GuidePedia

0

Σε κρίση βρίσκεται ο μυστικός στρατός του Ερντογάν, η περίφημη SADAT, καθώς ο στρατηγός Αντνάν Τανρίβερντι, απόστρατος συνταγματάρχης και σύμβουλος για στρατιωτικά θέματα του Προέδρου Ερντογάν, ανακοίνωσε την παραίτηση του, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η παραίτηση έρχεται μετά από τις απίστευτες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες προέβλεψε τον ερχομό του Μεσσία για τον οποίο όπως είπε πρέπει να προετοιμαστούμε.

Ο Τανρίβερντι ήταν επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT, η οποία έχει εκπαιδεύσει όλες τις δυνάμεις τζιχαντιστών που χρησιμοποίησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία και χρησιμοποιεί τώρα στη Λιβύη.

Βέβαια υπάρχουν και βαθύτερα αίτια, καθώς φημολογείται ότι υπήρχε σφοδρή σύγκρουση με τον Τούρκο πρόεδρο για σειρά ζητημάτων.

Η SADAT είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην καταστολή της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Επίσης είχε λάβει χρηματοδότηση από την τουρκική κυβέρνηση για την εκπαίδευση περίπου 3.000 ξένων μαχητών, που θα εγκατασταθούν στη Συρία και τη Λιβύη.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και το Μέτωπο Al Nusra ήταν μεταξύ των ομάδων, στις οποίες η SADAT παρείχε στρατιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Rubin.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα ήταν η συμμετοχή της SADAT στις Ομάδες Esedullah, μια ειδική δύναμη επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του αντάρτικου πόλης, στα στα νοτιοανατολικά, εναντίον Κούρδων το 2015 και αναφέρθηκε σε μια έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία ως υπεύθυνη για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της σκόπιμης δολοφονίας πολιτών».

πηγή



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top