GuidePedia

0

   Στέλνει δυνάμεις και το Ιράν

Βασίλης Καπούλας
Όλη την διαθέσιμη δύναμη πυροσβεστικών αεροσκαφών στέλνει η Ρωσία στην Τουρκία μετά από κατεπείγον αίτημα του Ρ.Τ. Ερντογάν προς τον Β. Πούτιν.

Η επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν ήρθε μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο τουριστικό θέρετρο στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ). Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πλέον “σφραγίζεται” μια πολυεπίπεδη συμμαχία που σηματοδοτεί και το τέλος της εταιρικής σχέσης Τουρκίας-ΝΑΤΟ.

Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό στην γραφειοκρατία των ΗΠΑ, σε όσους τουρκόφιλους επιμένουν ακόμη να ελπίζουν σε κάτι που έχει λήξει….

Δείτε βίντεο

Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν

“Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν για να συζητήσουν την κατάσταση με τις πυρκαγιές” ανέφερε το Κρεμλίνο.

“Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών και το υπουργείο Άμυνας της χώρας στέλνουν ένα “συνδυασμένο” σμήνος πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Τουρκία για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Η αποστολή των πυροσβεστικών αεροσκαφών γίνεται μετά από αίτημα του Ρ.Τ. Ερντογάν” αναφέρεται στην επίσημη ρωσική ανακοίνωση η οποία προσθέτει:
11 επιπλέον πυροσβεστικά αεροσκάφη

“Η Ρωσία στέλνει επιπλέον 11 (!) πυροσβεστικά αεροσκάφη. Οι αρχές της Τουρκίας ζήτησαν την βοήθεια μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κοντά σε οικισμούς και τουριστικές περιοχές όπου κάνουν τις διακοπές τους και πολλοί Ρώσοι πολίτες.

Προκειμένου να υποστηριχτεί ο αγώνας της Τουρκίας εναντίον των φονικών πυρκαγιών η Ρωσία στέλνει επιπλέον 5 Ilyusin-76 με ικανότητα μεταφοράς 40 τόνων νερού, 3 Mi-8 και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη (δεν διευκρινίστηκε ο τύπος τους) .

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για την αποστολή νέων πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο Β. Πούτιν μετέφερε τις ευχές του στον Ερντογάν” καταλήγει η ρωσική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε πως η Μόσχα έχει ήδη στείλει και επιχειρούν στην Τουρκία 15 ελικόπτερα Mi-8 και Ka-32, τρία θηριώδη Be-200.

Όλη η διαθέσιμη ρωσική δύναμη πυροσβεστικών αεροσκαφών έχει αποσταλεί στην Τουρκία.

Στέλνουν ενισχύσεις Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία και Ιράν

Εκτός της Ρωσίας, η Τουρκία αποδέχτηκε βοήθεια με αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών από Ουκρανία και Ιράν (!) καθώς και πυροσβέστες από το Αζερμπαϊτζάν
Η Ουκρανία έστειλε 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη AN-32P.
Το Αζερμπαϊτζάν έστειλε μια επίγεια πυροσβεστική δύναμη 500 ατόμων ενώ θα στείλει ελικόπτερα, προμήθειες και εξοπλισμό.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στείλει ένα αεροσκάφος και 4 ελικόπτερα.

“Πού είναι το ΝATO”;

Το αντιαμερικανικό κλίμα επιδεινώνεται περαιτέρω στην Τουρκία ενώ ταυτόχρονα το φιλορωσικό αίσθημα αυξάνεται.
Ερντογανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται “που είναι το ΝΑΤΟ” και “γιατί δεν βοηθούν την Τουρκία οι σύμμαχοι στην Ατλαντική Συμμαχία”
Φτάνουν στο σημείο να γράψουν πως “Οι Ρώσοι είναι καλύτεροι σύμμαχοι από τους Άραβες και τις ΗΠΑ.

Οι Έλληνες είναι εχθροί μας αλλά οι ΗΠΑ είναι ο κύριος εχθρός μας”
Εκκενώνουν σπίτια και ξενοδοχεία στο τουριστικό θέρετρο στην Αλικαρνασσό

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις δασικές πυρκαγιές στη νότια Τουρκία, την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων ανέβηκε στα έξι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Πλέον οι νεκροί έφτασαν τους έξι αφού εντοπίστηκαν σήμερα τα πτώματα δύο εργατών οι οποίοι επιχειρούσαν να σβήσουν τις φλόγες, ενώ περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο τουριστικό θέρετρο Μπόντρουμ. Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν.











πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top