GuidePedia

0


Ανδρέας Μουντζουρούλιας
Ηπροσπάθεια της Άγκυρας να επεκτείνει την επιρροή της στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας, έρχεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων βημάτων του Προέδρου Ερντογάν για να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας στον ισλαμικό κόσμο.

Η Τουρκία προαλείφεται ως ηγέτης ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου απειλώντας μάλιστα και την Ινδία στο θέμα του Κασμίρ, έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο της λογικής.

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.

Το Πακιστάν ήταν η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

Τι αναφέρουν οι Κούρδοι

Η Τουρκία άρχισε να ετοιμάζει τις συμμορίες της στην Συρία, ώστε μετά από το Καραμπάχ, να τις στείλει στο Κασμίρ, για να πολεμήσουν υπέρ του Πακιστάν και ενάντια στην Ινδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τοπικές πηγές το ANF, ο Αμπού Εμσά, που είναι επικεφαλής της ταξιαρχίας Σουλεϊμάν Σαχ -συμμορίας που εντάχθηκε στον Συριακό Εθνικό Στρατό (SMO), πριν από 5 μέρες είπε στα μέλη του που βρίσκονται στο Αφρίν πως το τουρκικό κράτος επιθυμεί να ενισχύσει το Κασμίρ.

Ο Αμπού Εμσά ανέφερε πως οι Τούρκοι αξιωματικοί θα ζητούσαν και από τους διοικητές άλλων συμμοριών του SMO, να δηλώσουν τα ονόματα εκείνων που θα ήθελαν να πάνε στο Κασμίρ.

Ο Αμπού Εμσά ανέφερε ότι όσοι φύγουν από τη συμμορία του θα εγγραφούν στη λίστα και θα λάβουν χρηματοδότηση 2.000 δολαρίων. Στα μέλη της συμμορίας του που συνάντησε στο Σχίγε, τους είπε πως το Κασμίρ είναι μία ορεινή περιοχή όπως και το Καραμπάχ.

Τοπικές πηγές ανέφεραν προς το τουρκικό κράτος εδώ και μικρό διάστημα διεξάγει αυτή τη δραστηριότητα σε Εζάζ, Τζεράμπλους, Μπαπ, Άφριν και Ιντλίμπ, επιλέγοντας έτσι τα ονόματα των συμμοριτών που θα μεταφερθούν κρυφά.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top