GuidePedia

0

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Ο νέος κορωναϊός, προκαλεί κραδασμούς σε όλα τα επίπεδα της ζωής των ανθρώπων σε πάρα πολλές χώρες .

Ξεκίνησε από την Κίνα -για να μην ξεχνάμε-, η οποία δεν ενημέρωσε τις υπόλοιπες χώρες για την ακραία επικινδυνότητά του, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί παγκόσμια πολιτική και οικονομική αναταραχή.

Η πρόβλεψη είναι ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν και κυβερνήσεις, καθώς απέτυχαν να προστατεύσουν τους πολίτες. Μεγάλοι οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, είναι χαμένοι στην ανικανότητα και την ανυπαρξία των στελεχών τους. Εκδίδουν ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Κάθε μήνα παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους, 20 και 25 και 30 χιλιάδες το μήνα και βλέπουν μέσα από τη χλιδή τους τους φτωχούς να υποφέρουν. Και θα έλεγα ότι το απολαμβάνουν…

Αρκετοί ηγέτες αψήφησαν τον κίνδυνο με πρώτους τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Ταγίπ Ερντογάν, τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Βρετανίας, και όχι μόνο. Και τις τελευταίες ημέρες τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Τα νέα για τις παραπάνω χώρες δεν είναι καθόλου καλά…

Άλλοι ηγέτες, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Νίκος Αναστασιάδης έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά «προδόθηκαν» από τους πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου, που δεν υπάκουσαν. Με αποτέλεσμα να απομένει μόνη ως επιλογή η ΑΠΟΛΥΤΗ απαγόρευση της κυκλοφορίας. Εκεί θα πάμε. Σε όλες τις χώρες, σε όλο τον κόσμο. Όλοι στα σπίτια μας.

Επιβεβαιώνεται, πάντως, για μία ακόμη φορά ότι έχουμε να κάνουμε με άναρχους λαούς -και το λέω χωρίς παρεξήγηση- διότι τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους.

Η περίπτωση της Κύπρου είναι ίσως πιο χαρακτηριστική και δεν έγινε γνωστή στην Ελλάδα, η οποία ασχολείται πια με το νησί μόνο στην περίπτωση …πολέμου. Και αυτό είναι λάθος.

Διάβασα τις προάλλες ότι οι Έλληνες της Κύπρου ευθύνονται για όλα τα δεινά της Ελλάδας. Χμμμ… Μάλλον το ανάποδο συμβαίνει, διότι στο τέλος είδαμε ποιοι πλήρωσαν τους άφρονες της δικτατορίας. Αλλά αυτό θα είναι θέμα ενός άλλου κειμένου.

Για ένα περίεργο λόγο, λοιπόν, -είτε επειδή είχε καλή ενημέρωση από τους Κινέζους, είτε επειδή κάποιοι συνεργάτες του έβλεπαν πολύ μπροστά- ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έσπευσε να κλείσει τα οδοφράγματα στη «Γραμμή Αττίλα» φοβούμενος ότι η κατοχική δύναμη Τουρκία που το τελευταίο διάστημα στέλνει ασύστολα μετανάστες και τζιχαντιστές και στην Κύπρο, θα έκανε εξαγωγή και ασθενείς με τον κορωναϊό. Από τον Ταγίπ Ερντογάν όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς.

Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε μόλις έκλεισε τα οδοφράγματα… Αντέδρασαν πρώτα οι επαγγελματίες της λεγόμενης «επαναπροσέγγισης». Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να διευθετηθεί το Κυπριακό με την «όποια λύση». Ακόμα και αν εξυπηρετεί την Τουρκία. Πρόκειται για τραγωδία, πιστέψτε με.

Αντέδρασαν και κάποιοι που πηγαίνουν στα κατεχόμενα και αγοράζουν φθηνά προϊόντα από τους καταχτητές. Είναι χειρότεροι ετούτοι, όπως και αυτοί που περνούν κάθε βράδυ τη «Γραμμή Αττίλα» για να καταθέσουν τα χρήματά τους στα καζίνο, τα οποία ελέγχει βεβαίως ο κατοχικός στρατός. Στα κατεχόμενα δεν γίνεται τίποτα που να μην εγκρίνεται από την Άγκυρα. Οι τελευταίοι, οι τζογαδόροι εννοώ, χωρίς αμφιβολία, είναι ελεεινοί. Και δεν πρόκειται μόνο για τα αποβράσματα της κοινωνίας, που ζουν στην παρανομία, αλλά και μέλη της κυπριακής ελίτ…

Θα ασχοληθώ με τους υποστηρικτές της «όποιας λύσης», που αποτελούν την ισχνή μειοψηφία, διότι τούτη τη φορά ξεπέρασαν και τους χειρότερους εαυτούς τους. Κατέβηκαν στα οδοφράγματα με σκοπό να τα ανοίξουν και έφτασαν στο σημείο να χειροδικήσουν και εναντίον των Ελληνοκυπρίων φρουρών, που ήταν νεαροί εθνοφρουροί.

Γιατί αυτό; Επειδή πίστευαν ότι ο κ. Αναστασιάδης έκλεισε τα οδοφράγματα για άλλους λόγους, όπως, ας πούμε, στο πλαίσιο μίας νέας πολιτικής, που θα τερμάτιζε την πρακτική να πηγαινοέρχονται οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα και οι Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές. Σημειώνω ότι αυτή η πρακτική εξυπηρετεί μόνο τους Τούρκους, καθώς χιλιάδες εξ αυτών έχουν βρει δουλειές, τις οποίες βεβαίως παίρνουν από τους Ελληνοκύπριους, αφού οι μισθοί που ζητούν είναι εξευτελιστικοί.

Η ιστορία δείχνει βασικά και αποδεικνύει ότι αναπτύχθηκε στην Κύπρο ένα περίεργο «κίνημα», που κυριαρχείται από φανατισμό που εντοπίζει κανείς μόνο σε ψεκασμένους εθνικιστές, και υποστηρίζει οποιαδήποτε λύση, φτάνει να διευθετηθεί το πρόβλημα της Κύπρου. Σημειώνω ότι οι «λύσεις» που προτείνονται είναι όλες φιλοτουρκικές.

Σίγουρα, αν υποκύψουμε στην Τουρκία, το Κυπριακό θα επιλυθεί αύριο το πρωί. Αυτό ζητούμε; Αυτό θέλουμε; Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, αρνείται την υποταγή στην κατοχική δύναμη…

Ο κορωναϊός, λοιπόν, είναι ο λόγος για τον οποίο εξευτελίστηκαν οι οπαδοί της «όποιας λύσης». Είναι δε εκπληκτική η σύνδεση μίας αρρωστημένης φιλοτουρκικής λύσης με τον συγκεκριμένο ιό, που απειλεί την ανθρωπότητα.

Ήθελα να καταγράψω αυτή την ιστορία για να υπάρχει, επειδή έρχονται δύσκολες μέρες, όχι μόνο λόγω της ασθένειας που έκανε «εξαγωγή» στον υπόλοιπο κόσμο η Κίνα.

Πέραν των όποιων θεωριών και των «συνωμοσιών», που σκαρφίζονται οι ψεκασμένοι της δεξιάς, αλλά δυστυχώς και της αριστεράς, αυτό που έχει σημασία και αποτελεί το πιο σημαντικό δίδαγμα αυτής της υπόθεσης, είναι ότι θα μπορούσε ένας τρελός, είτε ηγείται χώρας, είτε ενός οργανισμού, είτε ένας πανέξυπνος γιατρός-ερευνητής, να καθηλώσει στα γόνατα όλη την ανθρωπότητα. Με ένα ιό…

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου -εκτός της Κίνας που «συγύρισε» τα του οίκου της γρήγορα- είναι ανήμπορες να σταματήσουν τη λαίλαπα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι ηγέτες της Ευρώπης είναι οι μεγάλοι ηττημένοι στον ανύπαρκτο πόλεμο τους εναντίον του κορωναϊού.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top