GuidePedia

0

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός *

Κορωνοϊός: Ανεπάρκεια, ψεύδη, ευθύνες. Οι αποδείξεις

«Η επιστημονική στάση δεν βρίσκεται στο να συνεχίζεις να πραγματεύεσαι κάτι,
δίχως να νοιάζεσαι για το τι συμβαίνει στο αντικείμενο της πραγματείας σου».
Κ. Καστοριάδης

Όλοι οι ιατροί, ασχέτως ειδικότητος, γνωρίζουμε καλά την αξία της Επιδημιολογικής έρευνας και της συνοδού Στατιστικής, μιας και χωρίς στοιχεία ΔΕΝ πρέπει να μιλάς. Όσοι συμμετείχαμε σε πανελλήνια επιδημιολογικά προγράμματα, σε επιτροπές για την σύνταξη νόμου περί Προληπτικής Υγιεινής, σε πανεπιστημιακές υγειονομικές μελέτες εκτεταμένων περιοχών, και διαχειριστήκαμε δεκάδες χιλιάδες ιατρικούς φακέλους ασθενών με στοιχεία των οποίων τροφοδοτήσαμε στατιστικώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξέρουμε, ότι:

α. Η Επιδημιολογική έρευνα ξεκινά ΑΜΕΣΩΣ με την εκδήλωση μιας επιδημίας και συνεχί­ζεται σε όλη τη διάρκειά της, ώστε να συνεισφέρει τελικά και στην ΠΡΟΛΗΨΗ.

β. Κανένα ιατρικό επιδημιολογικό στατιστικό μοντέλο δεν είναι αξιόπιστο χωρίς επαρκή δείγματα επί του πληθυσμού με βάση την χωροταξική και διαστρωματική διάδοση μίας νόσου.

γ. Τα αμιγώς μαθηματικά μοντέλα, (αυτά που καθημερινά προβάλλει η κυβέρνηση) επί του κορωνοϊού SARS-CoV-2, αποδεικνύονται παγκοσμίως αναξιόπιστα.

Αντίθετα με όσα προβλέπονται παγκοσμίως στη χώρα μας ΔΕΝ ξεκίνησαν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ Επιδημιολογικοί έλεγχοι με την έναρξη της επιδημίας ούτε συνεχίστηκαν. Στην προσπάθεια να καλυφθούν τα πλείστα όσα τραγικά κενά στην Υγεία παρουσιάζεται ανελλιπώς, καθημερινά ένα τρομοκρατικό δελτίο θανάτων, διασωληνομένων, ασθενών και ΠΙΘΑΝΩΝ αιτίων θανάτου, σαν να είναι ο μέσος πολίτης υπόχρεος συνεχούς κατατρομοκράτισης ή ειδικός …Παθολογοανατόμος. Ωστόσο την ίδια στιγμή ΔΕΝ παρουσιάζονται, π. χ., οι ιαθέντες που εξήλθαν των νοσοκομείων και οι οποίοι είναι περισσότεροι από τους νεκρούς. Βάσει της κυβερνητικής λογικής οι άνθρωποι αποτελούν επιδημιολογικά στατιστικά στοιχεία μόνο αφού… πεθάνουν! Έτσι όμως ο νεκρολογών κυβερνητικός εκπρόσωπος Υγείας στερεί δουλειά από Ληξιαρχεία και Γραφεία Κηδειών.

Η οπισθοβαρής κυβερνητική πατέντα καταργεί κάθε επιστημονική έννοια Επιδημιολογικής έρευνας. Το “κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν” δεν υπάρχει στο σκεπτικό τους. Ένδειξη υπευθυνότητος και Δημοκρατίας στην πρωτοφανή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, θα αποτελούσε η δημοσίευση ονομάτων ενός “Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου”. Έστω και τώρα! Πώς είναι δυνατόν ένας και μόνο ιατρός καθηγητής να εμφανίζεται σαν “στρατηγός” χωρίς στρατό και εφόδια; Η ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ “Στατιστική” μονοκαλλιέργεια του κυβερνητικού θανατολόγιου, και η καθημερινή θανατολαγνεία δια των καναλιών καταστρέφει την ψυχική υγεία των Ελλήνων και δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι αυτός είναι ο τελικός στόχος. Πρέπει να σταματήσει αμέσως να βομβαρδίζεται ο πολίτης από τον εκπρόσωπο Υγείας με μία συρραφή ΠΙΘΑΝΩΝ κλινικών συμπτωμάτων, για εγκεφαλίτιδα, ανοσμία, αιφνίδιο θάνατο εν ύπνω, και άλλα φρικώδη για τον απλό άνθρωπο. Αλλοίμονο αν ο ιατρός αράδιαζε κάθε φορά στον πιθανώς ασθενούντα από πόσες αρρώστιες μπορεί να πεθάνει!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά να γίνονται μαζικοί έλεγχοι

Καθημερινά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προτρέπει (αντιθέτως με όσα πράττει η κυβέρνηση) στο να γίνονται όλο και περισσότεροι μαζικοί έλεγχοι ιχνηλάτησης του ιού σε όλο τον πληθυσμό (από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο), παράγοντας νυχθημερόν ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Αυτό όμως ΔΕΝ γίνεται. Θα έπρεπε ΗΔΗ να είχαμε μετά από εβδομάδες (!) επιδημίας τροφοδοτημένες Βάσεις Δεδομένων με στοιχεία –έστω… μερικές χιλιάδες αρχικά– από ελέγχους σε ΤΥΧΑΙΕΣ ομάδες ατόμων, όπως και επί στοχευμένων ομάδων, με χωροταξικά, διαστρωματικά, ηλικιακά και άλλα κριτήρια, όλα με αυστηρά πρωτόκολλα. Η εγκληματικά ανεύθυνη στάση και οι ανακοινώσεις, ότι “θα πεθάνουν μόνο οι ηλικιωμένοι και οι έχοντες υποκεί­μενα νοσήματα” και πως δήθεν “δεν προσβάλλονται τόσο πολύ οι μεσήλικες, οι νέοι, τα παιδιά και τα νεογνά” διαψεύδονται καθημερινά παταγωδώς, κυρίως στους νέους της Ν.Υόρκης.

Στην Γερμανία οι 300.000 έλεγχοι που γίνονταν κάθε εβδομάδα ανήλθαν στους 500.000. Με ανάλογο τρόπο ελέγχθηκαν ΕΠΙΤΥΧΩΣ οι πληθυσμοί σε Ταϊβάν, Ν. Κορέα, Κίνα, κ.α. Ο εμμονικός κυβερνητικός αντίλογος ότι τα “ψευδώς θετικά ή αρνητικά στοιχεία” αχρηστεύουν τους ελέγχους ΔΕΝ ευσταθεί παρά μόνο σε ποσοστό σε σχέση με το συνολικό όφελος εκ του ελέγχου. Εξάλλου εάν ο υπεύθυνος της καθημερινής νεκρολογίας στη χώρα μας έχει στοιχεία εναντίον της παγκόσμιας οδηγίας του ΠΟΥ, περί εκτέλεσης μαζικών ελέγχων, οφείλει να τα αποστείλει αμέσως στον ΠΟΥ και να τον διαφωτίσει.

Πρόσφατα διακόσιοι ιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ κατήγγειλαν ενυπογράφως την κυβέρνηση για το κλείσιμο και την υπολειτουργία των δημόσιων δομών ΠΦΥ (Περιφερικά Ιατρεία, ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας), και, για την μεταφορά του προσωπικού τους στα νοσοκομεία, στερώντας τον Οικογενειακό Ιατρό από μεγάλα τμήματα πληθυσμού. Η αδυναμία παροχής υλικού προστασίας αφορά και τους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς (ιδιωτικά ιατρεία) που θέλουν να συμβάλουν στην μάχη κατά της επιδημίας. Έτσι το “μένουμε σπίτι” λόγω μη παροχής πρωτογενούς περίθαλψης μετατρέπεται σε “κινδυνεύουμε εγκαταλελειμμένοι στο σπίτι”. Καταγγέλλεται ακόμη, ότι ΔΕΝ ανακοινώνεται ο αριθμός του μόνιμου υγειονομικού προσωπικού που αναλαμβάνει καθήκοντα, ο αριθμός κλινών ΜΕΘ που ανοίγουν, ο αριθμός επιπλέον αναπνευστήρων που εξασφαλίζονται και τα κρεβάτια των ειδικών νοσοκομείων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Αποτελούν ΚΑΙ αυτά στοιχεία Στατιστικής την οποία απεχθάνεται η κυβέρνηση.

Ο ΕΟΔΥ, που έχει τραγική ευθύνη για τον τρόπο της ΜΗ έγκαιρης και ορθής αντιμετώπι­σης του πρώτου ασθενούς που κατέληξε στο νοσοκομείο του Ρίο, καταγγέλλεται από τους ια­τρούς του ΕΣΥ ότι “ΑΝΕΧΕΤΑΙ την έλλειψη Μέσων Προστασίας για τους υγειονομικούς.” Και για το: “Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλει καραντίνα μόνο 7 ημερών (και όχι 14 όπως λένε οι διεθνείς οδηγίες) στους υγειονομικούς που είναι θετικοί για κορωνοϊό SARS-CoV-2;” Όπως και γιατί: “η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τον αριθμό των υγειονομικών που έχουν ασθενήσει και έχουν τεθεί εκτός μάχης.” Μέχρι προ ολίγων ημερών υπήρχαν 400 ασθενούντες και τουλάχιστον 70 νοσηλευμένοι από το υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Σήμερα ποιοι είναι οι αριθμοί;

Τραγικές ελλείψεις σε μάσκες, στολές υψηλής προστασίας, ΜΕΘ, θαλάμους αποκλειστικώς νοσούντων από Κορωνοϊό SARS-CoV-2, και αναπνευστήρες, γνωστοποίησαν (με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό): η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΕΣΥ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), οι 16 Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία. Όμως όλες αυτές οι επίσημες διαμαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού της χώρας ΔΕΝ μεταδίδονται σε κανένα από τα γνωστά ΜΜΕ που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Στοιχειώδες στρατηγικό υγειονομικό σχέδιο θα επέβαλλε όλα τα Μικροβιολογικά ιατρεία της χώρας, να ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ βαθμηδόν, και αφού εφοδιαστούν καταλλήλως να μετατραπούν σε μονάδες ελέγχου του πληθυσμού και έτσι να παρέχονται από όλη την Ελλάδα ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Συναφές και το ότι έξω από κρίσιμους παραγωγικούς χώρους, εργοστάσια, μεγάλες και μικρές βιομηχανίες έπρεπε να υπάρχουν κέντρα ελέγχου, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των εργαζομένων. Τώρα, ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ και υγιείς δουλεύουν μαζί μέχρι να μολύνουν οι μεν τους δε.

Στην Ελλάδα είχαμε βομβαρδιστεί από τον Μάρτιο του 2015 με το άθλιο συνωμοσιολογικό μα­θηματικό μοντέλο της “Συνόδου 201”, όπου ο Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στο συνέδριο Ted (Technology, Entertainment and Design), αναφέρθηκε σε επικείμενους θανάτους 33 εκατομμυρίων ανθρώπων, λόγω ιών! Από τον Δεκέμβριο του 2019, γνωρίζαμε ότι στην Κίνα, νοσούσαν από τον SARS-CoV-2. Είχαμε γνώση δεκαετιών για παρεμφερείς ιογενείς νόσους: SARS, MERS. Όπως και για την κοινή Γρίπη, για την οποία ο κ. Τσιόδρας σε συνέντευξή του στο Flynews στις 12 Φε­βρουαρίου 2014 https://www.youtube.com/watch?v=29B86IOjCCM έλεγε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή (12/2/2014) είχαμε 30 θανάτους και 116 άτομα στις ΜΕΘ. (Παρεμπιπτόντως, ας συγκρί­νουμε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2020 τους ολιγότερους θανάτους από κορωνοϊό, σε σχέση με εκείνη τη Γρίπη). Παρ’ όλα αυτά ΔΕΝ υπήρξε ΚΑΜΙΆ στρατηγική ή σχεδιασμός πρόληψης ούτε δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από την κυβέρνηση στην επερχόμενη επιδημία.

Διαφορετικές απόψεις από έγκριτους ειδικούς επιστήμονες

Ωστόσο, υπάρχουν έγκριτες επιστημονικές φωνές που παρεκκλίνουν από την κυβερνητική γραμμή. Έτσι πρόσφατα ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστή­μιο Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ζήτησε μεταξύ άλλων να αλλάξει το μοντέλο της μάχης κατά του ιού και να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ. Ατυχώς ο κ. Τσιόδρας στην απολύτως αχρεία­στη δημόσια διαφωνία του, μίλησε για “fake news”, ξεχνώντας ότι η έκφραση επιστημονικής γνώμης από έναν άλλον, επαΐοντα καθηγητή δεν αποτελεί “ψευδή είδηση” αλλά επιστημονική συμβολή στην αγωνία της κοινωνίας. Στην διαμάχη παρενέβη, υπέρ του κ. Κουρέτα, ο Σύλλογος Διδασκόντων Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εκτεταμένοι έλεγχοι και μόνο που θα μας γνώριζαν το ποιοι νοσούν ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ θα συνεισέφεραν τα μέγιστα, διότι ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ του καταναγκαστικού εγκλεισμού οι ασυμπτωματικοί πλέον μεταδίδουν τον ιό στους υγιείς οικείους τους. Και εδώ υπάρχει θέμα ευθύνης για αυτούς που εξέδωσαν την διαταγή εγκλεισμού ΠΡΙΝ γίνουν έλεγχοι.

Ο κ. Τσιόδρας, στις 23/3/2020, είπε, πως: “τουλάχιστον οκτώ με δέκα χιλιάδες είναι όσοι έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας από τον κορωνοϊό.” Όμως η απόκλιση δύο χιλιάδων στις δέκα, σημαίνει 20% διαφορά! Κι αυτό σίγουρα ΔΕΝ αποτελεί επιστημονική πληροφόρηση.

Εκτός από τον κ. Κουρέτα και ο κ. Γεώργιος Δαΐκος, Ομ. Καθηγητής Παθολογίας, Λοιμώξεων, ΕΚΠΑ, αλλά και άλλοι καθηγητές έχουν ταχθεί υπέρ της ανάγκης των ελέγχων.

Ο κ. Κώστας Γουργουλιάνης καθηγητής Πνευμονολογίας, Τμήμ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσ­σαλίας και Δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσα­λίας, είπε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5: https://magnesianews.gr/slider/kon-goyrgoylianis-ston-koronoio-chreonontai-thanatoi-kai-allon-pathiseon.html “τον καιρό της γρίπης του 2018 χρε­ώνονταν στη γρίπη και θάνατοι που δεν οφείλονταν σ’ αυτή. Το ξαναζούμε και τώρα. Ο άτυχος συμπολίτης που ήρθε από τη Σύρο, είχε καρκίνο και διαγνώστηκε με κορωνοϊό, χρεώθηκε ως θύμα του ιού, ενώ είχε καρκίνο. Ο ασθενής που πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο 55 χρονών, έγινε ο έλεγχος αν θα γίνει δωρητής οργάνων και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, χρεώθηκε στον Covid-19.” Έτσι, η κυβέρνηση και ο παθητικώς θανατολογών εκπρόσωπός της και πάλι συλλαμβάνονται να ασχημονούν ως προς την Επιδημιολογική Στατιστική. Πλέον, διερωτώμεθα εάν τα νούμερα που μας παρουσιάζουν καθημερινά είναι αληθή ή ψευδή;

Επί των παρανόμων που εισέρχονται στη χώρα μας και εγκαθίστανται δια της βίας –χωρίς συναίνεση της συντριπτικά μεγάλης πλειοψηφίας του λαού–, αλλοιώνοντας την εθνολογική σύνθεση της χώρας μας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε στη Βουλή, στις 26/03/2020,: “Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στις δομές μεταναστών–προσφύγων”. Όλως αντιθέτως, στις 02/04/2020, με αφορμή τα κρούσματα στη Ριτσώνα, δήλωσε: “Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα κορωνοϊού και στις δομές μεταναστών.” Είναι καταφανές, ότι μέχρι να φανερωθεί η αποκρυπτόμενη επιδημία στη Ριτσώνα ΔΕΝ γίνονταν οι σωστοί έλεγχοι. Έτσι δικαιούμεθα να αναρωτηθούμε και πάλι, ποια από αυτά που μας παρουσιάζουν καθημερινά είναι αληθή ή ψευδή;

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το εξής: στο 27oThe congress of ECCMID, (Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την Κλινική Βιολογία) 22-25 Απριλίου, 2017, Βιέννη, Αυστρία, και στο πλαίσιο συνέντευξής του ο κ. Τσιόδρας δήλωσε https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=W1ncCicIpLE&feature=emb_logo ότι: “συνεργάστηκε με ελληνικές και διε­θνείς ΜΚΟ, (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που παρείχαν ιατρική βοήθεια στις εγκαταστάσεις μεταναστών-προσφύγων στα νησιά τού Αιγαίου και την ενδοχώρα. Επίσης, σημείωσε ότι οι μετα­νάστες-πρόσφυγες αποτελούν πλέον τμήμα τής ελληνικής κοινωνίας […] Θεωρεί θαυμάσια την διαφορετικότητα στην κοινωνία μας όπως πλέον διαμορφώνεται …”

Γίνεται πλέον φανερό με ποια κριτήρια η κυβέρνηση επέλεξε ως εκπρόσωπό της έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με όσα απαιτεί η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και Έθνους στα τεράστιας σημασίας ζήτημα: την αλλοίωση της εθνολογικής σύστασης στη χώρα μας, και τον εθνοκτόνο ρόλο των ΜΚΟ.

Εν κατακλείδι υπάρχει σοβαρότατο έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού, επιστημονικής κατάρτισης, υπευθυνότητας, και ενσυναίσθησης καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα. Δεδομένων των συνθηκών, οδηγούμεθα σε εξαιρετικά κακές εξελίξεις σε ζωτικότατους τομείς όπως: Οικονομία, Εργασία, Παραγωγή, κ.α. Ο κλονισμός ή και η κατακρήμνιση αυτών των πυλώνων κατατείνουν στον ορατό κίνδυνο να υπάρξει, εν τέλει, σοβαρό έλλειμμα Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

*Phd: Εθνικό, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών–Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top