εκθέτουν Χαρδαλιά και Μητσοτάκη. Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο».

Συγκεκριμένα, οι διάλογοι που μεταφέρει η εφημερίδα φέρονται να έχουν γίνει μεταξύ του αξιωματικού που είχε υπηρεσία στην Πολιτική Προστασία και τον αρμόδιο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Από το αεροδρόμιο ο υπεύθυνος λέει στο μήνυμά του (σύμφωνα πάντα με τα sms που παρουσιάζει η εφημερίδα) «Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!».

Ο υπεύθυνος από την Πολιτική Προστασία απαντά: «Να περάσει η ομάδα». Ο αξιωματικός από το αεροδρόμιο θέλει να βεβαιωθεί ότι κατάλαβε σωστά και ξαναρωτά: «Σίγουρα;». Και ο αρμόδιος από την Πολιτική Προστασία απαντά «Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο». Η συζήτηση αφορά στην άφιξη της τουρκικής ομάδας που θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague τον Οκτώβρη του 2020.
Τα επίμαχα SMS

Η αναφορά στο «πακιστανικό τηλέφωνο» σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών δηλώνει με κώδικα ότι «διαταγή βασιλική και τα σκυλιά δεμένα» ή «άνωθεν εντολές που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση». Όμως πιθανόν το “πακιστανικό” τηλέφωνο να αφορά και σε φθηνότερα SMS ή σε συσκευή που δεν καταγράφει μηνύματα. Τα μηνύματα έχουν και συνέχεια πάντως.

«Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε» είναι το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία. «Μη μπλέξουμε διοικητή είναι και το ΕΚΑΒ εδώ» λέει ο αξιωματικός από το αεροδρόμιο. Και η απάντηση από την Πολιτική Προστασία είναι: «Σιγά μη μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό» (σ.σ. αναφορά στο Μάτι και τις ευθύνες για τους θανάτους στην πυρκαγιά).

Από το αεροδρόμιο ο αρμόδιος απαντά λακωνικά «Οκ» και ο υπεύθυνος από την Πολιτική Προστασία λέει «Τελείωνε @@@@@, μόνο σε αυτό το κινητό, γιατί στο δικό μας έχουμε στείλει πολλά». Από το αεροδρόμιο και πάλι αποστέλλεται απλώς ένα «ΟΚ» ως απάντηση. Από την Πολιτική Προστασία του γράφουν «Πακιστάν ρε @@@κα».

Η αντίδραση Χαρδαλιά

Το πρωί ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε λακωνικά προς το πρακτορείο Sputnik ότι «Πρόκειται για αθλιότητες και γελοιότητες, θα βγάλω ανακοίνωση». Αργά το μεσημέρι σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αθλιότητες όσα γράφει η εφημερίδα και δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά. Για τα SMS δεν αναφέρει τίποτα και για το θέμα με την Φενέρμπαχτσε περιγράφει τα εξής: «Ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

»Η ομάδα Fenerbahce αφίχθη στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2020 με ειδική πτήση charter και όλα τα μέλη της οδηγήθηκαν στον καθορισμένο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο σχετικός έλεγχος των απαιτούμενων για την είσοδό τους στη χώρα εγγράφων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία (PCR test 72 ωρών και PLF) και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague. Σημειωτέον ότι για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης.

»Η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας FreeBird για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Fenerbahce στη χώρα, το οποίο υπεβλήθη στις 8 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη και η οποία δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις προς Euroleague και FIBA.

»Τέλος, την αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτου του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν ζήτησε καν την άποψή μου και τη θέση μου για την κατάπτυστη και συκοφαντική προς το πρόσωπό μου εκ μέρους της έωλη και ανυπόστατη καταγγελία, την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων της δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και όλων εκείνων που επικαλούνται κατά το δοκούν και ψευδεπίγραφα τη δημοκρατία, αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε φασιστικής λογικής επιλογές στοχοποίησης προσώπων για λόγους μικροπολιτικού οφέλους».

Εκείνες τις ημέρες (20-22 Οκτωβρίου) τα κρούσματα είχαν φθάσει τα 800 και δύο εβδομάδες αργότερα, όταν έφθασαν τα 2500 αποφασίστηκε το lockdown. Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται κυρίως στις ευθύνες της κυβέρνησης για τους περιορισμένους ελέγχους και αντιπαραβάλλει το πρόβλημα με την πυρκαγιά στο Μάτι. Επίσης αντιδιαστέλλει τις πολιτικές αποφάσεις της ηγεσίας προς τις απαιτήσεις περί ατομικής ευθύνης προς τους πολίτες.

Στον αγώνα ο Παναθηναϊκός νίκησε με 82-68 και πέντε μέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ. Πολλοί αγώνες αναβάλλονταν τότε σε όλη την Ευρώπη, μια και το σαρωτικό δεύτερο κύμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και οι γιατροί με τους νοσηλευτές έδιναν ήδη σκληρή μάχη εντός και εκτός ΜΕΘ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top