GuidePedia

0

Πληροφορίες θέλουν την γαλλική NAVAL GROUP να καταθέτει νέα πρόταση στο ΠΝ για την προμήθεια νέων φρεγατών. Σύμφωνα με αυτές η νέα πρόταση αφορά την προμήθεια 4 φρεγατών FDI Belh@rra και δυνατότητα ναυπήγησής τους στην Ελλάδα.

Η βασική έκδοση που προσφέρεται στο ΠΝ περιλαμβάνει το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire 500, το πυροβόλο των 76 χλστ., δύο εκτοξευτές SYLVER A50 για 16 συνολικά βλήματα ASTER 15/30, 8 βλήματα Exocet MM40 Block IIIc και δυο τηλεχειριζόμενοι πύργοι με πυροβόλα 30 χλστ. και σόναρ τρόπιδας CAPTAS-4 συν δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες με τορπίλες EuroTorp MU90 των 323 χλστ.

Να σημειωθεί εδώ πως τα σκάφη παράκτιας άμυνας MMSC δεν διαθέτουν καν τορπιλοσωλήνες.

Η βασική αυτή πρόταση των γαλλικών ναυπηγείων έχει τέσσερα βασικά πλεονεκτήματα:

Πρώτον: Ναυπήγηση στην Ελλάδα, κάτι που οι Γάλλοι δεν είχαν προσφέρει στο παρελθόν.

Δεύτερον: Ανάληψη πρωτοβουλίας χρηματοδότησης από γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που θα προσφέρουν ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο στην Ελλάδα.

Τρίτον: Δυνατότητα επιπρόσθετης εγκατάστασης συστημάτων/όπλων όπως CIWS ή επιπλέον SYLVER.

Τέταρτον: Δυνατότητα ενδιάμεσης λύσης με μια ή δύο FREMM ASW.

Βέβαια δεν θα έχουν πυραύλους cruise SCALP Naval. Κι εκεί φαίνεται ότι παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι, σε σχέση και με την αμερικανική πρόταση: Να μην αποκτήσει η Ελλάδα βλήματα cruise ακτίνας δράσης 1000 χλμ.

Οι Γάλλοι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ και οι εγχώριοι «σύνδεσμοί» τους πολεμούν ακριβώς αυτό: Να μην προμηθευτεί η Ελλάδα βλήματα cruise που θα της έδινε την δυνατότητα προβολής ισχύος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, την Τουρκία και την Μέση Ανατολή, ακόμα..

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top