GuidePedia

0

του Τιερί Μεϊσάν
Ξαναγράφοντας για την επιδημία Covid-19 και τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις αντιδρούν σε αυτήν, ο Τιερί Μεϊσάν υπογραμμίζει ότι οι αυταρχικές αποφάσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας δεν έχουν καμία ιατρική αιτιολόγηση. Αντιφάσκουν με τις παρατηρήσεις των καλύτερων ειδικών για τις μολυσματικές ασθένειες και τις οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.


Ο κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang ήρθε να κατευθύνει το επιχειρησιακό σχέδιο στο Wuhan και να αποκαταστήσει την “ουράνια εντολή” στις 27 Ιανουαρίου 2020.

Η εμφάνιση της επιδημίας στην Κίνα

Στις 17 Νοεμβρίου 2019, η πρώτη περίπτωση ατόμου που μολύνθηκε από την Covid-19 διαγνώστηκε στην επαρχία Hubei της Κίνας. Αρχικά, οι γιατροί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν σχετικά με τη σοβαρότητα αυτής της ασθένειας, αλλά συγκρούστηκαν με τις περιφερειακές αρχές. Μόνο όταν ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε και όταν ο πληθυσμός κατάλαβε τη βαρύτητά της, αποφάσισε η κεντρική κυβέρνηση να παρέμβει .

Η επιδημία αυτή δεν έχει μεγάλη στατιστική αξία. Σκοτώνει πολύ λίγους, ακόμα κι αν αυτούς που σκοτώνει περνούν από τρομερή αναπνευστική δυσφορία.

Από της αρχαιότητας, στην κινεζική κουλτούρα, ο Ουρανός δίνει εντολή στον Αυτοκράτορα για να κυβερνήσει τους υπηκόους του. Όταν την αποσύρει, μια καταστροφή πλήττει τη χώρα: επιδημία, σεισμός, κ.λπ. Αν και είμαστε στη σύγχρονη εποχή, ο πρόεδρος ΧΙ αισθάνθηκε απειλούμενος από την αμέλεια της περιφερειακής κυβέρνησης του Χουμπέι. Συνεπώς, το Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε τα πράγματα στα χέρια του. Υποχρέωσε το πληθυσμό του Γιουχάν, πρωτεύουσας του Χουμπέι να παραμείνουν περιορισμένο στα σπίτια του. Κατασκεύασε νοσοκομεία σε λίγες μέρες, έστειλε ομάδες σε κάθε σπίτι για να πάρει τη θερμοκρασία του κάθε κατοίκου, πήρε όλα τα πιθανώς μολυσμένα άτομα, για να περάσουν τεστ στα νοσοκομεία, περιέθαλψε τα άτομα τα οποία είχαν μολυνθεί με φωσφορική χλωροκίνη και έστειλε τα άλλα στο σπίτι τους, και τέλος θεράπευσε τους σοβαρά ασθενείς στην εντατική θεραπεία με ανασυνδυασμένη ιντερφερόνη Alfa 2B (IFNrec). Αυτή η τεράστια επιχείρηση δεν ήταν οπωσδήποτε τόσο αναγκαία για τη δημόσια υγεία, όσο για να αποδείξει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα εξακολουθεί να είναι πάντα ο αποδέκτης της ουράνιας εντολής.
Ο Ιρανός υφυπουργός Υγείας Iraj Harirchi φαίνεται να μολύνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την επιδημία Covid-19.

Εξάπλωση στο Ιράν

Η επιδημία εξαπλώθηκε από την Κίνα στο Ιράν στα μέσα Φεβρουαρίου του 2020. Αυτές οι δύο χώρες είναι στενά συνδεδεμένες από την αρχαιότητα. Μοιράζονται πολλά κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Ωστόσο, ο ιρανικός πληθυσμός είναι, από πνευμονολογική άποψη, ο πλέον ευάλωτος στον κόσμο. Σχεδόν όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των εξήντα υποφέρουν από τις συνέπειες των αμερικανικών στρατιωτικών αερίων που χρησιμοποίησε ο ιρακινός στρατός κατά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου (1980-88), όπως οι Γερμανοί και οι Γάλλοι μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάθε ταξιδιώτης στο Ιράν έχει εντυπωσιαστεί από τον αριθμό των σοβαρών πνευμονικών ασθενειών. Όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνεται στην Τεχεράνη πάνω από αυτό που μπορούν να αντέξουν, κλείνουν τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες και οι μισές οικογένειες πηγαίνουν στην ύπαιθρο με τους παππούδες τους. Αυτό συνέβη αρκετές φορές το χρόνο για τριάντα πέντε χρόνια και φαίνεται φυσιολογικό. Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από βετεράνους του πολέμου Ιράκ-Ιράν, δηλαδή από ανθρώπους που είναι εξαιρετικά εύθραυστοι όσον αφορά τη Covid-19. Ως εκ τούτου, όταν αυτές οι ομάδες μολύνθηκαν, πολλές προσωπικότητες προσβλήθηκαν.

Λόγω δε, των κυρώσεων των ΗΠΑ, καμία δυτική τράπεζα δεν καλύπτει τη μεταφορά φαρμάκων. Το Ιράν βρέθηκε ανίκανο να θεραπεύσει τα μολυσμένα άτομα και να θεραπεύσει τους άρρωστους έως ότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν το εμπάργκο και του έστειλαν δύο αεροσκάφη με ιατρικό εξοπλισμό. Άτομα που δεν θα υπόφεραν σε άλλες χώρες, πεθαίνουν με τον πρώτο βήχα λόγω τραυματισμένων πνευμόνων. Η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία. Επί πλέον, ακύρωσε κάποιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά δεν απαγόρευσε τα προσκυνήματα. Ορισμένες περιοχές έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία για να αποφύγουν τις μετακινήσεις ασθενών που δεν βρίσκουν πλέον διαθέσιμα νοσοκομεία κοντά στα σπίτια τους.

Το CNN αυξάνει την δημοσιότητα χάρη του “Diamond Princess”

Καραντίνα στην Ιαπωνία

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2020, ένας επιβάτης στο κρουαζιερόπλοιο US Diamond Princess διαγνώστηκε με την Covid-19 και άλλοι δέκα. Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας, Katsunobu Kato, επέβαλε τότε καραντίνα δύο εβδομάδων στο πλοίο στο Γιοκοχάμα για να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου στη χώρα του. Τελικά από τα 3.711 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο, τα περισσότερα από τα οποία ήταν άνω των 70 ετών, 7 θα καταλήξουν.

Το Diamond Princess είναι ισραηλινο-αμερικανικό πλοίο που ανήκει στον Micky Arison, αδελφό της Shari Arison, της πλουσιότερης γυναίκας στο Ισραήλ. Οι Arison στρέφουν αυτό το περιστατικό σε μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων. Η κυβέρνηση Τραμπ και μερικές άλλες χώρες εκδίωξαν τους υπηκόους τους ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν τη καραντίνα τους στο σπίτι τους. Ο διεθνής Τύπος αφιερώνει τα πρωτοσέλιδα του σε αυτό το ειδησεογραφικό θέμα. Αναφερόμενος στην επιδημία της ισπανικής γρίπης των ετών 1918-1919, ισχυρίζεται ότι η επιδημία θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και δυνητικά να απειλήσει την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους. Αυτή η αποκαλυπτική υπόθεση, που δεν βασίζεται σε κανένα γεγονός, θα γίνει όμως λέξη του Ευαγγελίου.

Να θυμηθούμε ότι το 1898, οι William Hearst και Joseph Pulitzer, για να αυξήσουν τις πωλήσεις των εφημερίδων τους, δημοσίευαν ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να προκαλέσουν εσκεμμένα έναν πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ισπανικής αποικίας της Κούβας. Ήταν η αρχή του «yellow journalism» [κίτρινου Τύπου] (δημοσιεύοντας ό, τι να είναι για να κερδίσουν χρήματα). Σήμερα λέμε « fake news » [ψευδείς ειδήσεις].

Δεν είναι επί του παρόντος γνωστό κατά πόσον ορισμένοι μεγιστάνες έχουν σπείρει οικειοθελώς πανικό για τη Covid-19, ισχυριζόμενοι ότι αυτή η κοινή επιδημία είναι το “τέλος του κόσμου”. Το γεγονός παραμένει όμως, ότι η μια παραμόρφωση έφερε την άλλη και τέλος εμπλάκηκαν και κυβερνήσεις. Φυσικά, δεν πρόκειται πλέον για πώληση διαφημιστικών οθονών που τρομάζουν, αλλά για την κυριαρχία στους πληθυσμούς, εκμεταλλευόμενοι αυτό το φόβο.

Για τον διευθυντή του ΠΟΥ, Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, η Κίνα και η Νότια Κορέα έδωσαν το παράδειγμα γενικεύοντας τις δοκιμασίες προσυμπτωματικού ελέγχου, ένας τρόπος να δηλώσει ότι οι ιταλική και οι γαλλική μέθοδοι είναι ιατρικές ανοησίες.

Η Παρέμβαση του ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος είχε παρακολουθήσει ολόκληρη την επιχείρηση, παρατήρησε την εξάπλωση της νόσου εκτός Κίνας. Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου διοργάνωσε ένα παγκόσμιο φόρουμ για την έρευνα και την καινοτομία στη Γενεύη, αφιερωμένο στην επιδημία. Με την ευκαιρία αυτή, ο γενικός διευθυντής του, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ζήτησε παγκόσμια συνεργασία με εξαιρετικά μετρημένους όρους.

Σε όλα τα μηνύματά του, ο ΠΟΥ επισήμανε:

τη χαμηλή δημογραφική επίπτωση της επιδημίας ·

την αναποτελεσματικότητα του κλεισίματος των συνόρων ·

την αναποτελεσματικότητα της χρήσης γαντιών, της χρήσης μάσκας (εκτός για τους φροντιστές) και ορισμένων «μέτρων φραγμού» (για παράδειγμα, η απόσταση ενός μέτρου έχει νόημα μόνο όταν πρόκειται για μολυσμένα άτομα, αλλά δεν έχει για με υγιείς ανθρώπους) ·

την ανάγκη να αυξηθεί το επίπεδο υγιεινής, ιδίως με το πλύσιμο των χεριών, την απολύμανση του νερού και την αύξηση του εξαερισμού των περιορισμένων χώρων. Τέλος, να χρησιμοποιηθούν χάρτινα μαντιλάκια ή, έλλειψη τέτοιων, να γίνει το φτάρνισμα στον αγκώνα.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ δεν είναι ιατρική οργάνωση, αλλά μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με θέματα υγείας. Οι δημόσιοι υπάλληλοί του, ακόμα και αν είναι γιατροί, είναι και πάνω απ ’όλα πολιτικοί. Επομένως, δεν μπορεί να καταγγείλει τις καταχρήσεις ορισμένων κρατών.

Περαιτέρω, μετά τη διαμάχη για την επιδημία H1N1, ο Π.Ο.Υ. πρέπει να αιτιολογήσει δημόσια όλες τις συστάσεις του. Κατηγορήθηκε το 2009 ότι παρασύρθηκε από τα συμφερόντων μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και ότι έσπευσε επιπόλαια να προειδοποιήσει με δυσανάλογο τρόπο. Αυτή τη φορά, δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “πανδημία” παρά μόνο ως έσχατη λύση, στις 12 Μαρτίου, ήτοι μετά από τέσσερις μήνες. Στη διάρκεια της γαλλο-ιταλικής διάσκεψης κορυφής στη Νάπολη, στις 27 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός ομόλογός του Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσαν ότι θα αντιμετωπίσουν μαζί την πανδημία.

Χειραγώγηση στην Ιταλία και τη Γαλλία

Στη σύγχρονη προπαγάνδα, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων όπως το έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο για να πείσει τον λαό του να εισέλθει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον στρατολογήσουμε όπως έκανε η Γερμανία να πείσει τον δικό του να διεξαγάγει το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συνταγή είναι πάντα η ίδια: να ασκηθούν ψυχολογικές πιέσεις για να ωθήσει τον κόσμο να εκτελεί οικειοθελώς πράξεις που ξέρει ότι είναι περιττές, αλλά που θα τον εμπλέξουν στην πορεία του ψεύδους. Για παράδειγμα, το 2001, όλος ο κόσμος γνώριζε ότι οι κατηγορούμενοι για αεροπειρατείες αεροπλάνων στις 11 Σεπτεμβρίου δεν ήταν στους καταλόγους επιβατών. Ωστόσο, ακόμα υπό το σοκ, οι περισσότεροι δέχτηκαν χωρίς αντίρρηση τις άστοχες κατηγορίες του διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, εναντίον “19 αεροπειρατών”. Ή ακόμα, όλοι γνωρίζουν ότι το Ιράκ του προέδρου Χουσεΐν δεν είχε παρά μόνο παλιούς σοβιετικούς πύραυλους Scuds με βεληνεκές όχι περισσότερα από 700 χιλιόμετρα, αλλά πολλοί Αμερικανοί σφράγισαν τα παράθυρα και την πόρτα των σπιτιών τους για να προστατευθούν από θανατηφόρα αέρια με τα οποία ο κακός δικτάτορας θα επιτιθόταν στην Αμερική. Αυτή τη φορά, σχετικά με την Covid-19, είναι ο εθελοντικός περιορισμός κατ’ οίκον, που αναγκάζει εκείνον που το δέχεται να πείσει τον εαυτό του για την αυθεντικότητα της απειλής.

Ας θυμίσουμε ότι ποτέ στην ιστορία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων ενός υγιούς πληθυσμού για την καταπολέμηση μιας νόσου. Και θυμίζουμε ότι η επιδημία αυτή δεν θα έχει σημαντικές συνέπειες όσον αφορά τη θνητότητα.

Στην Ιταλία, επρόκειτο καταρχάς για απομόνωση των μολυσμένων περιοχών σύμφωνα με την αρχή της καραντίνας, και στη συνέχεια, για απομόνωση όλων των πολιτών, του ενός από τον άλλον, γεγονός που προέρχεται από μια άλλη λογική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιταλικού υπουργικού Συμβουλίου, Giuseppe Conte, και τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο περιορισμός κατ’ οίκον ολόκληρου του πληθυσμού στο σπίτι δεν αποσκοπεί στην υπερνίκηση της επιδημίας αλλά στην εξάπλωσή της στο χρόνο, ώστε να μην φθάνουν οι άρρωστοι ταυτόχρονα στα νοσοκομεία και να τα υπερκορεστούν. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για ιατρικό μέτρο, αλλά αποκλειστικά διοικητικό. Δεν θα μειώσει τον αριθμό των προσβεβλημένων ατόμων, αλλά θα τον αναβάλει χρονικά.

Για να πείσουν τους Ιταλούς και τους Γάλλους για την ορθότητα της απόφασης τους, οι πρόεδροι Conte και Macron ζήτησαν πρώτα την υποστήριξη επιτροπών επιστημονικών εμπειρογνωμόνων. Βέβαια, οι επιτροπές αυτές δεν είχαν αντίρρηση στο να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του, αλλά δεν είχαν επίσης καμία αντίρρηση στο να συνεχίσει η κανονική ζωή του. Στη συνέχεια οι πρόεδροι Conte και Macron εγκαινίασαν μια υποχρεωτική επίσημη δήλωση που να επιτρέπει το περπάτημα. Το έγγραφο, με επικεφαλίδα των αντίστοιχων υπουργείων εσωτερικών, συντάσσεται επί τιμή και δεν υπόκειται σε καμία επαλήθευση ή κύρωση.

Οι δύο κυβερνήσεις πανικοβάλλουν τον πληθυσμό τους διανέμοντας άσκοπες οδηγίες που απορρίφθηκαν από τους γιατρούς λοιμωξιολόγους: ενθαρρύνουν τον κόσμο να φορέσει γάντια και μάσκες σε όλες τις περιστάσεις και να στέκεται τουλάχιστον ένα μέτρο από οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον.


Βίντεο της 25ης Φεβρουαρίου 2020 που λογοκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας

Η γαλλική «εφημερίδα αναφοράς» (sic) Le Monde, το Facebook France και το γαλλικό υπουργείο Υγείας έχουν αποφασίσει να λογοκρίνουν ένα βίντεο του καθηγητή Didier Raoult, ενός από τους πιο γνωστούς λοιμωξιολόγους παγκοσμίως, διότι καθώς ανακοίνωνε την ύπαρξη ενός φαρμάκου που δοκιμάστηκε στην Κίνα κατά του Covid-19, καταδείκνυε την απουσία ιατρικής βάσης για τα μέτρα που έλαβε ο πρόεδρος Macron.


Παρουσίαση από τον καθηγητή Didier Raoult στη Γενική Συνέλευση των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Μασσαλίας στις 16 Μαρτίου 2020.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος είναι ο πραγματικός στόχος που επιδιώκουν οι κυβερνήσεις Conte και Macron. Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται για την καταπολέμηση της Covid-19.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top