GuidePedia

0

    Κατά γράμμα υλοποιείται ο "Εθνικός Όρκος" του Ερντογάν.

Πραγματικά προκλητικός και συγχρόνως αποκαλυπτικός ήταν και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα τη Συρία, στην οποία ανέφερε με το δικό του τρόπο, ότι υλοποιεί το γνωστό εθνικιστικό σχέδιο Misakı Milli, το οποίο αφορά βέβαια την Ελλάδα (Αιγαίο), Κύπρο, Βουλγαρία κά.

Η άκρως προκλητική δήλωση του Τούρκου προέδρου πέρασε χωρίς να πάρει κανένας “χαμπάρι”. Ο Ερντογάν, δικαιολόγησε την παρουσία της Τουρκίας στη Συρία ως «απλό υπολογισμό που έχει προκύψει ως αποτέλεσμα (σχεδίου)», είπε.

Κατά την αξιολόγηση της ημερήσιας διάταξης κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Συνασπισμού του Κόμματος ΑΚΡ, ο Ερντογάν δήλωσε: "Κάποιοι μου λένε τι κάνεις στο συριακό έδαφος. Έχουμε τη Συμφωνία της Αστάνα και είμαστε εκεί για αυτή τη συμφωνία".

"Δεν επιτρέπουμε να συνεχιστεί οτιδήποτε στον τόπο όπου ρέει το αίμα του τουρκικού στρατού. Τι κάνουμε εκεί" μου λέει ο κ. Κεμάλ (Κιλιτσάρογλου). Κ. Κεμάλ ποιος έχει βάλει την υπογραφή του κάτω από το Misakı Milli, πρώτα να το διερευνήσετε. Πάντα λέτε ότι «το CHP είναι κόμμα του Ατατούρκ», αλλά δεν γνωρίζετε ούτε τι πρέπει να κάνετε”, δήλωσε ο Ερντογάν εννοώντας φυσικά ότι αυτός φροντίζει για το σχέδιο αυτό.

“Η Τουρκία, αγωνίζεται κατά του καθεστώτος του ISIS και της Συρίας, προσπαθεί να καταλάβει το Χαλέπι. Οι προσπάθειες δημιουργίας ενός τρομοκρατικού διαδρόμου στα σύνορά μας δεν θα τελειώσει ποτέ.

Οι εξελίξεις στη Συρία μάς ανάγκασαν να κάνουμε αλλαγές στη στρατηγική ασφαλείας μας, τόσο στο Ιντλίμπ όσο και στα σύνορα μας. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν φτάσει στα σύνορα μας, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. δεν θα ανεχθούμε κανένα βήμα που θα σημαίνει παραβίαση των συμφωνιών μας”, κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

“Ο καθένας στη Συρία έχει δυνάμεις, φυσικά, υπάρχει και η Τουρκία. Αλλά ακριβώς "αυτοί" αισθάνονται άβολα με την παρουσία της Τουρκίας στη χώρα αυτή. "Το συριακό έδαφος που ελέγχει η Τουρκία μόλις εκκαθαριστεί, τότε η χώρα αυτή δεν δεν έχει καμία δικαιολογία να παραμείνει εκεί για πάντα" λένε, «ενώ την ίδια στιγμή όλοι αυτοί εξοπλίζουν το PYD, και το PKK, YPG. Αυτό είναι το πρόβλημά τους”, τόνισε ο ίδιος.

Πρόκειται για ένα από τα γνωστά παραληρήματα του Τούρκου ηγέτη, τα οποία, ερχόμενοι στα καθ΄ημάς, αποτελεί σαφώς μια πολύ επικίνδυνη ρητορική, την στιγμή που ο Τούρκος ΥΠΑΜ ζητά αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, διχοτόμηση του Αιγαίου, ΑΟΖ που “εξαφανίζει” το Καστελόριζο και πολλά άλλα.

Η Άγκυρα ακολουθεί πιστά συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την "υφαρπαγή εδαφών" από γειτονικές χώρες, σύμφωνα με το τουρκικό σχέδιο του εθνικού όρκου.

Όσο και να φαντάζει απίθανο ή απίστευτο για πολλούς, η ωμή πραγματικότητα το αποδεικνύει συνεχώς, δείχνοντας ότι κινήσεις του τύπου “να δώσουμε κάτι” στην Τουρκία στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο είναι άκρως επικίνδυνες και κυρίως δεν επιτρέπονται από το ελληνικό σύνταγμα για κανέναν.

Αν νομίζουν μερικοί ότι με το να δώσουμε “κάτι” θα κατευνάσει το “θηρίο”, τότε το μόνο που θα έχουμε κάνει είναι αν ανοίξουμε την νέα “κερκόπορτα” της ιστορίας μας στις άνομες ορέξεις των νεο-οθωμανών Τούρκων που θέλουν συγκεκριμένα πράγματα παντού γύρω από τα σύνορα τους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top