GuidePedia

0

Τραγική είναι, ή έτσι δείχνει τελικά, η διαχείριση από την κυβέρνηση του μεταναστευτικού που απειλεί να ακυρώσει οτιδήποτε καλό γίνεται στην κατεύθυνση της κανονικότητας. Το πρόβλημα αυτό που αισθάνεται εδώ και πολλά χρόνια ο Έλληνας “στο πετσί του”, θα μπορούσε να αποδειχθεί “ταφόπλακα” μιας τόσο φιλόδοξης διακυβέρνησης, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Και το περιβάλλον παραμένει θετικό. Όμως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για να διαπιστώσεις ότι αρκεί αυτό το ένα πρόβλημα για να έρθουν τα πάνω κάτω… Ο πραγματικός κίνδυνος είναι να συζητά ο κόσμος στα καφενεία και το πεζοδρόμιο για “δεξιά παρένθεση”, εν και όταν ο “αδερφός” Ταΐπ Ερντογάν αποφασίσει να εξαπολύσει νέα κύματα προσφύγων-μεταναστών, με στόχο, τι άλλο, την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και την εκβίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ξεκάθαρα θέμα εθνικής επιβίωσης, καθώς αν δεν υπάρξει ριζική αντιμετώπιση οδηγούμαστε ταχύτατα σε αντικατάσταση πληθυσμού. Όσα λοιπόν ακούγονται εσχάτως, από διεθνιστές και κοσμοπολίτες, περί δήθεν ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών και “επίλυσης” δι’ αυτού του τρόπου της δημογραφικής μας συρρίκνωσης είναι ασύλληπτες ανοησίες, εκπορευόμενες είτε από ιδεοληψία είτε από ιδιοτελείς σκοπούς…

Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε, πού να περίμενε ο Ιμπραήμ Πασάς της Αιγύπτου, όταν ερήμωνε τον επαναστατημένο Μοριά, ότι το περίφημο σχέδιο μεταφοράς φελάχων στη θέση του ξεριζωμένου πληθυσμού της Πελοποννήσου και της Κρήτης, και έτσι να έβρισκε την ησυχία της η Οθωμανική αυτοκρατορία, θα έβρισκε μιμητές ανάμεσα στους απογόνους εκείνων που ελευθέρωσαν με το αίμα τους την Ελλάδα. – Δεν περιμένουμε να αναδειχθεί αυτή η παράμετρος από την περίφημη Επιτροπή της Γιάννας, μιας και είναι πολλά τα μέλη της που βλέπουν θετικά την μετατροπή της χώρας σε χώρο…

Βέβαια, για τον φερετζέ μπαίνει μπροστά η σωτηρία δήθεν της χώρας από την υπογεννητικότητα… Οι ίδιοι που αντιδρούσαν στα επιδόματα για τρίτο παιδί, γιατί ήταν μέτρο εθνικιστικό. Έτσι οδεύουμε αμέριμνοι, χωρίς σφαγές και μαζικούς εξανδραποδισμούς, σε “αντικατάσταση πληθυσμού”. Τι να πει κανείς πια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παπαφλέσσα και του Κολοκοτρώνη…

Πάμε πίσω στα νησιά μας… Τα ΜΑΤ στα νησιά, νύχτα με φεγγάρι, δεν τα έστελνε ούτε η χούντα ρε παιδιά. Δεν λέει κανείς ότι το κράτος δεν πρέπει να δείχνει πυγμή. Εδώ όμως σαν να μοιάζει υπερβάλλον ζήλος. Στο τέλος οι νησιώτες θα ζηλέψουν τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το κράτος στους αναρχικούς των πανεπιστημίων!

Για να μην πούμε ότι στο παρανοϊκό σκηνικό που έχει στηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε προσκαλούσε τους πάντες και από παντού να κοπιάσει στο πλαίσιο της “ανθρωπιστικής” του ιδεολογίας, κατάφερε αναλαμβάνοντας την εξουσία, να θεωρήσουμε την Αμυγδαλέζα που κατάγγελλε… “Χίλτον”, πλέον βγαίνει στη Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά, ενώ και η δική του πολιτική είχε προκαλέσει τρομερές τοπικές αντιδράσεις.

Άντε και στάλθηκαν τα ΜΑΤ, άντε και “σωφρόνισαν” τον τοπικό πληθυσμό (σ.σ. ευγενική αναφορά της έννοιας “ξυλοφορτώνω”), άντε και τα φτιάξαμε τα κέντρα… εάν φύγουν τα ΜΑΤ που δεν θα κάτσουν εκεί επ’ αόριστον, σκέφτηκε κανένας ανάμεσά σας τι μπορεί να συμβεί; Η πολιτική ορθότητα μας μάρανε και απορρίφθηκαν οι εισηγήσεις για ανοιχτά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά.

Να μην έρχονται σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό στα κοντινά νησιά, ένας πληθυσμός που είναι βέβαιο ότι θα έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τη ζωή αυτών των δυστυχισμένων -κατά πλειοψηφία- ανθρώπων, επισκεπτόμενος και βοηθώντας με κάθε τρόπο σε αυτά τα νησιά. Διότι πάντα βοηθούσε πριν καταλήξει να χρειάζεται ο ίδιος βοήθεια. Να τη ζητά και να μη βρίσκει.

Το δε μήνυμα που θα λάμβαναν όσοι στις μακρινές χώρες ακούν από ενδιαφερόμενους -κράτη και “ιδιώτες”- για τον “μεταναστευτικό παράδεισο Ελλάδα” για να συνεχίζεται η μπίζνα των δουλεμπόρων. Μέχρι τη στιγμή που η απειλή στον δικό τους τρόπο ζωής και η αίσθηση ανασφάλειας που επικράτησε έσπασε κάθε κόκκινη γραμμή ανοχής και ανθρωπισμού. Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν τα πράγματα στο “ως εδώ και μη παρέκει”…

Είναι κρίμα γιατί μια μόλις οχτάμηνη κυβέρνηση δείχνει να έχει ήδη χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Το μήνυμα που δίνει η κοινωνία είναι ξεκάθαρο. Και είναι απορίας άξιον πως η λήψη του είναι τόσο προβληματική, ενώ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις και οι κυβερνητικοί τα ίδια λένε: Στην Ελλάδα ΔΕΝ χωρούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Διαφορετικά το επόμενο κέντρο να πάμε να το φτιάξουμε στην ευάερη και ευήλια Εκάλη. Μπορεί να ακούγεται λαϊκισμός, Αν δεν το έχουν καταλάβει στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι τέτοια συζητά η κοινωνία στο πεζοδρόμιο. Είτε αρέσει, είτε όχι.

“Think out of the box” λοιπόν, εγκαταλείψτε την πολιτική ορθότητα και επιχειρήστε να καθοδηγήσετε τη σκέψη των Ευρωπαίων αναφορικά με το πρόβλημα. Τώρα το περιβάλλον είναι πολύ πιο δεκτικό. Όσο πιο μακριά είσαι και δεν βιώνεις το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση, είναι λογικό η προδιάθεση υιοθέτησης ριζοσπαστικών λύσεων είναι πιο δύσκολη. Πλέον κάτι δείχνουν να τους ανησυχεί. Εδώ ολόκληρος Χορστ Ζέεχοφερ λέει ΝΑΙ στη βοήθεια προς την Ελλάδα! Κάντε τον να ανησυχήσει περισσότερο…

Αν δούμε τι συζητούσε η κοινωνία πριν από πολλά χρόνια, διά των δημοσιευμάτων των εφημερίδων, ίσως νομίσουμε, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, ότι έχουμε γίνει όλοι… Χρυσαυγίτες και δεν το έχουμε αντιληφθεί. Πόσο αφελείς ακουγόμασταν -άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο- όσο το πρόβλημα ήταν μακριά μας. Για να μην ασχοληθεί κανείς με τις παρανοϊκές συζητήσεις της δεκαετίας του ’90.

Η ανοησία εκείνης της εποχής, με πρωτοστάτη τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσε όλους όσοι διαφωνούσαν λίγο πολύ ως φασίστες, όχι μόνο συνέβαλε στο σημερινό αδιέξοδο, αφού η Ελλάδα αντιδρά πάντα με καθυστέρηση πολλών ετών βυθισμένη μέσα στις ιδεοληψίες ή/και τον ωχαδερφισμό της, οδήγησε και στην ανάδυση πολιτικής δύναμης από το εντελώς απέναντι άκρο του πολιτικού φάσματος. Για να ισορροπήσει το εκκρεμές.

Μια δύναμη την οποία ας μην την ξεγράψουμε, όσο ακολουθούμε τέτοιες συνταγές, αρνούμενοι “να σπάσουμε αυγά”. Τα νησιά πάνε να “σκάσουν”. Και μπορεί να σκάσουν πολύ άσχημα. Οι αγαπητοί μας γείτονες απέναντι καραδοκούν και δεν τους καίγεται καρφί για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα παρόμοια… χαρούμενα, πιέζοντας πάντα για τη δική τους ατζέντα την οποία ΔΕΝ εγκαταλείπουν ποτέ και με τίποτα.

Κατά συνέπεια, απορούμε – επιτρέψετε μας και μη στείλετε τα ΜΑΤ να μας τιμωρήσουν, δεν αντέχουμε το ξύλο, “γεράσαμε” – πώς ακριβώς θα διαχειριστείτε ακόμα μεγαλύτερες ροές που όλοι φοβούμαστε ότι θα ακολουθήσουν, ακόμα και το καλοκαίρι; Κι ας μην “κολλάει” το μυαλό μας στο επιχείρημα ότι η ανάγκη για έσοδα από τον τουρισμό μας εξασφαλίζει μήνες ηρεμίας και ύφεσης. Κι αν δεν γίνει έτσι;

Τα κέντρα θα γεμίσουν ήδη με τους υπάρχοντες πρόσφυγες – μετανάστες. Τους επόμενους που θα τους βάλουμε; Θα γεμίσουμε όλη την Ελλάδα αγνώστου ταυτότητας μουσουλμάνους -κυρίως- αρκετοί εκ των οποίων κάτι διασυνδεσούλες με τζιχαντιαστές, ενίοτε τις είχαν; Δεν βλέπουμε ότι υφίσταται θέμα πληθυσμιακής αλλοίωσης της χώρας; Δεν διδάσκουν τέτοια στα Χάρβαρντ;

Ακόμα και επί Νέας Δημοκρατίας όποιος το διαπιστώνει και φοβάται θα χαρακτηρίζεται “έξαλλος, ακραίος, εθνικιστής, υπερπατριώτης“, αν όχι και “φασίστας“; Έως πότε θα πάσχει η κυβερνώσα παράταξη από την ψυχολογική ανάγκη να καταθέτει συνεχώς “διαπιστευτήρια” προς την “τρελή” Αριστερά (σ.σ. διότι ασφαλώς υπάρχει πατριωτική, ψύχραιμη, νουνεχής, μην παρεξηγηθούμε), μην την κατηγορήσουν για έλλειψη ευαισθησίας!

Καταργήθηκε το “υπουργείο των ΣΥΡΙΖαίων” και ασθμαίνοντας το στήσατε ξανά, υπό την ηγεσία ενός προσώπου το οποίο πέραν του ότι είναι νησιώτης δεν φαίνεται να έχει άλλη σχέση με το θέμα. Συνεχώς δίνεται τροφή στους πολιτικούς αντιπάλους λες και έχουν παραδοθεί, επιδιώκοντας πλέον να γίνουν παρελθόν πριν καλά-καλά… προλάβουμε να ανακουφιστούμε που έφυγε ο κακός ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη δική τους ρητορική, την κυβερνητική.

Κάψατε ήδη το πολιτικό σας κεφάλαιο για ένα ζήτημα που οι ίδιοι ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ προεκλογικά να αντιμετωπίσετε πιο δυναμικά από τους διεθνιστές των ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πράξη; Τα κέντρα και κυρίως το ξύλο σε Έλληνες που ΔΙΚΑΙΑ διαμαρτύρονται, σίγουρα δεν είναι η λύση. Κλείστε τα ρημάδια τα σύνορα…

Αλλάξτε προτεραιότητες και ενισχύστε Λιμενικό-Ακτοφυλακή, Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία… αγροφύλακες! Ό,τι χρειάζεται, αλλά κλείστε τα ρημάδια… Στείλτε μήνυμα εντός και εκτός της χώρας. Αλλάξτε την ατζέντα. Θα εκπλαγείτε από την αντίδραση των πολλών. Αλλιώς το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό. Γενικότερα, διότι για το κυβερνητικό το δικό σας… “από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλλει κι αν καεί”!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top