GuidePedia

0

   Έρχεται η απόλυτη ήττα για την Τουρκία.

Η Αίγυπτος παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στην Λιβύη και το κοινοβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νίκες των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ κατά των Τούρκων.

Το μέλος της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Βοηθός Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, Χουσεΐν Αμπού Γκάδη, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του προέδρου Αλ Σίσι προς τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης για τις σαρωτικές νίκες έναντι των ΤΕΔ, καθώς και για την καταστροφή τουρκικών οπλικών συστημάτων, πυραύλων και πυρομαχικών στη Misurata.

Σε δήλωσή του σε αιγυπτιακό πρακτορείο, ανέφερε ότι παρά την τραγική κατάσταση στην Τουρκία, λόγω της εμφάνισης της πανδημίας, ο Ερντογάν εξακολουθεί να πράττει εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες στη Λιβύη.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος επαίνεσε την παρουσία Αιγυπτίων συμβούλων στην Λιβύη και την προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ στην περιοχή Trchetin στις παρυφές της Τρίπολης, τονίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες της Τουρκίας για να καταλάβει τη Λιβύη, με σκοπό να υφαρπάξει τον έλεγχο του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας, θα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αφού η χώρα αυτή θα γίνει νεκροταφείο για όλους τους τρομοκράτες και τους μισθοφόρους του Ερντογάν.

Τουρκική αντίδραση στις ήττες από τις δυνάμεις του Χαφτάρ

Οι πιστές δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης ως απάντηση κτύπησαν πριν λίγες ώρες τρία οχήματα καυσίμων καθώς αυτά κινούνταν για να προμηθεύσουν την πολιτοφυλακή του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ νότια της πρωτεύουσας Τρίπολη.

Το κέντρο μέσων ενημέρωσης του GNA έγραψε στο Facebook ότι η Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης στόχευσε τρία οχήματα καυσίμων νότια της πόλης Bani Walid, ενώ αυτά κινούνταν για να προμηθεύσουν την «τρομοκρατική πολιτοφυλακή» του Χαφτάρ νότια της πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι δυνάμεις του GNA στόχευσαν επίσης και σε μία αποθήκη πυρομαχικών αλλά και σε δέκα θωρακισμένα οχήματα, νοτιοανατολικά της περιοχής Al-Washaka κοντά στην πόλη Σύρτη, στη βορειοανατολική Λιβύη.

Παρά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός στις 21 Μαρτίου για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του ιού στη χώρα, οι Τούρκοι στέλνουν συνεχώς όπλα και Σύρους ισλαμιστές αντάρτες.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες του Τούρκου δημοσιογράφου Α,Μποζκούρτ, αναφέρουν ότι μέσα σε όλα αυτά ο Ερντογάν κρατά ενεργό το σχέδιο εξέγερσης και ανατροπής του αιγυπτιακού καθεστώτος μέσω της οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι λοιπόν πιο χειρότερο σενάριο για την Α.Μεσόγειο, η πανδημία που ζούμε, ή μια ενδεχόμενη γενικότερη πολεμική ανάφλεξη με έπαθλο τα τεράστια κοιτάσματα στην περιοχή;

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top