GuidePedia

0

   Παγκόσμιο σοκ - Εθνοκάθαρση...

Τούρκοι εθνικιστές έσφαξαν και τα επτά μέλη οικογένειας Κούρδων στο Ικόνιο της Τουρκίας σε μια πρωτοφανή υπόθεση υποκίνησης μίσους και εθνοκάθαρσης από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Η στυγερή δολοφονία έχει αφήσει άφωνο τον πλανήτη καθώς συνέβη εντός Τουρκίας δείγμα της παράνοιας και του εξτρεμισμού που έχει κυριαρχήσει στην γειτονική χώρα.

Έρχεται σε μια στιγμή που τα ερντογανικά ΜΜΕ έχουν καλλιεργήσει κλίμα εναντίον των Κούρδων διαδίδοντας πως αυτοί ευθύνονται για τις δεκάδες πυρκαγιές στην Τουρκία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή ακριβώς η “πλύση εγκεφάλου” των ερντογανικών ΜΜΕ για τις φωτιές ήταν που έδωσε την χαριστική βολή στην οικογένεια των Κούρδων.

Το φιλοκουρδικό HDP μέσω της εκπροσώπου του Ebru Günay μίλησε για “ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν κλιμακωθεί και πλέον αφαιρούν ζωές ειδικά των Κούρδων. Αυτές οι ρατσιστικές επιθέσεις ενθαρρύνονται”.

Τους έσφαξαν και τους έκαψαν!

Οι Τούρκοι εθνικιστές αφού σκότωσαν και τα επτά μέλη της οικογένειας των Κούρδων μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, στη συνέχεια έκαψαν το σπίτι με τα πτώματα.

Μετά από προσπάθειες της πυροσβεστικής, η φωτιά έσβησε. Μέσα στα αποκαίδια βρέθηκαν τα πτώματα των Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu και Sibel Dedeoğlu.

Η κουρδική οικογένεια Ντεντέογλου είχε ήδη δεχθεί επίθεση και απειλές στις 12 Ιουλίου από Τούρκους Γκρίζους Λύκους και ισλαμιστές που τους ζητούσαν να φύγουν από την περιοχή.

Η κουρδική σφαγή έρχεται σε μία στιγμή που τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία έχουν τεθεί επί τάπητος. Είναι δεδομένο πως θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Λίγες ημέρες πριν οι φιλοτουρκικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται η Τουρκία στην Συρία δέχτηκαν κυρώσεις για λόγους εθνοκάθαρσης και εγκλημάτων πολέμου.

Για το λόγο αυτό ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ. Σοιλού έσπευσε πριν λίγο να δηλώσει πως “οι δράστες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Κάθε επίθεση εναντίον της ενότητας της χώρας μας αυξάνει την ενότητα και την αλληλεγγύη μας.

Η δολοφονία αυτή δεν έχει σχέση με το Κουρδικό Ζήτημα”.

Αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο οι Τούρκοι ισλαμιστές φωνάζουν ακριβώς δίπλα στην Αστυνομία:

“Οι Κούρδοι δεν θα ζουν εδώ πλέον”

πλέον”

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:19
Είχαν δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση
Μέλη της οικογένειας Ντεντέογλου είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε μια άλλη επίθεση, τον Μάιο.

Η κουρδική οικογένεια από το Καρς δέχτηκε επίθεση 60 ισλαμιστών Τούρκων φωνάζοντας “είμαστε εθνικιστές δεν θα σας αφήσουμε να ζήσετε εδώ” !

Την καταγγελία αυτή έκανε στα μέσα Ιουλίου, στον ενημερωτικό ιστότοπο Gazete Duvar, ένα μέλος αυτής της οικογένειας που σκοτώθηκε σήμερα. Ο άνθρωπος αυτός είχε διαμαρτυρηθεί για την ήπια αντιμετώπιση που είχαν οι δράστες από την αστυνομία και τους δικαστές, τονίζοντας ότι όλοι οι συγγενείς του φοβούνταν για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, τον Αμπντουραχμάν Καραμπουλούτ, η απελευθέρωση των δραστών της πρώτης επίθεσης τους έδωσε την αίσθηση της ατιμωρησίας.

«Είναι μια καταφανώς ρατσιστική επίθεση (…) Η δικαιοσύνη και οι αρχές φέρουν τη δική του ευθύνη σε αυτό που συνέβη», είπε ο Καραμπουλούτ στο τηλεοπτικό κανάλι Arti TV.

«Παρακολουθούσαμε αυτήν την υπόθεση. Το νεότερο μέλος της οικογένειας που είχε πει ότι φοβούνταν πολύ» έγραψε στο Twitter η Ερεν Κεσκίν, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την δεύτερη φονική επίθεση εναντίον Κούρδων στην περιοχή αυτήν μέσα σε έναν μήνα.

Στις 21 Ιουλίου ένας Κούρδος χωρικός δολοφονήθηκε σε ένα κοντινό χωριό. Οι δράστες του είχαν πει νωρίτερα ότι «δεν θέλουν τους Κούρδους», σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Η νομαρχία απέρριψε τον ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι αφορμή στάθηκε μια διαμάχη όταν το κοπάδι του θύματος μπήκε στα χωράφια ενός άλλου χωριού.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top