GuidePedia

0


Έντονη είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην υπογραφή μνημονίου για τη δημιουργία ενός συνεδρίου όλων των περιοχών που κατοικούνται από Αλβανούς. Τι αναφέρει η Μαρία Ζαχάροβα. Σε σχόλιο για το μνημόνιο σχετικά με την δημιουργία “κοινού συνεδρίου” μεταξύ των περιοχών που κατοικούνται από Αλβανούς και το οποίο καλύπτει όλη την επικράτεια του Κοσόβου, προχωρά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Στην δήλωσή της αναφέρει πως τα Τίρανα, τα Σκόπια και η Πρίστινα έχουν απώτερο στόχο την προώθηση της ιδέας της Μεγάλης Αλαβανίας. Η υπογεγραμμένη συμφωνία υποτίθεται ότι προωθεί τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων, στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας παν-αλβανικού χώρου, αγνοώντας την εδαφική κυριαρχία και τα σύνορα διεθνώς αναγνωρισμένων κρατών, σημειώνει η ίδια.

Αφού χαρακτηρίζει την κίνηση κυνική, με φόντο και τις προσπάθειες ετών από το Κόσοβο για τη δημιουργία μίας ένωσης με τη συμμετοχή σερβικών δήμων, τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ενεργεί ως διαμεσολαβητής στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, εξακολουθεί να μην μπορεί να υποχρεώσει τους Κοσοβάρους να τηρήσουν τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί με τη συμμετοχή και των Βρυξελλών. Η Μαρία Ζαχάροβα, κλέινοντας, καλεί την Ένωση να ακολουθήσει μία ισορροπημένη πολιτική ως προς το ζήτημα και να εργαστεί εντατικά για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top