GuidePedia

0

Αποχώρησαν οι ένοπλοι Τούρκοι από τα σύνορα. Η κατάσταση εξομαλύνεται αλλά παραμένει σε ένταση καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία θα απειλεί διαρκώς

Αποχώρησαν τελικά από τα σύνορα στην περιοχή του Πετάλου κοντά στις Φέρες οι πάνοπλοι Τούρκοι που παρέμεναν όλη τη νύχτα μια ανάσα από τα σύνορά μας. Όμως όπως όλα δείχνουν σύντομα θα επανέλθούν.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Θράκη ΝΕΑ η Τουρκία έστειλε στρατό στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες, σε σημείο που έχει γίνει ευθυγράμμιση του ποταμού.

Οι Τούρκοι παρέμειναν για ώρα στο σημείο, όμως απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξουν κάποια προβλήματα ή να καταγραφεί κάποια προκλητική συμπεριφορά, ωστόσο η παρουσία τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οφείλεται σε «έλλειψη προσανατολισμού».

Στην περιοχή η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα έχει προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού, για να μην αποτελεί εύκολο πέρασμα για τους διακινητές.

Η Τουρκία φαίνεται να επιμένει σε μια υβριδική πρόκληση και πόλεμο νεύρων στον Έβρο, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν και πάλι ενταθεί οι απόπειρες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος μετανάστες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και δεν χαλαρώνουν κανένα μέτρο για να μην δώσουν ευκαιρία στους Τούρκους να διατρήσουν τα σύνορά μας.

Άλλωστε η Τουρκία επιμένει ότι προσκαλεί τους πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρώπη μέσα από την Ελλάδα.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε καθαρά ότι η υβριδική απειλή στον Έβρο θα επαναληφθεί.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Akit ΤV δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι για την Άγκυρα στο προσφυγικό.

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη , δεν τον εμποδίζουμε. Όμως λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καθώς επιβαρύνθηκε το κύμα ( προσφυγικό)» .

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top