GuidePedia

0

   Ετοιμάζουν μαζικές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων"

Βασίλης Καπούλας
Για ανασύσταση της “Μυστικής Ομάδας του Αρμενικού Στρατού” για την απελευθέρωση της Αρμενίας γνωστής ως “ASALA” μιλούν Τούρκοι αναλυτές με βάση πληροφορίες που απέκτησαν πρόσφατα.

Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα καθώς όπως λένε η νέα οργάνωση ονομάζεται “VOMA” και σκοπός είναι η απελευθέρωση των αρμενικών εδαφών με μαζικές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο «Μυστικός Αρμενικός Στρατός για την απελευθέρωση της Αρμενίας» (ASALA), είναι μια οργάνωση που είχε ξεκινήσει τη δράση της το 1976 και στα 9 χρόνια της δράσης της είχε πλήξει περισσότερους από 200 στόχους στην Τουρκία και τουρκικές αποστολές στο εξωτερικό, από τις οποίες 58 Τούρκοι είχαν χάσει τη ζωή τους. Οι 34 ήταν Τούρκοι διπλωμάτες!
Η οργάνωση είχε σταματήσει τη δράση της το 1985.

Τουρκικά ΜΜΕ: Συγκροτήθηκε η οργάνωση VOMA

“H Aρμενία προσπαθεί προσπαθεί να αναστήσει το πνεύμα της οργάνωσης ASALA” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ και προσθέτουν:

“Η οργάνωση ανταρτών με την ονομασία “VOMA” δημιουργήθηκε στο Καραμπάχ και προσπαθεί να επαναφέρει το πνεύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης ASALA.

Η νέα οργάνωση προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων έξω από την Αρμενία και το Καραμπάχ.

Η κατάρρευση του μετώπου στο Καραμπάχ έφερε τον Στρατό της Αρμενίας στο χείλος της κατάρρευσης. Σύμφωνα με τα δεδομένα 10.000 στρατιώτες αποσκίρτησαν και τουλάχιστον 6.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Καραμπάχ ενώ 12.000 τραυματίστηκαν.

Ενώ η κρίση αυτή συνεχίζεται στο Γιερεβάν, το “βαθύ κράτος” της Αρμενίας δημιουργεί μια παράλληλη δομή και προετοιμάζεται για αντεπίθεση.
Προετοιμάζονται για σφαγή”

Τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για “προετοιμασία σφαγής”. Ο Τούρκος ειδικός σε θέματα ασφαλείας Verdiyev τόνισε πως “όλα δείχνουν προετοιμασίες για σφαγή.

Η VOMA έχει το αρχηγείο της στην περιοχή Khankendi, και κρυφά στρατόπεδα σε διάφορες περιοχές.
Εκτός από στρατιωτική εκπαίδευση, λαμβάνουν και ιδεολογική κατήχηση.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εχθρότητα προς την Τουρκία ως κύριο συστατικό της εκπαίδευσης τους.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων Toğrul Ismayil είπε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις “ASALA” και “Yekrepah” δημιουργήθηκαν από την σοβιετική μυστική υπηρεσία και την μετέπειτα ρωσική.

Η νέα οργάνωση με το όνομα”VOMA” έχει έδρα το Καραμπάχ και υποστηρίζεται από την Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Toğrul “η νέα οργάνωση στοχεύει στην “ανάσταση” του πνεύματος της “ASALA” με επιθέσεις και δολοφονίες Τούρκων εκτός Αρμενίας και Καραμπάχ
“Υπάρχουν μέλη του PKK ανάμεσα τους”

Ο Vladimir Vartanov ηγείται της τρομοκρατικής οργάνωσης VOMA με έδρα το Καραμπάχ.

Μέλη του PKK υποστηρίζουν ενεργά αυτή την τρομοκρατική οργάνωση.

Η χρηματοδότηση της προέρχεται από το “βαθύ κράτος” της Αρμενίας.

Σκοπός τους είναι να διώξουν τους Τούρκους από την πατρίδα τους με τρομοκρατικές πράξεις εναντίον πολιτών και μαζικές δολοφονίες όπως το 1990.
“Υποστηρίζουν οι Ρώσοι”

Η συμφωνία που τερμάτισε τον πόλεμο στο Καραμπάχ υποχρέωνε τον αφοπλισμό όλων αρμενικών δυνάμεων της περιοχής και την αποχώρηση τους.

Πρώτα οι Ρώσοι επέτρεψαν την παραμονή των αρμενικών δυνάμεων μαζί με τον οπλισμό τους στην περιοχή. Μετά την ήττα του αρμενικού Στρατού όλος ο βαρύς και ελαφρύς οπλισμός παραδόθηκε στην οργάνωση αυτή.

Οχι μόνο αυτό, αλλά οι νέοι τρομοκράτες μετακινούνται ως “οδηγοί ταξί, έμποροι, γιατροί,

Ο διάδρομος του Lachin είναι η μόνη σύνδεση του Καραμπάχ με τον έξω κόσμο. Η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και όλα τα όπλα μπαινοβγαίνουν υπό την επίβλεψη της Μόσχας.
“Η ρωσική στρατιωτική βάση μετακόμισε στο… Καραμπάχ”

Η υποστήριξη της Ρωσίας στην Αρμενία φαίνεται και από το γεγονός πως η ρωσική στρατιωτική βάση 102 του Gyumri μετακόμισε στο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα δώρισε πολλά άρματα μάχης που προήλθαν κατευθείαν από την 102η ρωσική στρατιωτική βάση στην Αρμενία. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Άρματα μάχης, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, πυραυλικά συστήματα και όλμοι που ανήκουν στην Ρωσία παραδόθηκαν στους Αρμένιους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top