GuidePedia

0


Τελικά φθάσαμε “κοντά στον πόλεμο 3 φορές” κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ελληνοτουρκικής κρίσης διαρκείας ή όχι;

Πριν μερικές ημέρες συνέντευξη του ΥΕΘΑ στο Πρώτο Θέμα είχε αυτό το τίτλο.

Χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση ,μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά.


Όχι δεν φθάσαμε κοντά στον πόλεμο, στις 82 ημέρες της κρίσης κι αυτό για έναν απλό λόγο: η Τουρκία δεν θέλει να φθάσει η κατάσταση σε πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα, γιατί ΔΕΝ θέλει να το ρισκάρει. Δεν θέλει να ρισκάρει μια ήττα.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ΕΔ ,λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των πολλών λαθών που έκαναν πολλές ελληνικές κυβερνήσεις για πολλά χρόνια, είναι αντίπαλος που ουδείς μπορεί να υποτιμήσει. Δεν πρόκειται για αλαζονική προσέγγιση. Τα γεγονότα το αποδεικνύουν.

Αν η Τουρκία ήθελε πόλεμο είχε πολλές αφορμές για να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα. Δεν το έπραξε , διαπιστώνοντας στα τέλη Ιουλίου την αστραπιαία αντίδραση των ελληνικών ΕΔ και την ανάπτυξη του Στόλου παντού!

“Κατάπιε” με φθηνές δικαιολογίες τη σύγκρουση της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis.

Όλα αυτά βεβαίως προκαλούν ένα εύλογο ερώτημα: γιατί αφού η ελληνική στρατιωτική ισχύς είναι πειστική και αποτελεσματική ,εμείς σπεύδουμε σε μία αρνητική συγκυρία να πάμε σε διερευνητικές συζητήσεις, ανεχόμενοι μάλιστα και σειρά πρσσβλητικών και απαξιωτικών δηλώσεων από το Ερντογάν και τους παρατρεχάμενους του.

Αυτό μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top