GuidePedia

0

Μετά τη λεκτική επίθεση Ερντογάν σε Πούτιν, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία απάντησε δυναμικά στους Τούρκους
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του που προκύπτουν από τις συμφωνίες για την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ. Η Άγκυρα επιχειρεί να αποκτήσει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Συρίας, γεγονός στο οποίο, με τη σειρά της, αντιδρά κατηγορηματικά η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας στη Δαμασκό.

Ως αποτέλεσμα, οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού ξεκίνησαν μια επίθεση και διαλύοντας τις πρώτες γραμμές των ισλαμιστών στην περιοχή που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, γεγονός που αιφνιδίασε την Τουρκία και εκτός του επιχειρησιακού παράγοντα, λειτούργησε και ως πλήγμα στο ηθικό των τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη βόρεια Συρία.

Προκειμένου να αποκατασταθεί το status quo και να βοηθηθούν οι μαχητές, τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από την Τουρκία με σκοπό να συμβάλλουν από αέρος υπέρ των ισλαμιστών και για τον τερματισμό της προώθησης του Συριακού Στρατού, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας, ωστόσο, πριν φτάσουν στο στόχο τους, αναχαιτίστηκαν από τους ρωσικά μαχητικά Su-35S, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι πιλότοι να υποχωρήσουν άμεσα.

Οι πληροφορίες αυτές έγιναν γνωστές με βάση αναφορές σε αραβικά μέσα ενημέρωσης. Μόσχα και Άγκυρα φαίνεται να προσπαθούν να κρύψουν το περιστατικό, αφού αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Προφανώς οι ηγέτες των δύο χωρών προσπαθούν να αποκρύψουν τις εντάσεις που προκύπτουν στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, καθώς τα συμφέροντά τους συγκρούονται άμεσα.

Νωρίτερα, τα ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα είχαν ήδη αναχαιτίσει τουρκικά αεροσκάφη που προσπαθούσαν να χτυπήσουν δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης στην Ιντλίμπ. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι η Άγκυρα αποφάσισε και πάλι να προχωρήσει στην κλιμάκωση της σύγκρουσης. Αυτό επιβεβαιώνεται έμμεσα από το γεγονός ότι ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για προδοσία για τη διευθέτηση της κρίσης στο προπύργιο των φιλότουρκων ισλαμιστών.

"Η Μόσχα πρέπει να αναθεωρήσει επειγόντως τη συνεργασία είτε με τη Συρία είτε με την Τουρκία, αφού η υπομονή της Άγκυρας τελειώνει. Εάν ρωτήσετε τη Μόσχα, αποδεικνύεται ότι τα τέσσερα εκατομμύρια κάτοικων της Ιντλίμπ είναι τρομοκράτες. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι διέφυγαν από τη βία του Άσαντ", δήλωσε υποκριτικά ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια προπαγάνδας.

Επί του παρόντος, η πολιτική της Τουρκίας στοχεύει στην σταδιακή αφομοίωση του πληθυσμού του βόρειου τμήματος της Συρίας και στην ένταξη αυτής της περιοχής στη χώρα. Αυτό αποδεικνύεται από την έκδοση σχετικών εγγράφων στους κατοίκους του βόρειου τμήματος του Χαλεπίου, την αλλαγή των πινακίδων αυτοκινήτων, τη μετάφραση γραφειοκρατικών διαδικασιών σε τούρκικα και άλλους συναφείς παράγοντες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top