GuidePedia

0

Ευθεία σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας – Μόσχα: «Δεν θα επιτρέψουμε δεύτερη εισβολή στη Συρία»

Μεγάλη σύγκρουση προέκυψε μεταξύ Τούρκων και Ρώσων. Eπίσημη αφορμή για την “σύγκρουση” του ρωσικού ΥΠΑΜ και του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, είναι η πρόθεση της Άγκυρας για “δεύτερη εισβολή” στην Β.Συρία σε συνεργασία όμως με αμερικανικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, επικαλούμενος τον υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την πρόθεση του για κάτι τέτοιο, τόνισε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου για την Συρία δεν ανταποκρίνονται στην συμφωνία των δύο πλευρών και αφορούν “ανεξάρτητες κινήσεις” της Τουρκίας εκτός συμφωνιών.

Ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός δήλωσε με μεγάλη σοβαρότητα ότι οποιαδήποτε τουρκική απερίσκεπτη κίνηση στην βόρεια Συρία θα φέρει στην επιφάνεια μια νέα ακόμα μεγαλύτερη απειλή κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας.

“Αυτές οι δηλώσεις (Τσαβούσογλου), οι οποίες απαιτούν την έναρξη στρατιωτικών δράσεων (δεύτερη τουρκική εισβολή), οδηγούν μόνο σε εντάσεις στην κατάσταση στη βόρεια Συρία. Δεν προβλέπονται από την κοινή συμφωνία που υπέγραψαν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας”, είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ.

“Έχουμε εκπληρώσει όλες τις ευθύνες μας απέναντι στο σχέδιο απόσυρσης των Κούρδων από την περιοχή με την απομάκρυνση όλων των κουρδικών ομάδων από τα τουρκο-συριακά σύνορα», τόνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος ενώ συνέχισε σε έντονο ύφος: «όλες οι κινήσεις της Τουρκίας πρέπει να πληρούν τις διατάξεις της συμφωνίας του Σότσι ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία και θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε να συνεχίσουν να τις ακολουθούν», κατέληξε ο ίδιος «απαντώντας» στον Τσαβούσογλου.

Τι είχε δηλώσει όμως ο Τούρκος ΥΠΕΞ και εξόργισε την Ρωσία.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, αξιολογώντας τη συμφωνία που επετεύχθη με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για το βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε χθες: «Έχουμε υλοποιήσει τέλεια τον ρόλο μας λόγω της συμφωνίας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το καθήκον μας μέχρι τέλους, διότι έχουμε παρενόχληση ( Κούρδοι) και για αυτό δεν θα έχουμε αποτέλεσμα και θα υλοποιήσουμε νέα στρατιωτική επιχείρηση με τις ΗΠΑ στην Βόρεια Συρία, δεν υπάρχει άλλη επιλογή..”

Πρόκειται για νέα τουρκική «κυβίστηση» στον αέρα, η οποία θα προκαλούσε τον “θαυμασμό” όλων των θεατών αν γίνονταν στην ενόργανη γυμναστική για παράδειγμα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την τουρκική εξωτερική πολιτική και τα οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν και τίποτε άλλο.

Το έχουν πει άλλωστε πολλοί έγκριτοι ιστορικοί, » οι Τούρκοι δεν τηρούν ποτέ καμία συμφωνία, εκτός και αν έχουν όφελος από αυτήν 200%.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top